Dzūkų žinios

TAUTOS meilė perbėgėliams – BAIGIASI?

Dalintis:

Visuose pagrindiniuose šalies naujienų portaluose paskelbti naujausios visuomenės nuomonių apklausos rezultatai ir politinių partijų bei atskirų politikų reitingai aiškiai parodė – tauta pabudusi ir moka atsijoti grūdus nuo pelų.

Ne be pagrindinių žiniasklaidos kanalų dirbtinai sukelti Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ reitingai krito žemyn daugiau nei visos visuomenės nuomonių apklausų paklaidos. Kas išvertus į normalią ir suprantamą kalbą reiškia, kad „Vardan valdžios“ pakrikštytai politinei šaikai ateitis piešiama pakankamai santūri, jei ne liūdna. Finito! Vienadienė meilė, kuria tautiečiai nuo vasaros buvo apdalinę atskalūnus nuo karbauskininkų partijos, – baigiasi. Demokratai taip ir nesugebėjo pasiūlyti politiniame meniu jokio naujo patiekalo – nei pagrindinio, nei desertui. Banali lietuviškoji mišrainė, kai nuo vakarykščio politinio stalo likusius ingredientus paimi, supili į vieną gilesnį bliūdą ir užpili majonezu. Užteko jiems keletą balsavimų parlamente pamanipuliuoti ir nudreifuoti konservatoriams ir liberalams naudinga kryptimi, ir tautos meilė atkrito kaip pernykštis beržo lapas nuo vantos. Konservatorių išperėti naujieji politikos gegužiukai buvo demaskuoti, o kartu ir – atstumti. Gamtoje niekur nemėgstami tie, kurie dergia į savo lizdą. Tegu ir į buvusį. Tiesa, partijos lyderis tokią tragišką žinią apie smukusius reitingus sutiko santūriai, neišsiduodamas susirūpinimo. Kiek įdomiau bus, kaip reaguos likę partijos nariai, kai pamatys, kad Skvernelio žadėto rojaus ir valdžios Olimpo –nematyt nei per kur. Kitas žingsnis, atsipeikėjus po tokio nokauto, bus masinis bėgimas iš skvernelininkų gretų, o tai prasidės netrukus po rinkimų į savivaldybių tarybas ateinantį kovą, jei tik regionuose rezultatais partija nesuspindės. Klausimas tik, o kur tada bėgs šitie demoNkratai, jei jau ir dabar į „vardan valdžios“ subėgo iš visų politinių kampų ir pakampių? Todėl tikėtina, kad nemažai jų daliai tai bus pirma ir paskutinė politinė kadencija, jei rinkėjai iš viso ją dar susimylės duoti.

Tautos pasitikėjimo smūgiai ir reputacijos nokautas partiją atsivijo iš sostinės ir į mūsų rajoną. Tik daug skaudžiau nei Vilniuje. Čia dešinioji Skvernelio ranka Miškinienė neteko savųjų dešinės ir kairės kartu sudėjus – atstatydino savivaldybės administracijos direktorę. Šis pralaimėjimas poniai Ausmai turėjo būti itin skaudus, mat paaiškėjo, kad aukštame bokšte stiklo rūme sėdinti aikštingoji Karalienė per vieną balsavimą prarado visą banką – koaliciją, politinius partnerius, pasitikėjimą ir būsimus sąjungininkus. Vėliau, jau po balsavimo, pradėję lįsti negražūs faktai, pavadinkime juos sutapimais, kaip galimai buvo bandoma papirkti tarybos konservatorius ir liberalus, atseikėjant iš biudžeto lėšų darbams politikų atstovaujamoms firmoms, tik atskleidė, kokia kaina mūsų politikus vertina antras pagal svarbą Skvernelio partijos žmogus – Lazdijų merė. Po dešimt tūkstančių, grubiai kalbant, už galvą – dabar bent žinosim, kiek kas vertas? Cinizmas, ne kitaip. Ir tas cinizmas – vardan valdžios. Šis „Šaparauskienės nuėmimo vajus“ primena senus laikus, kai paskutinę gegužės dieną, 2011-aisiais, Specialiųjų tyrimų tarnybos agentai, ankstų rytą atvykę į Lazdijų rajono savivaldybės administracinį pastatą, iš jo išsivedė surakintomis rankomis Pilvinį, Salatką (tuometinį Šaparauskienės vietininką), Selilionį, o vėliau – iš šilumos tinklų įmonės du dabar jau Anapilin išėjusius politikus – Bakšienę ir Šerėną. Tuometinį merą Margelį nuo nuotraukų surakintomis rankomis vedamą į STT agentų automobilį tuomet išgelbėjo Santariškių klinikų lova. Bet nuo įtarimų ir trejų metų tampymo po teismus iki galutinės išteisinimo pergalės – neapsaugojo. Tai jei tuomet STT agentams užteko poros telefoninių pokalbių, kuriuose tuometinė šilumos tinklų valdyba svarstė apie naujo etato įvedimą, tam, kad sukeltų didžiulį triukšmą dėl Lazdijų valdžioje klestinčios korupcijos, tai kur dabar jie, tie korupcijos saugotojai? Kodėl joks agentas – nei iš STT, nei iš prokuratūros, net iš kokios nors ten Finansų ministerijos neatlekia ir nepatikrina tų devynių motyvų, kuriuos surašė ir už kuriuos nubalsavo šešiolika Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narių? Neatlekia, nes blėstančių reitingų favoritas, buvęs vidaus reikalų ministras, policininkas ir politikas Skvernelis vis dar išlaikęs savo įtakas minėtose kontorose ir kontorėlėse. Ir kol valdžioje konservatoriai, kurie ir nulipdė savo nykštukinę pamainą „vardan valdžios“ vardu, tol po partijos pirmininko valdomas savivaldybes nešmirinės jokie spec. agentai. Kad ir kaip tas piktintų oponentus ar visuomenę…

Apžvalgininkas

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: