Dzūkų žinios

Valdžia pasišovė didinti valdininkų armiją

Dalintis:
Administracijos reformomis pagarsėjusi Lazdijų valdžia nerimsta ir nori keisti savivaldybės administracijos struktūrą. Naujausias planas – steigti naują – Viešųjų pirkimų – skyrių.

Nors iki šios valdžios kadencijos pabaigos liko aštuoni mėnesiai, tačiau administracijos reformomis pagarsėjusi Lazdijų valdžia nerimsta ir nori keisti savivaldybės administracijos struktūrą. Naujausias planas – steigti naują – Viešųjų pirkimų – skyrių.

Tarybai pateiktame aiškinamajame rašte teigiama, kad naująjį skyrių reikia steigti tam, kad jis galėtų atlikti ne tik savivaldybės administracijos, bet ir savivaldybės įstaigų viešuosius pirkimus. Iki šiol viešųjų pirkimų funkcijas sėkmingai atliko Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojai.

Tarybos narys, buvęs meras Artūras Margelis yra įsitikinęs, jog naujo skyriaus steigimas yra neracionalus ir nereikalingas sprendimas.

„Valdantieji šį klausimą bandė anksčiau, gal prieš metus, „prastumti“, tačiau taryba nepatvirtino. Esame tikri, jog naujo skyriaus nereikia, nes viešuosius pirkimus iki šiol atlieka Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyrius. Jei kursime naują skyrių, padidės savivaldybės darbuotojų skaičius, turės atsirasti naujas skyriaus vedėjas. Dabar Teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus vedėjas Kęstutis Jasiulevičius yra patyręs darbuotojas ir puikiai susitvarko su viešaisiais pirkimais“, – kalbėjo tarybos narys.

Paklaustas, ar naujasis skyrius nesumažintų naštos dabartiniams viešųjų pirkimų specialistams, jei tektų atlikti ir savivaldybės įstaigų viešuosius prikimus, A. Margelis teigė, jog mažai yra tų savivaldybės įstaigų, menki tie jų pirkimai, todėl atskiro skyriaus tikrai nereikia.

„Jei trūksta viešųjų pirkimų darbuotojų, tegul priima vieną papildomą žmogų dabar veikiančiame skyriuje, ir bus tvarka. Kita vertus, bus labai sunku surasti tinkamą vadovą naujai įsteigtam skyriui, nes, kaip rodo liūdna patirtis, savivaldybė metų metais nesugeba surasti tinkamų specialistų. Architektūros skyrius jau antri metai be vedėjo, niekaip nerandama naujai įsteigtos paslaugų įmonės direktoriaus. Ar sugebės valdžia konkurso būdu atrinkti aukštos kvalifikacijos viešųjų pirkimų specialistą“, – retoriškai klausė A. Margelis.

Jo nuomone, nereikia jokių savivaldybės administracijos struktūros keitimų, nes didės valdymo išlaidos, taip pat artėja kadencijos pabaiga, savivaldos rinkimai.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: