Dzūkų žinios

Lazdijų „Gėdos lenta“ nuolat pasipildo naujais įrašais

Dalintis:

Tinkamai savo pareigų nevykdantiems seniūnams ir savivaldybės valdininkams atėjo neramios dienos. Rajono pilietinė bendruomenė atsigauna ir kasdien socialiniuose tinkluose viešina netvarką Lazdijų mieste ir kitose rajono gyvenvietėse.

Socialiniuose tinkluose yra sukurta nauja paskyra „Lazdijų miesto ir rajono gėdos lenta“, kurioje kviečiama kelti informaciją apie Lazdijuose ir kitose rajono gyvenvietėse pastebėtą netvarką.

Per dešimt dienų, kai sukurta paskyra, joje paviešinta gausybė Lazdijų miesto ir rajono negerovių, pridėta nuotraukų su akivaizdžiais neūkiškumo vaizdais.

Šios grupės iniciatorius – puikiai situaciją Lazdijuose žinantis pilietiškas žmogus, pasivadinęs Donato Magnato vardu.

„Dzūkų žinios“ kalbėjosi su Donatu apie priežastis, kodėl atsirado ši paskyra, apie tai, kokias problemas viešina šios paskyros lankytojai.

– Donatai, kaip kilo mintis sukurti šią grupę?

– Ši mintis atsirado, kai prieš gerą savaitę socialiniuose tinkluose vilnietė uoliai gyrė merę dėl neva puikiai sutvarkytų Lazdijų. Man tai buvo panašu į teksto autorės galimą susitarimą su mere. Bet merės garbintoja susimovė, nes žmonės labai greitai į tas pagyras neigiamai sureagavo. Tada ir kilo mintis parodyti tikrąją Lazdijų situaciją, kaip atsvarą formuojamai „rožinių akinių“ nuomonei. Aš Lazdijuose dažnai vaikštau, kur pasižiūrėsi, ten kiaura. Vaikų žaidimų aikštelės apleistos, gausybė kitos netvarkos.

– Ar žmonės domisi pateikiama informacija, ar patys praneša apie negeroves?

– Žmonės stebi informaciją, tačiau prie grupės bijo jungtis. Reikia baimę įveikti viešumu. Visų savivaldybės įstaigų žmonės skaito tą informaciją, bet jie bijo ne tik komentuoti, bet net prisijungti prie grupės. Kai atėjo nauja valdžia, ji pradėjo atleidinėti savo oponentus, nemažai paspaudė žmonių, todėl jie bijo viešai reikšti savo nuomonę.

– Kodėl Lazdijuose tiek daug netvarkos?

– Problemų tikrai yra labai daug, nes nėra tikro gaspadoriaus. Lazdijų miesto seniūnė yra išsikvėpusi ir sunkiai susitvarko su jai pavestomis funkcijomis, užsibuvusi savo poste. Neprižiūrimi seniau įgyvendinti projektai – sudaužyti gatvių šviestuvai nekeičiami, sugadintos dvi smėlio dėžės, jomis negalima naudotis. Šią informaciją perdavus atsakingoms institucijoms, jos atvažiuotų patikrinti, valdžia gali turėti daug nemalonumų, nes tie projektai buvo įgyvendinti naudojant paramos pinigus.

Lazdijai – labai gražus nedidelis miestelis, bet čia tiek daug netvarkos. Panegirikos merei autorė nusifotografavo prie Lazdijų fontano, kuris tuo metu neveikė. Tik paskui buvo sutaisytas. Lazdijų miesto parke neveikia nė vienas iš dviejų fontanų. Kur pažiūrėsi, gausybė nesutvarkytų, nesuremontuotų, neprižiūrėtų objektų ar jų detalių. Arba valdžios atstovai ten nesilanko ir nieko nemato, arba ta karūna jiems labai spaudžia galvą.

„Dzūkų žinios“, bendradarbiaudamos su socialinių tinklų grupe „Lazdijų miesto ir rajono gėdos lenta“, nuolat viešins pilietiškų žmonių pastebėtas negeroves. Gal tai privers atsibusti patogiai snaudžiančius valdininkus?

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: