Dzūkų žinios

V. Jelisejevas: „Susižalojus vaikui, reikia kviesti greitąją medicinos pagalbą“

Dalintis:
Lazdijų ligoninė
„Atvykome į Lazdijų ligoninę 17.10 val. Visi dieną dirbę chirurgai jau buvo išėję namo, o budintis chirurgas ligoninėje pasirodė tik 18 val., nors turėjo ten būti nuo 17 val.“, – pasakojo K. Žalys.

Lazdijiečiai pastebi, jog kartais jiems kyla problemų, kai vaikams Lazdijuose reikia gauti skubią medicinos pagalbą.

Lazdijietis Kęstutis Žalys „Dzūkų žinioms“ pasakojo, jog rugsėjo 8 dieną jo mažametė anūkė prasiskėlė galvą, todėl reikėjo siūti žaizdą, tačiau Lazdijuose nėra vaikų chirurgo, kuris tą pagalbą galėtų suteikti.

„Atvykome į Lazdijų ligoninę 17.10 val. Visi dieną dirbę chirurgai jau buvo išėję namo, o budintis chirurgas ligoninėje pasirodė tik 18 val., nors turėjo ten būti nuo 17 val. Laukėme siuntimo pas apskrities medikus, nes greitoji medicinos pagalba be siuntimo nevežė į Alytų. Teko laukti gydytojo V. Šimkonio, kad parašytų siuntimą. Jis atvažiavo po valandos. Suaugusieji gal ir galėtų palaukti, bet mažai mergaitei buvo labai sunku tiek ilgai laukti“, – pasakojo K. Žalys.

Beveik po valandos atvyko chirurgas V. Šimkonis, parašė siuntimą, atvyko greitoji, ir toliau viskas vyko normaliai.

Laikinasis Lazdijų ligoninės vadovas Vladimiras Jelisejevas sakė, jog jam ši istorija nėra žinoma, jis teigė, jog V. Šimkonis, jei dėl kokių nors priežasčių vėluoja atvykti į budėjimą, jam būtinai apie tai praneša, tačiau tądien V. Šimkonis jam neskambinęs.

„Mes Lazdijuose vaikams irgi galime suteikti pirmą pagalbą, jei reikia, bet, jei trauma yra veido srityje, būtina, kad tą pagalbą suteiktų vaikų chirurgas, mes Lazdijuose to daryti negalime“, – sakė V. Jelisejevas.

Jo teigimu, siuntimo skubiai pagalbai nereikia, galima kreiptis į bet kurią įstaigą, kur yra vaikų chirurgas, ir ten turi būti suteikti ta paslauga. Anot ligoninės vadovo, jei susižeidžia vaikas, reikia iškviesti greitąją medicinos pagalbą, kurios specialistai nuveš nukentėjusįjį ten, kur jam bus suteikta kvalifikuota pagalba.

„Manau, kad šiuo atveju nereikėjo jokio siuntimo, su vaiku reikėjo keliauti į bet kurią ligoninę, kur yra vaikų chirurgas. Jiems reikėjo išsikviesti greitąją ir važiuoti į Alytų. Jei į ligoninę atveža sužalotą vaiką, paprastai kreipiamasi į Vaiko teisių tarnybą, kad ji išsiaiškintų, kokiomis aplinkybėmis tas vaikas susižalojo“, – pastebėjo V. Jelisejevas.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: