Dzūkų žinios

E. Zaburo vadovaujama įmonė ,,Lazdijų vanduo“ turės sumokėti 12 tūkst. eurų kompensaciją

Dalintis:
Po pusmetį užtrukusių teisinių ginčų A. Cimakauskas pasiekė pergalę, jam iš „Lazdijų vandens“ sąskaitos turės būti išmokėta beveik 12 tūkst. eurų kompensacija.

Savivaldybės valdomų įstaigų vadovai, nesilaikydami įstatymų ir atleisdami iš darbo savo pavaldinius, sulaukia revanšo ir privalo dėl savo savivaliavimo patuštinti įstaigų biudžetą. Vis dažniau tokiais atvejais neteisėtai atleisti darbuotojai sugeba apginti savo teises, sugrįžti į darbą ir gauti kompensacijas.

Naujausias faktas, kai neteisėtai vadovo atleistas darbuotojas teisme įrodė savo tiesą – bendrovės „Lazdijų vanduo“ darbuotojas Algirdas Cimakauskas, teisiniu keliu įrodęs, jog bendrovės vadovas Eimantas Zaburas neteisėtai jį atleido iš darbo, ir prisiteisęs beveik 12 tūkst. eurų kompensaciją.

Tokį verdiktą birželio pabaigoje, po beveik metų trukusių teisinių peripetijų paskelbė Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija. Nutartis priimta birželio 30 dieną ir iškart įsigaliojo, jos apskųsti negalima.

„Dzūkų žinios“ pernai pirmosios skaitytojams pranešė, jog 2021 metų rugpjūtį iš darbo buvo atleistas ilgametis UAB „Lazdijų vanduo“ darbuotojas A. Cimakauskas. Būdamas tikras, kad jį direktorius E. Zaburas iš darbo atleido neteisėtai, A. Cimakauskas kreipėsi į Darbo ginčų komisiją.

Lapkričio mėnesį posėdžiavusi komisija nusprendė, jog A. Cimakauskas iš darbo buvo atleistas neteisėtai. Komisija priėmė sprendimą sugrąžinti A. Cimakauską į darbą, taip pat nurodė jam sumokėti kompensaciją už priverstines pravaikštas.

 Eimantas Zaburas
Bendrovės „Lazdijų vanduo“ darbuotojas Algirdas Cimakauskas teisiniu keliu įrodė, jog bendrovės vadovas Eimantas Zaburas (nuotraukoje) neteisėtai jį atleido iš darbo.

Pravaikštos suma su priskaičiuotomis palūkanomis siekė per 5 tūkst. eurų.

Pagal Darbo ginčų komisijos sprendimą A. Cimakauskas praėjusių metų lapkritį turėjo būti sugrąžintas į darbą, bet bendrovės „Lazdijų vanduo“ vadovybė nevykdė Darbo ginčų komisijos sprendimo ir jį apskundė teismui.

„Dzūkų žinioms“ A. Cimakauskas teigė, jog „Lazdijų vanduo“ bandė su juo derėtis – siūlė sugrįžti į darbą ir sumokėti trijų mėnesių atlyginimo dydžio kompensaciją.

„Jie siūlė trijų mėnesių išeitinę kompensaciją, bet aš su tuo nesutikau ir reikalauju šešių mėnesių dydžio kompensacijos. Mes pateikėme teismui atsakymą. Noriu, kad išmokėtų 6 mėnesių dydžio kompensaciją, nes tiek man priklausytų pagal darbo stažą. Jei tiek būtų pasiūlę, būčiau pasirašęs taikos sutartį. Jie nesutiko, tai dabar viską spręs teismas. Keistai atrodo, kai bendrovės valdžia derasi dėl trijų mėnesių kompensacijos, o kitiems reikalams ištaško didelius pinigus, žmogui gaili kuklių pinigų, nors akivaizdu, jog bendrovės direktorius mane atleido neteisėtai. Esu tikras, jog teisingumas nugalės“, – tąkart „Dzūkų žinioms“ pasakojo A. Cimakauskas.

Po pusmetį užtrukusių teisinių ginčų A. Cimakauskas pasiekė pergalę, jam iš „Lazdijų vandens“ sąskaitos turės būti išmokėta beveik 12 tūkst. eurų kompensacija. Įdomu, kaip į tokios pinigų sumos praradimą reaguos bendrovės „Lazdijų vanduo“ valdyba? Gal pareikalaus, kad šią sumą sumokėtų situacijos kaltininkas E. Zaburas?

„Dzūkų žinios“ primena, jog tai ne pirmas atvejis, kai dėl savivaldybės įstaigų vadovų savivaliavimo, atleidžiant iš pareigų darbuotojus, skaudžiai kenčia įstaigos biudžetas.

Prieš kurį laiką garsiai skambėjo buvusio Lazdijų ligoninės vadovo Vito Šimkonio pavardė, kai jis, pažeisdamas įstatymus, atleidinėjo iš darbo žmones, taip teismuose „uždirbdamas“ ligoninei per 50 tūkst. eurų. Kaip paaiškėjo vėliau, toks pinigų iš ligoninės sąskaitos švaistymas šiam vadovui kainavo direktoriaus postą.

Įdomu, o kaip bus dabar? Ar anksčiau Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos nubaustas ir bendrovės 12 tūkst. eurų teisingumo vykdymui išleidęs E. Zaburas išlips sausas iš vandens?

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: