Dzūkų žinios

Nepykite, bet čia visiško neūkiškumo pavyzdys

Dalintis:

2021-10-29 buvo įkurta nauja įmonė UAB „Lazdijų paslaugos“, įmonės kodas 305925522. Nuo įmonės įkūrimo praėjo metai ir ką gi, skaičiuojame „viščiukus“. Įmonėje šiai dienai (pagal internete viešai prieinamus ir skelbiamus lt.creditinfo.com duomenis) dirba 2 darbuotojai ir skola Sodrai viršija 1019 Eur (2022-10-24 duomenys).

Kyla klausimai:

1. Ar ši įmonė yra tikrai reikalinga ir kuo šiai dienai ji naudinga Lazdijų kraštui ir jo gyventojams?

2. Klausimas steigėjui – ką reikia veikti arba tiksliau neveikti visus metus, kad po įmonės, kuri turėtų prižiūrėti ir tvarkyti viešąsias erdves ir atliktų kitas miestui ir rajonui svarbias funkcijas įkūrimo praėjus beveik metams laiko, įmonėje dirbtų 2 darbuotojai (ir tie mano žiniomis – finansininkas ir direktorius)?

3. Ar veikia Lazdijų rajono savivaldybės kontrolės mechanizmai?

Lazdijų rajono savivaldybė savo puslapyje deklaruoja „Naujai sukurta ir veiklą pradėsianti vykdyti UAB „Lazdijų paslaugos“ teiks rajono viešųjų erdvių tvarkymo, daugiabučių namų renovacijos bei modernizavimo administravimo, atliekų tvarkymo, pakelių ir gatvių priežiūros paslaugas. Įmonė centralizuotai atliks rajono infrastruktūros tvarkymo darbus visose seniūnijose“.

Nuoroda pridedama: https://www.lazdijai.lt/…/siandien-lazdijuose-pradeda…

Iš šio teksto galima suprasti, kad įmonė atliks būtent šiuos jai deleguotus darbus, bet ne organizuos šių darbų pirkimus, o atliks juos savo jėgomis. Žinoma, administruos Lazdijų rajono teritorijoje vykstančius renovacijos darbus (nes šių darbų, savaime suprantame savo jėgomis negalės atlikti), kai tokie darbai bus vykdomi.

Nepykite, bet čia visiško neūkiškumo pavyzdys. Praėjus beveik metams nuo įmonės įkūrimo, nematau šios įmonės viešųjų erdvių tvarkymo (lapus kaip grėbė taip grėbia seniūnijos darbuotojai) ar kitų deklaruotų viešojoje erdvėje šiai dienai atliekamų darbų.

O gal aš ne ten žiūriu ir padėsite man pamatyti?

Prašau vietinių spaudos atstovų ir gerbiamų Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narių (eidami į rinkimus deklaravote, kad dirbsite rajono žmonėms) bei Lazdijų rajono savivaldybės komitetų – pasidomėkite šia, mano asmenine nuomone, „neįgalia“ savivaldybės įkurta ir biudžeto lėšomis išlaikoma UAB „Lazdijų paslaugos“ įmone. Ji mano nuomone kol kas yra tik papildoma našta Lazdijų krašto žmonėms ir biudžetui.

O gal aš klystu…

Lazdijų miesto ir rajono gėdos lentos informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: