Dzūkų žinios

5 priežastys, kodėl hemorojus turi būti gydomas nedelsiant

Dalintis:

Pastebėję hemorojaus simptomus, ne visi pacientai skuba kreiptis į medikus. Daugelis vis dar jaučia gėdą ir dėl to ilgą laiką kenčia šią nemalonią problemą. O vis dėlto taip daryti nereikėtų – štai 5 priežastys, kurios įtikins jus, kad hemorojus turi būti kuo greičiau išgydytas.

Blogina gyvenimo kokybę

Hemorojus dažnai sukelia skausmą, diskomfortą, kraujavimą iš išangės. Tai prastina gyvenimo kokybę, nes dėl minėtų simptomų pacientai atsisako aktyvios fizinės veiklos, sporto, kelionių… Kartais hemorojaus skausmas yra gydomas nuskausminamųjų tabletėmis, tačiau tokia išeitis tik laikina, o nuolatinis gyvenimas su nuskausminamaisiais alina organizmą.

Sukelia psichologinių problemų

Hemorojaus sukeliamas kraujavimas iš išangės gali pridaryti daug problemų. Pacientai dažnai bijo, kad kraujo dėmės bus pastebėtos, jiems gėda. Dėl to kyla nenoras bendrauti su kitais, auga socialinė izoliacija, mažėja pasitikėjimas savimi, kartais net atsiranda baimė tuštintis. Šiais laikais hemorojus yra palyginti lengvai išgydomas, tad gerai pagalvokite, ar tikrai verta šitaip kankintis.

Nepastebėtos lieka kitos sveikatos problemos

Hemorojiniai mazgai dažnai sukelia kraujavimą iš išangės, kraujo yra pastebima išmatose. Gali pasirodyti, kad kraujo kiekis nėra didelis ir tai nėra rimta problema, tačiau yra priešingai. Kraujas iš išangės yra kitų rimtų ligų simptomas, o kai viskas priskiriama hemorojui, rimtesnė liga ilgą laiką gali likti nepastebėtą. Vėlyva diagnozė apsunkina gydymą, sulaukiama blogesnių rezultatų. Dėl to geriausia visada hemorojų išgydyti, juolab kad tai padaryti daugeliu atvejų nėra sudėtinga.

Negydomas hemorojus vystosi toliau

Jei hemorojus yra negydomas, jis gali vystytis toliau. Tai reiškia, kad mazgeliai ir toliau didės bei kels diskomfortą. Be to, negydomas hemorojus gali vystytis tiek išorėje, aplink išangę, tiek ir tiesiosios žarnos viduje. Bėgant laikui ši problema tik didės, todėl pacientas susidurs su dideliu skausmu, sudėtingesnis bus ir gydymas. Dėl to neverta ilgai laukti – geriausia iš karto, vos pastebėjus, hemorojui būdingus simptomus, atlikti tyrimus ir pasikonsultuoti su gydytoju.

Operacija lazeriu yra greita ir neskausminga

Hemorojų verta gydyti ir todėl, kad šiuolaikinė medicina siūlo inovatyvų metodą, kuris leidžia greitai, paprastai ir be skausmo atsikratyti hemorojaus. Procedūra lazeriu yra labai universali ir tinka daugeliui pacientų. Lazeris veikia labai tiksliai, juo galima pašalinti I-III lygio hemorojų ir kai kuriuos IV lygio atvejus.

Operacija trunka apie pusvalandį, o po jos pacientas yra trumpai stebimas ir išleidžiamas gydytis namuose. Pacientai tą pačią dieną gali grįžti prie ofisinio darbo, o visiškai atsistatymui jiems reikia savaitės ar dviejų – priklausomai nuo individualių organizmo savybių. Nebekentėkite – hemorojaus gydymas lazeriu yra puikus būdas išspręsti šią problemą neskausmingai (operacijos metu taikoma vietinė, dalinė ar bendroji nejautra).

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: