Dzūkų žinios

Naujos bendrovės darbų pradžią temdo skandalai

Dalintis:
Karolis Babeckas
Naujasis direktorius K. Babeckas galimai paskirtas irgi pažeidžiant įstatymus, nes jį skirti galėjo tik bendrovės valdyba, tačiau ji nebuvo suformuota.

Prieš pusantrų metų tarybos įsteigtą bendrovę „Lazdijų paslaugos“ lydi nesėkmės ir skandalai.

Bendrovė ilgai negalėjo pradėti veiklos, nes vis nepavykdavo surasti nuolatinio vadovo. O jį suradus, iškilo nauji skandalingi faktai ir galimos teisinės klaidos, kurios gali savivaldybės administracijos direktorei Ilonai Šaparauskienei kainuoti postą, o naujajam direktoriui Karoliui Babeckui galimybę toliau vadovauti šiai bendrovei.

Akcinių bendrovių įstatyme nurodoma, kad skirti bendrovės vadovą teisę turi visuotinis akcininkų susirinkimas, šiuo atveju – Lazdijų rajono savivaldybės taryba. Taigi, I. Šaparauskienė privalėjo įregistruoti įmonę Registrų centre, įregistruoti įstatus, atidaryti bendrovės sąskaitą banke ir surasti kandidatą į bendrovės direktorius. Ji direktoriaus kandidatūrą turėjo teikti tvirtinti akcininkų susirinkimui – tarybai.

Tarybai patvirtinus direktoriaus kandidatūrą bei įgaliojus I. Šaparauskienę pasirašyti su naujuoju direktoriumi darbo sutartį, I. Šaparauskienė privalėjo jam perduoti bendrovės steigimo dokumentus ir kitus įgaliojimus pagal pareigas.

Tačiau tai padaryta nebuvo. Savivaldybės taryba, kaip akcininkas, buvo eliminuoti iš visų šių reikalų. Visas juridines akcininko teises vienasmeniškai ir neteisėtai prisiėmė I. Šaparauskienė. Akivaizdu, kad tarybos, kaip akcininko, teisės buvo pažeistos.

I. Šaparauskienė savo įsakymu priėmė į darbą UAB „Lazdijų paslaugos“ direktoriaus pareigoms Lazdijų seniūnijos seniūną Aidą Simanyną, paskirdama jam ir atlyginimą, nors pagal įstatymą tam turėjo teisę tik Lazdijų rajono savivaldybės taryba.

Naujasis direktorius K. Babeckas galimai paskirtas irgi pažeidžiant įstatymus, nes jį skirti galėjo tik bendrovės valdyba, tačiau ji nebuvo suformuota, o konkursą paskelbė ir jo laimėtoją K. Babecką direktoriumi paskyrė ta pati savivaldybės administracijos direktorė.

Maža to, bendrovės direktoriaus konkursą laimėjęs K. Babeckas yra Lazdijų rajono savivaldybės merės ir administracijos direktorės bendrapartietis, „Vardan Lietuvos” Kalvarijos skyriaus pirmininkas.

Lazdijų rajono savivaldybės tarybos nariai rimtai kalba apie interpeliaciją administracijos direktorei ir jos visų neteisėtų įsakymų anuliavimą bei naujojo bendrovės direktoriaus atšaukimą iš pareigų.

„Dzūkų žinios“ domėjosi, ką apie šią situaciją galvoja beveik mėnesį bendrovės „Lazdijų paslaugos“ direktoriumi dirbantis K. Babeckas.

Jis sakė, jog nemaloniai nuteikia tas politinis fonas, kuris tvyro virš bendrovės „Lazdijų paslaugos“. Jis įsitikinęs, jog tai labai trukdo pradėti rimtus darbus.

„Tas fonas, kuris yra apie šią įstaigą, duoda daug negatyvo. Girdžiu, kad neva negaliu dirbti šioje įstaigoje. Galėtų netrukdyti, duoti bent šimtą dienų ramiai padirbėti, o tada galėtų spręsti. Man kartais atrodo, jog Lazdijų rajone nėra žmogaus, kuris oponentams tiktų į šį postą“, – kalbėjo K. Babeckas.

Jis teigė, jog dabar svarbiausias jo darbas – surinkti gerą komandą, tačiau ir čia kyla nemažai iššūkių – sunku surasti žmones nekvalifikuotam darbui.

„Kvalifikuotų darbuotojų Lazdijuose yra, tačiau jie nenori dirbti nekvalifikuoto darbo, o paprastų darbininkų surasti tikrai sunku“, – kalbėjo direktorius.

Jis pasakojo, jog domėjosi analogiškos bendrovės veikla Jonavoje, o dabar vyks susipažinti su Druskininkų tvarkdariais.

„Semiamės patirties, dviračio neišrasi, jį reikia minti. Daug iššūkių. Esu nusiteikęs ne karingai, bet ambicingai, noriu parodyti, kad galima viską padaryti, bet jei nepavyks, tai prisiimsime atsakomybę“, – pažadėjo K. Babeckas.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: