Dzūkų žinios

Per interpeliaciją pasakyta administracijos direktorės kalba rajono biudžetui kainavo keliolika tūkstančių

Dalintis:

Baigiantis šios valdžios kadencijai, kaip ylos iš maišo, lenda savivaldybės biudžeto lėšų švaistymo faktai. Pasirodo, jog valdžios moterys jau sugebėjo išnaudoti 100 tūkst. eurų, kurie buvo skirti kultūros renginiams, ir jau nėra pinigų nei Kalėdų eglutei, nei „Verslo sparnams“, nei Ūkininkų šventei, nei kitiems tradiciniams renginiams. Maža to, buvusi administracijos direktorė Ilona Šaparauskienė nepagailėjo advokatams 16 tūkst. eurų iš rajono biudžeto, kad išvengtų savo asmeninės interpeliacijos, kitaip sakant, pasinaudojo rajono žmonių pinigais asmeniam tikslui – bet kokia kaina likti savo poste.

Apie grėsmingą Lazdijų rajono finansinę situaciją praėjusį antradienį diskutavę tarybos Biudžeto, turto ir investicijų komiteto nariai sužinojo nemažai skandalingų faktų apie rajono biudžeto situaciją.

Komiteto narys Artūras Margelis teigė, jog buvo nemaloniai nustebintas, kai sužinojo, jog buvusi administracijos direktorė, artėjant jos interpeliacijai, už savivaldybės pinigus pasamdė dvi teisininkų firmas, kad jos parengtų dokumentus, kurie paneigtų interpeliacinius kaltinimus ir sustabdytų interpeliaciją.

„Viena teisininkų sąskaita buvo beveik 10 tūkst. eurų, kita – apie 6 tūkst. Taigi, direktorė savo asmeninei gynybai iš rajono žmonių atėmė 16 tūkst. eurų. Panašu, jog ta kalba, kurią sakė I. Šaparauskienė per interpeliaciją, buvo advokatų parašyta, taigi, nepigiai kainavo šis eksdirektorės pasisakymas“, – ironizavo A. Margelis.

Jis teigė, jog buvo akivaizdu, kad teisininkai negali sustabdyti interpeliacijos, nes tai – politinis veiksmas. Taryba yra direktoriaus darbdavys ir turi valią spręsti, ar jis tinkamas eiti savo pareigas. Žinoma, teisininkai tai žinojo, bet vis tiek ėmėsi darbo, surašė teisines išvadas ir gavo solidų užmokestį.

Biudžeto, turto ir investicijų komitete taip pat buvo svarstomas biudžeto tikslinimo klausimas, tačiau komitetas nepritarė sprendimo projektui, nes pasigedo informacijos.

„Savivaldybės administracija buvo numačiusi kultūriniams renginiams 100 tūkst. eurų. Anksčiau savivaldybėje to nebūdavo, visi pinigai kultūros renginiams buvo skiriami kultūros centrui. O dabar administracijos direktorė užsigeidė pati disponuoti tais pinigais. Baisiausia tai, kad savivaldybės moterys jau sugebėjo tuos pinigus ištaškyti – pripirko nemokamų koncertų, dabar jau prašoma papildomų lėšų. Manau, kad šį klausimą perduosime svarstyti Kontrolės komitetui“, – piktinosi opozicijos lyderis.

Redakcijos duomenimis, Kalėdų eglutei ir kitiems metų pabaigos šventiniams renginiams organizuoti reikia 25 tūkst. eurų.

Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: