Dzūkų žinios

Lazdijų miesto ir rajono gėdos lenta domisi tūkstančiai žmonių

Dalintis:

Socialiniuose tinkluose yra sukurta paskyra „Lazdijų miesto ir rajono gėdos lenta“, kurioje lazdijiečiai ir rajono svečiai kviečiami kelti informaciją apie Lazdijuose ir kitose rajono gyvenvietėse pastebėtą netvarką.

Seirijai

Seirijų viešojoje poilsiavietėje prie Seirijo ežero laiku neišvežtos atliekos. Prie poilsiavietės yra 3 atliekų konteineriai, jie perpildyti, aplink konteinerius buvo prikrauta didelis kiekis atliekų. Konteineriai perpildyti ne vieną ir ne dvi dienas. Gal pats laikas sezono metu pagalvoti apie didesnį atliekų konteinerių kiekį ar dažnesnį atliekų išvežimą?

Lazdijai

Lazdijų mieste daugelis priešgaisrinių hidrantų be sandarinimo dangtelių. Gaisro atveju ugniagesiai negalės užsipildyti cisternų vandeniu. Nukentėti gali ne tik žmonės, bet ir turtas. Manoma, kad tai paauglių darbas. Derėtų sudrausminti savo vaikus, kad neniokotų mūsų visų turto ir nekeltų pavojaus visų saugumui.

Sulaukiama daug žinučių, kad po to, kai mirė Lazdijų miesto kapinių sargas ar prižiūrėtojas, Lazdijų kapinės prižiūrimos labai prastai. Gal seniūnija galėtų atkreipti dėmesį į šią visiems Lazdijų gyventojams gana svarbią miesto vietą ir pasistengti tvarkyti dažniau ir atidžiau.

Prie Lazdijų miesto paplūdimio, kuris yra prie Baltajo ežero, automobilių stovėjimo aikštelėje yra įrengti atliekų surinkimo konteineriai. Atliekų surinkimo konteinerių aikštelės įrengimo darbai atlikti netinkamai. Aplink atliekų surinkimo aikštelę nesutvarkyta asfalto danga. Vykdant atliekų surinkimo aikštelės įrengimą, išpjauta asfalte anga, kuri, baigus darbus, neužasfaltuota. Ar tikrai savivaldybės atsakingi darbuotojai priima atliktus darbus net nenuvykę į vietą ir neapžiūrėję atliktų darbų kokybės?

Lazdijų miesto parkas – nesibaigianti netvarka ir parko nepriežiūra:

a) Pėsčiųjų tako tiltelio medinės konstrukcijos priešais Lazdynų parką seniai visiškai supuvę, tarp lentų atsivėrę skylės. Tiltelis tvirtintas visokiais aštriais skardos likučiais. Tiltelis kelia pavojų mūsų visų, kurie išeina pasivaikščioti į parką, sveikatai. Šią savaitę gyventojas susižeidė koją, ją perdūrė išlindusi vinis. Penki liepteliai parke jau sutvarkyti, negi šeštą užmiršome ar lauksime, kol įvyks didesnė nelaimė? Patys gyventojai bandė savo jėgomis remontuoti supuvusį lieptelį, prikalti lentas, bet dėl perpuvusios medienos lentų prikalti nepavyko.

b) Pasienio fiestos“ metu, birželio mėnesio pradžioje, užklimpo mokyklinis autobusiukas, iki šiol liko ratų išpjautas griovys šalia tako, gėlyno.

c) Ne suremontavo, bet demontavo netoli tiro esančias vaikiškas sūpynes, kurioms reikėjo pakeisti tik vieną guolį. Nueita paprasčiausiu keliu, nėra sulūžusių sūpynių – nėra problemos. Kas atsakys, kur atsidūrė visų miestiečių turtas – sūpynės? Metalo lauže? Ar privačiame kieme?

d) Prie pat pagrindinio įėjimo į parką nuo Sodų gatvės yra laipynė. Suremontuoti jos jau neprašome, darykite, ką mokate geriausiai, demontuokite ją, kol koks vaikas ar paauglys sprando nenusisuko. Laipynėje trūksta konstrukcijos detalių, laipynės tarpai tarp virvių pavojingai per dideli. Vaikai ar paaugliai, kurie karstosi šioje laipynėje, gali iškristi nuo paties viršaus iki pat žemės. Iki nelaimės vienas žingsnis, kas atsakys atsitikus nelaimei? Ši netvarkinga laipynė parke be dalies konstrukcijos detalių yra ne mažiau kaip dveji metai, gal ir seniau.

Jezdo kaimas

Avarinės būklės tiltas Jezdo kaime per Baltosios Ančios upę. Šiuo tiltu dažnai naudojasi vietiniai gyventojai ir turistai, „Ančios žiedo“ maršrutas dviračiais kerta jį. Rajono valdžia informuota prieš keletą metų, pernai buvo kažkoks šios problemos aptarimas. Jokie remonto darbai nevykdomi. Gal vis dar ruošiama šio tilto vizualizacija?

Šeštokai

a) Šeštokuose, vietinių gyventojų vadinamoje Turgaus aikštėje, kuri buvo savivaldybės ar seniūnijos išnuomota sandėliuoti biomasei, nuomininkas dirbo apie mėnesį ir prapuolė, palikęs visą šiukšlyną. Gal savivaldybei pats laikas surasti nuomininką ir paprašyti, kad šis susitvarkytų. O jei jau nėra nuomininko, tai sutvarkyti patiems.

b) Daugelyje kaimų ir gyvenviečių Nacionalinė žemės tarnyba vykdė patikrinimus, gyventojai buvo įpareigoti panaikinti savo gyvatvores, o kai kuriais atvejais ir perkelti savo net ir išpuoselėtų sodybų ribas žyminčias tvoras, kurios pateko į kelių apsaugos zoną arba Valstybinio fondo žemę. Šeštokų Lazdijų gatvės gyventojai irgi buvo įpareigoti panaikinti savo turėtas gyvatvores. Gyventojai savo gyvatvores panaikino, dabar vietoje gyvatvorių veši peraugusi žolė. Pasirodo, valstybei tos žemės nei reikia, nei reikėjo, nes jos šiuo metu nesugeba tinkamai prižiūrėti.

c) Šeštokų stadione neveikia trijų apšvietimo stulpų lempos. Seniūnė informuota, bet į gyventojų pastabas nereaguoja. Viena lempa neveikia ne pirmas mėnuo, kitos dvi lempos neveikia jau daugiau kaip metus. Ar sunku sutvarkyti apšvietimą? Gal Šeštokų seniūnei laikas pradėti rūpintis bendruomene?

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: