Dzūkų žinios

Poliklinikai toliau vadovaus Marius Jasaitis

Dalintis:
 Marius Jasaitis
Alytaus poliklinikos direktorius Marius Jasaitis. (Alytaus miesto savivaldybės nuotr.)

Rita Krušinskaitė
Antrą kadenciją iš eilės Alytaus poliklinikai vadovaus Marius Jasaitis, laimėjęs Alytaus miesto savivaldybės skelbtą konkursą. M. Jasaičio  teigimu, antros kadencijos  prioritetai  – žmogiškojo kapitalo pritraukimas ir paslaugų kokybės gerinimas.

Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojos, atliekančios savivaldybės mero pareigas, ir minėto konkurso komisijos pirmininkės Jurgitos Šukevičienės teigimu, dalyvauti Alytaus poliklinikos direktoriaus pareigų konkurse buvo užsiregistravę aštuoni pretendentai, tačiau jame dalyvavo trys.

Susumavus konkurso balus, paaiškėjo, jog iš visų konkurso dalyvių geriausiai pasirengęs vadovauti poliklinikai – dabartinis įstaigos direktorius M. Jasaitis. Dalyvaudamas pirmos kadencijos konkurse, M. Jasaitis nugalėjo tris konkurentus.

Poliklinikoje teikiamos antrinės ambulatorinės sveikatos priežiūros medicinos paslaugos ir pirminės ambulatorinės asmens sveikatos priežiūros medicinos bei kitos ambulatorinės asmens sveikatos priežiūros paslaugos. Įstaigoje dirba 287 darbuotojai: 72 gydytojai, 75 slaugytojai ir akušerės, 55 – kitas medicinos personalas, 60 – kitas personalas ir 25 administracijos darbuotojai.

Per dieną vasaros metu poliklinikos personalas aptarnauja šiek tiek daugiau kaip tūkstantį pacientų, o kitu metų laiku pacientų skaičius išauga iki 1400. Per parėjusius metus medicinos paslaugos buvo suteiktos daugiau kaip 320 tūkst. pacientų. Į Alytaus poliklinikos medikus kreipiasi ne tik Alytaus miesto ir rajono gyventojai, bet ir kitų rajonų ir miestų gyventojai.

„Mūsų poliklinikoje, kaip ir daugelyje Lietuvos gydymo įstaigų, jaučiamas šeimos gydytojų poreikis. Penkis galėtume iš karto įdarbinti, tačiau turime ateities viziją atsinaujini, nes daugelis gydytojų jau vyresnio amžiaus, negali žinoti, kada kuris panorės išeiti į pensiją ar sveikata sušlubuos, todėl ateities perspektyvoje būtų galima kalbėti ir apie daugiau priėmimų. Taip pat reikėtų chirurgo, neurologo – šiuos specialistus turime, tačiau papildomos paspirties irgi reikia“, – sakė poliklinikos direktorius M. Jasaitis.

Anot jo, dalis medikų į darbą važinėja iš kitų miestų, daugiausia iš Kauno. Maždaug pusė odontologų yra atvažiuojantys, atvažiuoja ir šeimos gydytojų bei gydytoja endokrinologė.

Nors Alytaus miesto savivaldybė ir stengiasi sudaryti patogias sąlygas, kad medikai norėtų atvažiuoti į čia dirbti, šios spragos užpildyti nepavyksta.

„Yra ir kitų aspektų, galimai šiandien trukdančių pasirinkti Alytų. Nemenką vaidmenį šioje situacijoje vaidina kelias Alytus–Kaunas. Kai pasikalbi su medikais, paaiškėja, kad jie noriau renkasi Marijampolę, su kuria yra geresnis ir greitesnis susisiekimas nei su Alytumi. Šią priežastį nurodo daugelis, nes niekas nenori kelyje praleisti daug laiko. Medikai turi šeimas, jiems reikia planuoti savo laiką“, – pasakojo įstaigos vadovas

Šiemet viena svarbiausių Dzūkijos sostinės gydymo įstaigų minės jubiliejinę 45 metų įkūrimo sukaktį. Pirmąja poliklinikos direktore nuo 1977 metų atidarymo iki 1997-ųjų dirbo Janina Karazijienė, 1997–2003 metais jai vadovavo Aldona Gintalienė, 2003–2009 metais – Artūras Vasiliauskas, 2010–2017 metais – Vitalijus Kovaliovas, o nuo 2017-ųjų už poliklinikos vairo stojo buvęs Alytaus miesto savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vedėjas M. Jasaitis. Jam vadovauti poliklinikai patikėta ir antrą kadenciją.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: