Dzūkų žinios

Sveikatai naudingas maistas testuotas Lazdijų mugėje

Dalintis:

Dineta Babarskienė

Skonių laboratorijos įkūrėja, UAB „Limechop“ vadovė Vilija Vedlūgienė iš Kauno pirmą kartą atvyko į Lazdijus ir ne be reikalo – turi misiją. „Noriu su savo bei savo draugų produkcija aplankyti mažesnius Lietuvos miestelius. Lazdijai – vienas iš pirmųjų, kur lankausi, stebėdama, kaip vietos žmonės reaguoja į sveikatai naudingą maistą“, – pasako savo apsisprendimo atvažiuoti į Lazdijus priežastį Vilija.

Moteris neslepia: abejonių, svarstymų buvo. „Aišku, važiuodama pas jus turėjau abejonių. Juk suprantu, kad važiuoju su specifinėmis prekėmis, išsiskiriančiomis kokybe, tačiau brangesnėmis“, – neslepia ji.

Pabandė. Ketvirtadienį ir penktadienį Vilija prekiavo mugėje Lazdijuose. Pasidalino savo įspūdžiais.

„Jau antra diena testuoju sveikatai naudingus produktus“, – pasisakė ji užkalbinta mugėje antrą viešnagės Lazdijuose dieną. Prisipažįsta, kad važiuodama į Lazdijus ji vis tik stengėsi nusiteikti pozityviai, gerai suprasdama nedidelių miestelių nūdieną, žinodama, kad čia kitaip nei didmiesčiuose, kur žmonės visko pertekę, o čia ir mažiau uždirba, ir patys dažnas savo daržiuką turi. „Tačiau vis tiek noriu susižinoti ir mažesnių miestelių žmonių poreikius, surasti savo klientus, patobulinti ir pritaikyti savo receptūrą jiems“, – aiškina gamintoja.

Gaminti užtepėles Vilija pradėjo ne taip ir seniai: karantino metu. Tad karantino keiksnoti, kad ir kaip keista būtų, negali. Mat būtent karantino metu ji įgyvendino savo svajonę: pradėjo gaminti užtepėles. Ji – maisto technologė, tad jos sukurtas verslas – artimas ne tik širdžiai, tai sritis, kurią ji gerai išmano. „Karantinas man išėjo į naudą. Įkūriau savo įmonę, apie kurią svajojau seniai. Svajojau ir turiu“, – patikina ji. Neslepia, kad yra noras, jog tai, kas pradėta, plėstųsi, augtų. „Po karantino žmonės daug ką pradėjo vertinti kitaip. Pasikeitė požiūris ir į maistą“, – tikina pašnekovė. Pasakoja, kad po karantino jos produkcija buvo ypač perkama, dabar žmonės jau skaičiuoja pinigus, galvoja, ką pirks ir ką valgys. „Dabar matau, kad perka mažiau, bet vis tiek kokybiškus produktus. Štai ir pas jus, Lazdijuose, atėjo pensininkas ir nors nepigu, bet prisipažino, kad nori paragauti. Paprašė nedaug, bet nusipirko“, – pasidžiaugia ji. Vilija įsitikinusi, kad viskas priklauso nuo požiūrio. „Dažniausia ne finansinėse galimybėse esmė, o požiūryje. Džiaugiuosi, kad žmonės sąmoningėja: perka geriau mažiau, bet kokybišką produkciją“, – sako ji. Patikina, kad lazdijiečiai vertina kokybę, palaiko mažuosius gamintojus. „Aš buvau čia ketvirtadienį ir penktadienį. Ketvirtadienį nusipirkę, paragavę, penktadienį atėjo dar“, – pasidžiaugia ji.

Gamina užtepėles pati, samdomų darbuotojų kol kas neturi. „Gaminu nedaug. Visi produktai kruopščiai atrinkti: nuo nerafinuotos druskos iki baklažanų“, – sako ji. Tikina, kad užtepėlės – sočios, nes natūralios. „Mano užtepėlės be konservantų, dėta tai, kas parašyta etiketėje. Jos – labai universalios. Galima mėgautis ir su košėmis, ir su omletu, ir su ožkos sūriu, ir su vytinta mėsyte, ir su duonyte“, – kalba Vilija. Anot jos, draugų susibūrimams, vakarėliams, vieno kąsnio užkandžiams šios užtepėlės pats tas. „Nustebinsite draugus neįprastais skoniais“, – įsitikinusi užtepėlių gamintoja. Paragavau: išties skanu. „Tikras skonių užtaisas: burokėlių užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais, avinžirnių užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais ir kariu, avinžirnių užtepėlė su baklažanais ir garam masala prieskoniais“, – pavardija ji pridurdama, kad skonių spektras pritaikytas būtent lietuviškam skoniui.

Sakosi, kad lazdijiečiai bei miesto svečiai jos nenuvylė. „Žmonės domisi, išsako savo nuomones. Mes kalbamės, diskutuojame. Man patinka bendrauti. Žmonių nuomonė itin svarbi. Tik taip supranti, ką darai gerai, ką galima pakeisti, patobulinti. O ir jie paragauja, nusiperka“, – tikina pašnekovė. Sako, kad ją Lazdijuose sutiko šiltai, žmonės draugiški, bendraujantys, o tai itin smagu. „Ne be reikalo aš prekiauju mugėse, butikinėse parduotuvėlėse, kur galima ir paragauti, ir pasikalbėti“, – tarsteli ji.

„Lazdijiečiai netgi idėjų pasiūlė mano gaminiams“, – pasidžiaugia kaunietė. Tiesa, važinėdama po muges, jau spėjo susirasti draugų, bendraminčių, taip pat gaminančių sveikatai naudingą maistą, tad ji važiuodama į muges „prigriebia“ ir dar 4 savo draugų produkcijos: „Kanapiukų“ – sveikuoliškos chalvos, „Dream food“ – marinuotų alyvuogių, adžikos, „Sviesto sviestuoto“ – natūralių riešutų kremų, „Mėtos“, Rūgpienių kaimo rugių sėlenėlių traškučių.

„Žmonės klausė, ar dar atvažiuosiu. Tas labai pamalonino“, – džiaugėsi Vilija penktadienį Lazdijų mugėje.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: