Dzūkų žinios

Medinės lubos interjere: kokių įrankių tam prireiks?

Dalintis:

Medinės lubos – tai šimtmečius atlaikiusi, konkurentų neturinti klasika. Gana paprastai montuojamos, turinčios platų dizaino pasirinkimą bei galinčios sukurti jaukią ir šiltą atmosferą.

Medinės lubos užtikrina komfortą, šilumos ir garso izoliaciją, o taip pat visada pasižymi puikia organiška išvaizda – kad ir kaip būtų pasirinkta, bet kuris variantas sukurs tinkamą natūralų ar solidų įspūdį. Tokios lubos išties dera bet kokio stiliaus interjere – tiek moderniame, tiek senove dvelkiančiame.

Medinės lubos būna įvairios – iš faneros ar medžio plokščių, lentjuosčių arba skaldytos medienos, taip pat lubos, dekoruotos medinėmis sijomis. Kad ir kokį lubų apdailos būdą rinktumėtės, norėdami jas įsirengti patys, neišsiversite be tam skirtų svarbių įrankių.

Tad kokių įrankių prireiks?

Lazerinis nivelyras

Tai lazerinis matuoklis, palengvinantis sulygiavimą. Jis naudojamas visokioms luboms ar sienoms – horizontaliam ir vertikaliam darbui. Norint savo rankomis įrengti medines lubas, reikia tikslių horizontalių žymėjimų. Būtent tam ir naudojamas lazerinis nivelyras – medinės lentjuostės nuleidžiamos iki nustatytų apšvietimo lygių. Naudotis lazeriniu nivelyru gana paprasta, nereikia ypatingų žinių ir jis gali būti naudojamas tvarkant tiek mažą, tiek didelį būstą.

Perforatorius

Perforatoriai pritaikomi itin kietų medžiagų gręžimui – betonui, gelžbetoniui ir panašiai. Tai kur kas galingesni ir daugiau funkcijų turintys prietaisai nei įprasti gręžtuvai. Daugelis perforatorių turi tris pagrindines funkcijas: smūginis gręžimas, paprastas gręžimas, sraigtų sukimas bei kalimas. Priklausomai nuo to, kokie konkrečiai darbai reikalingi, galima rinktis elektrinius ar akumuliatorinius bei su įvairiomis papildomomis funkcijomis perforatorius. Elektriniai pasižymi didesne galia, akumuliatoriniai – mobilumu. Tad viskas priklauso, kokios yra lubos ir koks nusimato įrengimas ar atnaujinimas.

Kampinis šlifuoklis

Tai vienas universaliausių prietaisų, be kurio neišsiverčia nei profesionalūs specialistai, nei mėgėjai auksarankiai. Kampiniai šlifuokliai pasižymi įvairiomis stipriomis savybėmis. Iš tiesų, be šlifavimo, jis dar skirtas poliravimui bei įvairių medžiagų pjovimui. Tad su šiuo prietaisu galima įveikti įvairiausias užduotis: pjauti metalą, medieną, plastiką, betoną ar keramikines plyteles, taip pat galima dirbti su cementu, akmeniu, stiklu ar kitomis įvairiomis medžiagomis.

Taigi montuojant medines lubas be šio įrankio taip pat neišsiversite.

Pastoliai

Savaime suprantama, tai neišvengiama priemonė, norint pasiekti lubas. Pastoliai yra daug stabilesni ir praktiškesni už kopėčias, nes saugiai pritaikyti didesniems aukščiams bei turi platesnę darbinę platformą, kur galima net tik stabiliai įsikurti darbui, bet ir šalia savęs laikyti darbo priemones. Kadangi surenkami pastoliai yra lengvai išmontuojami bei sandėliuojami, net ir kalbant apie nedidelį būstą, juos galima drąsiai rinktis. Juolab, kad galėsite pritaikyti ne tik lubų montavimui, bet ir įvairių paviršių dažymui, šiltinimui ar kitoms panašioms užduotims.

Kiti įvairūs smulkūs įrankiai bei medžiagos

Be visų šių išvardintų didesnių prietaisų, jums taip gali prireikti smulkesnių darbo priemonių: plaktuko, atsuktuvo, taip pat gali praversti ir paprastas grąžtas, tad be perforatoriaus, galite apsvarstyti ir šį prietaisą, juolab, kad tai, kaip ir kampinis šlifuoklis, itin universalus darbo įrankis, be kurio sunku išsiversti daugelyje darbo pobūdžių.

Priklausomai nuo pasirinkto medienos apdirbimo, galbūt reikės ir volelio lakui ar kitoms medžiagoms, tokioms, kaip antiprenas, kuris skirtas apsunkinti medienos degimą ir užsiliepsnojimą, ar antiseptikas, kuris saugo medieną nuo įvairius pažeidimus sukeliančių organizmų bei grybų.

Kalbant apie specifines ir būtinas medžiagas, įrenginėjant medines lubas, gali parversti ir speciali membrana, naudojama statybose. Mediena yra labai jautri drėgmei, todėl svarbi yra hidroizoliacija.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: