Dzūkų žinios

Koks yra greičiausias būdas pristatyti tarptautinius krovinius?

Dalintis:

Tarptautinė laivyba – tai prekių importas ir eksportas tarp šalių jūra, oru ar keliais. Tarptautinis krovinių vežimas yra labai sudėtinga tarpvalstybinio krovinių vežimo forma, kuriai reikia laikytis daugelio taisyklių ir reglamentų. Norėdami importuoti ar eksportuoti prekes be komplikacijų, įmonės turi žinoti ir laikytis griežtų tarptautinių tikrinimo taisyklių bei rinkti dokumentus savo kroviniui, kad gautų muito mokesčius. Tarptautinis krovinių pristatymas laivu, ko gero patogiausias ir greičiausias, kas liečia didelius krovinius.

Kiek laiko trunka tarptautinis siuntimas?

Nors norėtume nurodyti konkretų tarptautinio pristatymo laiką, tačiau jūsų prekių atvykimo laiką lems kai kurie veiksniai. Keletas iš jų yra jūsų pakuotės dydis ir pasirinktas pristatymo būdas. Vidutiniškai tarptautinis siuntimas turėtų trukti nuo dviejų dienų iki keturių savaičių. Pavyzdžiui, pasirinkę – krovinių pervežimas oro transportu (oro krovinius), galite tikėtis greito pristatymo nei pasirinkę siuntas perkelti jūra.

Veiksniai, turintys įtakos tarptautinių siuntų pristatymo greičiui

Kaip minėjome aukščiau, su tarptautiniu gabenimu susijusi daugiau komplikacijų nei vietinių siuntų.

Muitinės įforminimas. Perkeliant prekes iš vienos šalies į kitą, reikia eiti per kiekvienos šalies muitinės skyrius, o jie visi laikosi savo muitinės taisyklių. Todėl, norint nustatyti, ar prekė yra tinkama įvežti į konkrečią šalį, reikia išvalyti visus elementus. Tai darydami jie taip pat patikrina, ar buvo sumokėti muito mokesčiai. Jei nesate tam tinkamai pasiruošę pateikdami tinkamus dokumentus, siuntų pristatymas gali vėluoti.

Siuntimo paslaugos. Be kitų veiksnių, tai yra pagrindinis veiksnys, lemiantis jūsų siuntų per sieną greitį. Jūsų pasirinktas transportavimo būdas taip pat labai nulemia, kiek laiko užtruks siuntimas. Turime tiek jūrų, tiek oro krovinių, todėl prieš rinkdamiesi įsitikinkite, kad turite produkto tipą, laiką ir kainą. Krovinių gabenimo oro transportu tempas yra greitesnis nei jūrų krovinių gabenimas, tačiau greitis turi savo kainą. Jei siunčiate subtilius daiktus, kurių negalima laikyti uždaruose konteineriuose ilgomis kelionėmis, tai jūrų krovinys ne jums.

Draudžiami daiktai. Įvairios šalys riboja skirtingų prekių įvežimą. Todėl prieš siųsdami siuntą turėtumėte apsvarstyti atskirų šalių apribojimus, kad įsitikintumėte, jog nepažeidžiate jų nurodymų dėl draudžiamų, ribojamų ar pavojingų daiktų. Kas leistina jūsų šalyje, kitose šalyse gali būti ribojama. Taigi, prieš siunčiant į šalį įsitikinkite, kad prekė yra išsiųsta.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: