Dzūkų žinios

Neįprastas laisvalaikis: į maudynes Dusioje skrenda lėktuvu

Dalintis:

Alius Mikelionis

Tiesa, tie, kas myli dangų randa būdų, kaip pasimėgauti aviacijos teikiamais malonumais. Vienas tokių – netoli Alytaus gyvenantis Audrius Dumalakas. Vyras sako, kad aviacija susidomėjo dar vaikystėje, tąkart tikėjo, kad iš medžio sukaltas lėktuvas pakils. Su šypsena veide pasakoja Audrius, piloto licenciją gavęs pernai.

„Aviacija Alytuje merdi“, – sako pilotas. Savo lengvąjį lėktuvėlį vyras laiko Garliavos S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo angare. Pilotas teigia mielai naudotųsi Alytaus aerodromo paslauga, bet angarai uždaryti, tad kiekvieną kartą tenka vykti į Garliavą.

Aviacijos mėgėjo teigimu, Alytaus rajone nėra daug vietų, kur būtų galima nusileisti turintiems mažus lėktuvėlius. Infrastruktūrą aviatoriams bandoma vystyti Krokialaukyje (Alytaus r.). Tiesa, čia nėra patrauklių lankymo vietų, tad vyras mieliau renkasi privatų nusileidimo – pakilimo taką turinčias Dusios ežero prieigas. Pernai piloto licenciją gavęs Audrius prie Dzūkų jūros šiemet atskrenda ne pirmą kartą.

„Nuo Alytaus vos 20 minučių skrydžio ir galima mėgautis nuostabia gamta. Alytaus rajone yra ir daugiau žmonių turinčių tokio tipo lėktuvėlius, bet vietų, kur galima nusileisti norėtųsi daugiau. Labai gaila, kad Alytuje tokia situacija su aerodromu. Kiekvienas savaip bandome spręsti technikos laikymo klausimus“, – pasakojo aviatorius A. Dumalakas.

Alytus turi gilias aviacijos tradicijas 1944 metų liepos mėnesį vietos aerodrome buvo apsistojusi legendinė lakūnų eskadrilė „Normandija–Nemunas“, sovietmečiu Alytaus dangų raižė sklandytuvai, dabar vietos politikai buvo užsimoję aerodromą užstatyti gamyklomis. Nors Miesto dienų metu čia lankėsi garsioji „Bellanca“ ir akrobatine grupė ANBO, bet Alytaus aerodromo veikla pristabdyta, o lėktuvai užrakinti angare.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: