Dzūkų žinios

Regionų partijos Lazdijų skyrius stiprina savo gretas ir gilinasi į rajono žmonių problemas

Dalintis:
Lazdijų skyriaus atstovai su Lietuvos regionų partijos pirmininku Jonu Pinskumi ir sąskrydžio organizatore Živile Pinskuviene.

Prieš metus įsikūrusi Lietuvos regionų partija kuria strategiją, kaip sustiprinti Lietuvos regionus ir sustabdyti pavojingą gyventojų mažėjimo tendenciją regionuose.

Neseniai Molėtų rajone, prie Alaušo ežero, buvo surengtas Lietuvos regionų partijos sąskrydis, kuriame dalyvavo visų 60-ies šios partijos skyrių atstovai. Tarp jų buvo ir nemažas būrys Lietuvos regionų partijos Lazdijų skyriaus atstovų, vadovaujamų skyriaus pirmininko, Lazdijų savivaldybės tarybos nario Albino Žymančiaus.

Apie partijos sąskrydį, Lazdijų skyriaus veiklą, artimiausius planus kalbamės su skyriaus pirmininku A. Žymančiumi.

– Papasakokite plačiau apie sąskrydį. Kas jame dalyvavo, kokios temos buvo gvildenamos?

– Sąskrydyje buvo paminėtos pirmosios partijos įsteigimo metinės, pasidžiaugta, jog per metus įsteigta net 60 skyrių. Daugiausia dėmesio buvo skirta naujai įkurtiems skyriams. Sąskrydžio metu buvo siekiama, kad visų skyrių žmonės susipažintų tarpusavyje. Vyko skyrių pristatymai, sporto varžybos. Renginį puikiai organizavo Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė.

– Sąskrydyje dalyvavo nemažas Lietuvos regionų partijos Lazdijų skyriaus narių būrys. Kiek narių šiuo metu yra Jūsų vadovaujamame skyriuje?

– Lazdijų skyriuje mes turime apie 70 narių. Liepą įstojo apie 10 žmonių. Galiu pasidžiaugti, jog pas mus nėra narių, atėjusių iš kitų partijų. Skyriaus branduolį sudaro buvę „tvarkiečiai“, kurie dvejus metus buvo nepartiniai. O daugiausia į skyrių ateina nepartiniai, nebuvę jokiose kitose partijose. Labai džiugina tai, kad skyriuje yra nemažai jaunimo, vadinasi, jiems svarbi rajono ateitis.

– Kaip vertinate faktą, kad Lazdijai ateinančiuose rinkimuose į tarybą rinks ne 25, bet 21 narį?

– Žinau šią naujieną. Keturi tarybos nariai – nemažas skirtumas. Tokį narių sumažėjimą lemia gyventojų skaičiaus mažėjimas mūsų rajone. Per rinkimus bus didesnė, kietesnė konkurencinė kova. Pagal naująjį įstatymą keisis ir mero pareigybė, jis bus tarybos pirmininkas, bet balsuoti negalės.

– Regionų partija teigia kovosianti už regionų stiprinimą ir gyventojų migracijos iš regionų mažinimą.

– Šūkis, su kuriuo mūsų partija eina į rinkimus, atspindi mūsų ideologiją: „Stiprūs regionai – stipri Lietuva“. Tai, kad mūsų partijos Lazdijų skyriuje nuolat didėja narių skaičius, rodo, jog mūsų rajono gyventojams rūpi, kaip mes toliau gyvensime. Su nerimu priversti konstatuoti, kad per neilgą laikotarpį mes praradome labai didelį gyventojų skaičių. Manau, kad tokią situaciją lemia nekuriamos darbo vietos, tinkamai neparengta rajono vystymosi strategija – per trejus metus nematau nė vieno įgyvendinto rimto projekto, kuris sukurtų naujas darbo vietas. Šie ir kiti faktoriai lemia, kad jaunimas nemato perspektyvos likti Lazdijuose. Mūsų partijos vienas iš uždavinių – sukoncentruoti visas jėgas į naujus projektus, daugiau veiklos galimybių suteikti bendruomenėms.

– Ar planuojate dalyvauti savivaldos rinkimuose?

– Rugsėjo pradžioje vyks mūsų partijos prezidiumo išplėstinis posėdis, kuriame bus tvirtinami kandidatai į merus, į savivaldybių tarybas. Lazdijuose Lietuvos regionų partija rinkimams sudarys rimtą kandidatų sąrašą, kuriame bus įvairių profesijų atstovai: medicinos darbuotojai, pedagogai, verslininkai, bus tie žmonės, kuriems rūpi mūsų rajono ateitis.

Visą vasarą mūsų skyrius aktyviai dirba, bendrauja su rajono gyventojais, su smulkaus verslo atstovais, mums svarbu išsaugoti rajone smulkųjį verslą. Aktyviai bendraujame su bendruomenėmis, kurios nenori būti nustumtos į antrą planą, kaip yra dabar. Šios tarybos kadencijos pradžioje buvo priimta nuostata, kad bendruomenės bus įtrauktos į aktyvią darbinę veiklą, kad galėtų atlikti tam tikrus darbus ir užsidirbti pinigų. Praėjo treji metai, bet bendruomenės nebuvo įtrauktos į svarbias veiklas. O juk bendruomenės yra viena iš svarbiausių rajono gyvenimo ląstelių, kuriant visų mūsų gerovę.

Tai tik keletas mūsų skyriaus uždavinių, o jų yra tikrai daug. Tikiuosi, jog stipri mūsų komanda sugebės surasti svarbių problemų sprendimo būdus.

– Ačiū už pokalbį.

Užs. Nr. 02

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: