Dzūkų žinios

Vonios kambario baldai: kaip pasirinkti tinkamą ir gerą vonios spintelę? 

Dalintis:

Vonios kambarys – neatsiejama namų dalis. Kiekvienas siekia, kad vonios kambario erdvė atrodytų ne tik stilingai, bet ir būtų efektyviai ir praktiškai išnaudota. Prie praktiškumo, žinoma, ir stilingumo, be abejo, prisideda vonios kambario baldai, kurių populiariausi – vonios spintelės. Tai esminis ir labai svarbus vonios kambario baldas, kuris padeda efektyviai ir patogiai sutalpinti įvairius vonios reikmenis, daiktus ir priemones. Tačiau, vonios spintelių pasirinkimas yra  be galo platus, tad, pasirinkti tinkamą, gerą ir kokybišką gali būti ne taip lengva, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Šiame straipsnyje pateiksime kelis patarimus, kurie turėtų palengvinti pasirinkimą. 

Tipas 

Pirmiausia, renkantis vonios spintelę, reikėtų atkreipti dėmesį į jos tipą. Kaip žinia, vonios spintelės gali būti labai skirtingos. Vienos – pakabinamos, kitos – pastatomos, trečios – papildytos veidrodžiais. Na, o tinkamo tipo pasirinkimas visiškai priklauso nuo jūsų poreikių, vonios kambario dydžio, dizaino. Pavyzdžiui, vonios spintelė su veidrodžiu atlieka dvi funkcijas: suteikia vietos daiktų laikymui ir suteikia veidrodį. Tuo tarpu, pastatomos ir aukštos vonios spintelės puikiai išnaudoja vertikalią kambario erdvę, suteikia itin daug vietos daiktų laikymui. Pakabinamos vonios spintelės atrodo stilingai, taip pat, palieka erdvės po jomis – daiktų laikymui. Galima rasti ir kampinių vonios spintelių, kurios gali būti tiek pastatomos, tiek pakabinamos. Šio tipo vonios spintelė puikiai tiks itin ankštam vonios kambariui. Galiausiai, vonios spintelė su kriaukle taip pat gali tapti praktišku pasirinkimu. Tai ir kriauklė ir spintelė viename, kuri ne tik paslepia vamzdžius, bet ir leidžia nesukti galvos dėl atskiro spintelės ir praustuvo pirkimo. 

Dydis 

Išsirinkus tinkamą ir norimą vonios spintelės tipą reikėtų pagalvoti ir apie jos dydį. Tai vienas iš svarbiausių aspektų, į kurį būtina atsižvelgti. Žinoma, spintelės dydis turėtų būti pasirenkamas pagal vonios kambario dydį, daiktų kiekį, kurį planuojate laikyti. Jei vonios kambarys didelis, plačios, kelis stalčius turinčios spintelės bus puikus pasirinkimas. Jei erdvės mažai – pakabinama kampinė arba pastatoma, aukšta spintelė puikiai tiks ir atliks savo funkciją. Atminkite, kad spintelė turėtų neužstoti praėjimo, netrukdyti darinėti duris ar naudotis kitais vonios įrenginiais. 

Medžiaga 

Vonios spintelės patvarumas ir ilgaamžiškumas priklauso nuo medžiagos, iš kurios spintelė yra pagaminta. Kadangi, vonios kambaryje tikrai yra daug drėgmės, būtina pasirinkti tokią spintelę, kuri būtų tam atspari. Dažniausiai, vonios kambario spintelės yra gaminamos iš medienos, MDF plokščių, metalo. Jei drėgmės nėra itin daug – medinė bus puikus ir praktiškas pasirinkimas. Tačiau, jei drėgmės yra daug, medinė spintelė netiks. Tokiu atveju reikėtų pasirinkti tokią spintelę, kuri būtų sandariai ir kokybiškai padengta drėgmei ir vandeniui atspariomis medžiagomis. Kitu atveju, nuo drėgmės ir vandens, spintelė išsipūs, deformuosis ir praras savo išvaizdą. 

Dizainas ir spalva 

Svarbus ne tik dydis ir tipas, bet ir tai kaip vonios spintelė atrodo. Rinkdamiesi atsižvelkite į spintelės dizainą, spalvą. Geriausia tai derinti prie vyraujančio vonios kambario stiliaus, interjero, kitų vonioje esančių įrenginių ar baldų. Klasika laikomi balti vonios baldai, kurie puikiai dera prie bet kokio stiliaus ir interjero. Tačiau, tai nėra vienintelis pasirinkimas. Dalis renkasi saugius, neutralių spalvų variantus. Taip pat, populiarios yra ir juodos vonios spintelės, kurios puikiai dera prie modernaus stiliaus vonios kambario. 

Talpa 

Galiausiai, naudinga atsižvelgti ir į pasirinktos vonios spintelės talpą. Praktiškiausias pasirinkimas – talpi ir daug patogios daiktų laikymo vietos suteikianti spintelė. Gilūs stalčiai, patogios lentynėlės padės lengvai ir efektyviai sutalpinti visus reikiamiausius daiktus. Tiesa, reikėtų atminti, kad nuo talpos, dažniausiai, priklauso ir spintelės dydis. Kuo ji talpesnė, tuo ji bus didesnė. Tačiau, tai ne visada yra tiesa. Talpios gali būti ir gana nedidelio dydžio vonios kambario spintelės. Svarbu, kad jų suteikiama daiktų laikymo vieta būtų praktiškai ir efektyviai išnaudoti. Tokiu būdu, pavyks patogiai sutalpinti visus reikiamus ir svarbius daiktus. 

Vonios kambario spintelės – neatsiejama vonios kambario dalis. Na, o platų, įvairų ir tikrai didelį jų pasirinkimą galite rasti Varle.lt svetainėje. Čia visada rasite žemas kainas ir pačias geriausias akcijas!

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: