Dzūkų žinios

Užkritę akių vokai: specialistų įžvalgos ir patarimai

Dalintis:

Užkritę akių vokai gali būti ne tik estetinė, bet ir daug rimtesnė problema nei gali pasirodyti. Užkritę neprižiūrimi akių vokai ilgainiui iššaukia rimtesnes ligas. Susiaurėja regėjimo laukas, pasidaro sunkiau mirksėti, akys pradeda dažniau ašaroti, laikosi pastovi drėgmė, lengviau prasideda infekcija. Todėl akių vokais yra labai svarbu rūpintis taip pat kaip ir veido oda. Štai keletas patarimų, kurie padės tai padaryti.

Chirurginis sprendimas

Dažniausiai užkritę vokai kamuoja vyresnio amžiaus žmonės. Taip nutinka dėl mažesnio hialurono rūgšties kiekio išsiskyrimo ir silpnėjančių veido raumenų. Veido oda tampa sausesnė, suglebusi, atsiranda pirmosios raukšlės. Tačiau pasitaiko, kad užkritę akių vokai gali būti itin rimta problema ir jaunų žmonių tarpe. Jei taip nutinka, dažniausiai to priežastis yra genetiškai paveldimi bruožai.

Tokiu atveju įprastos procedūros gali nepadėti, reikalinga vokų pakėlimo operacija. Vokų pakėlimas yra veiksmingas ir saugus problemos sprendimo būdas. Visiškai nesudėtingai, pasitelkiant vietinę nejautrą yra pašalinamas audinio perteklius, kuris apsunkindavo akis. Taip jūs vėl galite džiaugtis normalia vokų funkcija, platesniu regėjimo lauku ir retesniu akių ašarojimu.

Akupresūra

Vienas iš metodų, kaip natūraliai galite pakelti savo akių vokus yra akupresūra, kitaip – taškinis masažas. Šis japonų sugalvotas pratimas veikia stimuliuojant biologiškai aktyvius kūno taškus. Jį galite lengvai atlikti užmerkę akis, tereikia pirštų galiukais spausti antakių sritį, kuri yra tiesiai virš vyzdžio, ir lengvai ją kilstelti. Pratimo pavyzdžius galima rasti internete arba kreiptis į specialistus. Šį pratimą reikėtų daryti apie vieną minutę. Po kurio laiko pajusite, kad akyse jaučiama mažesnė įtampa, akių nuovargis mažėja.

Ramunėlių arbata

Tai itin lengvas būdas, kuris gali padėti sumažinti akių uždegiminius procesus ir prisidėti prie akių vokų pakėlimo. Pasiruoškite ramunėlių arbatos ir atsipalaiduokite. Likusius du arbatos maišelius palikite atvėsti, kol gersite arbatą. Maišeliams atvėsus, juos uždėkite ant užmerktų akių vokų ir palaikykite 15–20 minučių. Jei norite gaivinančio poveikio, maišelius galite prieš tai palaikyti šaldytuve ir tik tuomet uždėti ant akių srities. Pasinaudojus šiuo metodu, akių vokai taps lengvesni, bus jaučiamas vėsinantis efektas. Papildomas privalumas – ramunėlių arbata jus nuramins po sunkios darbo dienos.

Kokybiškas miegas

Prastas miego režimas neleidžia mūsų kūno odai tinkamai atsigauti po dienos sunkumų. Jaučiamės pavargę, akys atrodo apsunkusios. Tokiu atveju reikėtų pasirūpinti tinkama dienos rutina. Skirkite pakankamai laiko miegui, kad kūnas tinkamai pailsėtų. Rekomenduojama eiti anksčiau miegoti, idealu, jei tai padaryti pavyktų kasdien panašiu metu. Taip išlaikysite režimą. Galiausiai, vėl jausitės pailsėję, žvalūs, džiaugsitės gaivia ir švytinčia oda.

Dažna ir alinanti problema – akių vokų užkritimas. Su ja susidūrus reikia atsakingai rinktis priemones ir metodus, kurie užtikrins pastovią akių vokų priežiūrą. Tačiau visuomet nepamirškite pirmiausia įvertinti savo akių vokų esamos situacijos, jei ši rimtesnė, nepabijokite pasitelkti chirurginius metodus jai palengvinti.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: