Dzūkų žinios

Kai kam Lietuvoje teroristinė Rusija mielesnė už sąjungininkus iš JAV

Dalintis:
Adomo Žilinsko piešinys.

Algimantas Mikelionis

Jau daugiau kaip pusė metų vyksta Ukrainos karas su Rusija, kurį pradėjo teroristinis ir nusikaltėliškas Kremliaus režimas. Nelemti rašistai tikėjosi greitai ir lengvai okupuoti Ukrainos teritoriją ir pavergti jos gyventojus. Bet ukrainiečiai didvyriškai atrėmė sužvėrėjusių orkų atakas. Mūsų broliai už tai sumokėjo milžinišką kainą – ruzzija, atakuodama Ukrainą, parodė dar neregėtą žvėriškumą. Atakavo gyvenamuosius namus, prekybos centrus ir ligonines. Prievartavo, kankino ir žudė vyrus, moteris ir vaikus. Bet Ukraina atlaikė, nes ne tik didvyriškai kovėsi, bet buvo remiama sąjungininkų: JAV, Didžiosios Britanijos, Lenkijos, Lietuvos ir kitų ištikimų valstybių.

Augau tokiu metu, kai sovietinės Lietuvos laikraščiuose buvo apstu antiamerikietiškos propagandos. Ji buvo tokia nevykusi, jos buvo tiek daug, kad net paauglio sąmonėje kildavo klausimai: kas tai per šalis, jeigu joje pilna puikiausios kokybės prekių, ji pasiekusi aukščiausią pragyvenimo lygį pasaulyje, o Maskva jos taip atkakliai nekenčia ir pila ant jos purvą? Juk oficialios Kremliaus propagandos piešiamas JAV vaizdas būdavo visiškai priešingas, nei pasakodavo šviesaus atminimo tėvas, draugai, turintys giminių JAV ir iš ten gaunantys neįtikėtinai skanios kramtomosios gumos, aukščiausios kokybės džinsų ar Sovietų Sąjungoje negirdėtos nuostabios roko muzikos plokštelių.

Daug kas tapo aišku tuomet, kai radijo stoties „Amerikos balsas“ transliacijų klausymas tapo ne retenybe, o pastoviu ar net kasdieniu reiškiniu. Raudonojo melo imperijoje kaip gaivaus oro gurkšnius gaudydavome objektyvios informacijos srautus. Žinoma, sovietai buvo įrengę galingus trukdymo prietaisus, kad kuo mažiau žmonių išgirstų tiesą.

Jau daugiau kaip tris dešimtmečius gyvename laisvoje ir nepriklausomoje Lietuvoje, bet vis dar nenustoja stebinti per penkiasdešimt metų padaryta antiamerikietiškos propagandos įtaka kai kuriems žmonėms ir tikrai ne patiems kvailiausiems. Net stebiesi, kodėl tokia trumpa žmogaus atmintis. Nejaugi kai kas neprisimena tuščių ir apgailėtinų parduotuvių lentynų, milžiniškų eilių, kai reikėdavo kelias valandas vargti norint nusipirkti šlapios dešros gabaliuką, kaulų krūvą ar pamėlynavusią vištą. Nūnai gyvename prekių gausos laikais. Perkame, ką norime, ir valgome, ką norime. Per daug išlepome, kad vis dar skundžiamės ir dejuojame. Tereikia būti sąžiningam su savimi ir nepabijoti prisiminti dar tokios netolimos sovietinės praeities.

Rusija turėjo progą tapti laisva ir demokratine valstybe, bet, deja, tokia netapo. Dar daugiau, ji perėmė visas blogiausias sovietinės imperijos tradicijas. Tik šį kartą Lietuva, ačiū Dievui, nėra Rusijos lageryje, o laisvame pasaulyje kartu su JAV. Bet Kremlius tikrai nepamiršo, kad JAV dėka žlugo Sovietų Sąjunga, ir amerikiečiams niekada to neatleis. Kaip ir sovietmečiu, taip ir dabar Rusija vėl kaltina JAV visomis pasaulio blogybėmis. Kremliaus režimas ir diktatorius V. Putinas visas savo bėdas verčia Vašingtonui. Tad visiškai nenuostabu, kad didžioji dalis Rusijos gyventojų dėl karo Ukrainoje, kurią užpuolė sužvėrėjusi Rusijos armija, kaltina ne nusikalstamą savo režimą, vadovaujamą V. Putino, o JAV… Kur jau ten Rusijoje, net Lietuvoje yra tokių, Kremliaus propagandos paveiktų žmonių.

Bet rusai, nesugebėdami į save pažvelgti objektyviai, tik dar labiau klimpsta į ekonominę duobę, o visa valstybė išgyvena krizę visose srityse. Kol V. Putinas, D. Medvedevas ir kiti politikai bei oligarchai kaupia neįtikėtinus turtus, tol vis daugiau rusų patiria skurdą. Kada pagaliau eiliniai rusai suvoks, kad dėl jų bėdų kalta ne Amerika, o pati motinėlė Rusija ir jos valdžioje esantys tarptautiniai teroristai, vagys ir tironai?

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: