Dzūkų žinios

Grandinės pjūklams ir jų priežiūra: kaip pasirūpinti šiuo įrankiu?

Dalintis:

Kai pereiname iš vasaros į vėjuotą, lietingą rudenį, kone svarbiausias ir geriausias įrankis jūsų arsenale turi būti grandininis pjūklas. Juk Lietuva, kurioje netrūksta nei vėjų, nei miškų, medžiai gali nukristi bet kuriuo momentu ir pridaryti nemažai žalos. Žiemos mėnesių ledas ir sniegas kaupiasi ant šakų, o stiprūs pavasario vėjai padidina tikimybę, kad jūsų kiemas sulaužys ir sugadins. Štai kodėl svarbu pasinaudoti šiais grandininio pjūklo priežiūros patarimais, kad jūsų įranga būtų paruošta rudens ir žiemos mėnesiams.

Labai svarbu parinkti tinkamą degalų ir alyvos santykį

Kai reikia užtikrinti, kad jūsų grandininiai pjūklai būtų paruošti, reguliari priežiūra yra labai svarbi. Priežiūra ne tik paprasta; atlikti beveik visai nereikia laiko. Svarbiausia įsitikinti, kad degalų bake yra tinkamas degalų ir alyvos santykis. Be tinkamo santykio rizikuojate rimtai sugadinti pjūklą.

Grandinės ir grandininių pjūklų priežiūra: alyvos parinkimas ir talpinimas

Kitas dalykas, į kurį reikia atkreipti dėmesį, yra strypo alyvos rezervuaras, kuris užtikrina gerą grandinės sutepimą ir sumažina trintį tarp jos ir strypo. Paprastai galite tikėtis, kad užpildysite šią alyvą kiekvieną kartą, kai užpildysite degalų. Taip prailginsite grandinių, strypo ir žvaigždutės tarnavimo laiką. Svarbu nepamiršti naudoti sezono metu tinkamo batonėlio aliejaus. Jei žiema, naudokite žieminę alyvą, o jei vasara – vasarinę.

Grandinės ir grandininių pjūklų priežiūra: tinkamas grandinių įtempimas

Tinkamą grandinių įtempimą galima nustatyti, jei galite pakelti grandinę iš vėžės ten, kur vos matote grandinės danties apačią. Pritaikius reikiamą įtempimą, jis turėtų užsifiksuoti atgal į vietą.

Grandinės ir grandininių pjūklų priežiūra: aštri grandinė

Jūsų grandininio pjūklo pjūklo grandinė laikui bėgant gali nublukti. Jei jūsų pjūklas yra nuobodu ir jį reikia pagaląsti, reikia atkreipti dėmesį į keletą dalykų.

Pjūklo grandinė neįsitrauks į medieną. Turėsite priversti jį pjauti paspausdami variklio bloką. Atliekant vertikalų pjūvį, pjūklo grandinė sukurs smulkias pjuvenas, o ne stambias sruogas.

Dūmai kyla, net jei grandinių tepimas veikia ir jų įtempimas yra tinkamas. Pjovimo metu grandininis pjūklas barška ir šokinėja, todėl sunku nustatyti tikslią padėtį. Jei naudodamiesi grandininiu pjūklu pastebėsite šiuos požymius, laikas pagaląsti ir galbūt pakeisti pjūklo grandinę.

Grandinės ir grandininių pjūklų priežiūra: svarbu prižiūrėti filtrą

Jūsų grandininio pjūklo oro filtras neleidžia nešvarumams, dulkėms ir kitoms šiukšlėms patekti į grandininio pjūklo karbiuratorių, o tai gali neigiamai paveikti variklį ir sutrikdyti jo veikimą, jei jis netinkamai prižiūrimas. Reguliariai valykite arba pakeiskite oro filtrą, kad užtikrintumėte optimalų veikimą ir išvengtumėte brangesnio remonto.

Nėra nieko labiau varginančio, kaip turėti įrangą, kuri nėra paruošta būsimam darbui. Jei skirsite kelias minutes ir pasinaudosite šiais grandininio pjūklo priežiūros patarimais, sutaupysite daug laiko ir rūpesčių.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: