Dzūkų žinios

Krosnoje planuojama įrengti atliekų surinkimo aikštelė labai laukiama

Dalintis:
atliekų surinkimo aikštelė
Atliekų surinkimo aikštelė.

Dineta Babarskienė
Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras, siekdamas gerinti teikiamų paslaugų kokybę, yra numatęs plėsti esamų rūšiavimo centrų (didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelių) tinklą, kad gyventojams būtų arčiau ir žmonės galėtų patogiau atsikratyti atliekomis, kurių negalima mesti į komunalinių atliekų konteinerius.

„Vieną tokį centrą planuojama įrengti ir Lazdijų rajone, Krosnoje. Tokiam ARATC siūlymui pritarė Alytaus regiono plėtros taryba, o Lazdijų rajono savivaldybės taryba, atsižvelgdama į ARATC prašymą, numatė žemės sklypą rūšiavimo centrui įrengti“, – patikino Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro komunikacijos vadovė Aldona Jankauskienė.

Naujų rūšiavimo centrų įrengimas regione planuojamas naujo finansinio 2021–2027 m. laikotarpio Europos Sąjungos investicijų programos lėšomis.

Šiuo metu Lazdijų rajone veikia trys rūšiavimo centrai: Lazdijuose, Gėlyno g. 12, Veisiejuose Vilties g. 31A, Seirijų seniūnijoje, Miesto kolonijos kaime, Liepų g. 1A.

„Į rūšiavimo centrus reikia vežti atliekas, kurių negalima mesti į konteinerius: didelių gabaritų atliekas, tokias kaip baldai, statybų ir griovimo atliekos, automobilių priežiūros bei remonto atliekos, elektros ir elektroninės įrangos, pavojingos atliekos. Iš gyventojų visos atliekos rūšiavimo centruose priimamos nemokamai“, – primena A. Jankauskienė.

Pakalbinta Audra Kimbirauskienė, Krosnos miestelio bendruomenės komiteto vadovė, sako, kad su nekantrumu laukia šios stambiagabaričių atliekų aikštelės. „Labai džiaugiamės, kad galėsime išvežti didelius nereikalingus daiktus, kad nereiks jų mėtyti kažkur, nors mes visada stengiamės to nedaryti“, – sako pašnekovė. Jos nuomone, toks rūšiavimo centras Krosnoje į naudą visiems, gyvenantiems aplink Krosną. „Manau, kad tai orientuota į Krosnos, Šeštokų seniūnijas. Galės vežti ir visi kiti, kam patogu“, – sako ji. Pasakoja, kad dabar artimiausia aikštelė, kur krosniečiai veždavo atliekas, buvo Simne: už 10 kilometrų nuo Krosnos. „Iki Lazdijų mums 18 kilometrų, tai jau atstumas tam tikras, tad žmonės vežė į Simną, nes ten ir arčiau, ir patogiau“, – pastebi ji. Sako, kad jeigu viskas pavyks, ką planuoja Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras, tai bus didelis patogumas ne tik krosniečiams, bet ir kitiems netoli Krosnos gyvenantiems. „Galėsime susitvarkyti savo aplinką, savo nereikalingus daiktus susikrauti ir nuvežti į tam skirtą vietą. Manau, kad aplinka bus tikrai švaresnė“, – sako pašnekovė. Tai ir aplinkiniuose miškuose bus mažiau šiukšlių? „Na, kitą kartą tikrai randi miške ir statybinių atliekų, kokią bačkutę nereikalingą, tad išmestą, ir padangas vis mėto, nors labai negražu“, – sako Audra pridurdama, kad šiukšlintojų miškuose, kaip bebūtų gaila, vis dar atsiranda. Pasakoja, kad talkų metu vis renka įvairias šiukšles, tačiau jų vėl iš kažkur pridygsta. „O dabar iškart galėsime nuvežti į tam specialiai skirtą vietą“, – pasidžiaugia bendruomenės vadovė.

Manot, kad visam rajono kraštui aplink Krosną tai išeis tik į gera, bus švariau ir gražiau? „Tikrai taip“, – patvirtina Audra Kimbirauskienė, Krosnos miestelio bendruomenės komiteto vadovė.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: