Dzūkų žinios

VALDŽIOS panegirikos pavydėtų net Rusijos PROPAGANDISTAI

Dalintis:

Prapliupo, pragydo savivaldybės socialiniuose tinkluose ir oficialiame savivaldybės tinklapyje! Geroji Naujiena, tarsi kokiame Naujajame Testamente.

Ar tai dyvai? NET dvi krivūlės laimėtos! Plojam visi neatsitraukdami, kol rankų delnai parausta ir užkaista. Paplokime, valio, draugai!

Viskas puiku – į apdovanojimų balių nuvažiuota, svita paskui save šiaip ne taip surinkta, kad vienišai neatrodytų.

Kas ten sostinėje klaus, ką čia atsivežei – svarbu, kad suknia nauja, bateliai madingi, makiažas avon‘inis, o šukuosena – vintažinė.

Ir – svarbiausia – bene vienintelė tokia, kuri net dvi krivūles susigriebi.

Ir visi tai mato! Fotografuoja, filmuoja, interviuoja!

O tu gi už pinigus pamokyta ir kaip kalbėti, ir ką sakyti, ir kokiu kampu veidą į kamerą pasukti, kada šyptelti puse lūpų, o kada rankas į viršų ir iki kiek iškelti.

Tobula. Tiesiog tobula. Artėjant rinkimams viskas turi būti tobula.

Net jeigu trejus su puse metų varnas šaudei, „vasiukus“ statei, orą pardavinėjai – dabar viskas turi būti tobula. Kad dar vienai kadencijai išrinktų.

Bepigu lieti propagandą, kai rajone jau beveik nelikę tų, kurie dar sugeba atsisijoti, kas iš tiesų slepiasi per esmė po gražia dūmų uždanga.

Tų, kurie supranta, kaip ir kiek smegenis užzombinti gali tobulai profesionalų kuriama propaganda.

Bet tokių – mažai. Išsivaikyti vos paėmus valdžią.

Kaip sakoma, partijos vadas išmokė, kad aplinką valytis reikia be skrupulų, ir pavadino tai net mandru žodžiu – aplinkos higiena. Nors teisingiau būtų tai vadinti taip, kas tai yra – mobingas.

Ar šiandien dar yra naivuolių, kurie patikėtų, kad tos dvi krivūlės Ausmai – ne išankstinis pasirūpinimas būsima jos rinkimų kampanija? Tai sėkmės tokiems naivuoliams, ir eikit patikėti iš naujo.

Užtenka atsiversti merės politinės partijos tinklapį internete ir pamatysit, kaip ši žinia yra naudojama partinei komunikacijai ir partinei reklamai.

Kaip žinia, krivūles dalino… pati Ausma, t. y. asociacija, kurioje ji griežia antru smuiku. Tai ir pasidalino.

Asociacijos prezidento savivaldybei – viena krivūlė, viceprezidentės – irgi viena, nuo konservatorių ministro Anušausko Krašto apsaugos ministerijos. Už tai, kad per nelegalų krizę kareivukus pamigdėm šiltai.

Viskas gražu, tik migdėm rinkėjų pinigais – vien už tą „sportininkų viešbutį“, kurį Ausma su Ilona įsirengė siekdamos gauti pinigų savo idėjai fix – sporto centro statyboms, už praėjusio sezono šildymą iš biudžeto sumokėjom visi keliasdešimt tūkstančių eurų.

Bet tuo merė nesigiria. Ir Benius tuo nesigiria. Kad stovi tuščias pastatas, kurį turim išlaikyt, o naudos jis neneša. Tai jei ten ir pamigdėm kokį kareivį, tai ne Ausmai dėkui, o kiekvienam Lazdijų rajono mokesčių mokėtojui. Jie visi nusipelnė po krivūlę.

Antrąją krivūlę merei Ausmai skyrė būsimasis bendrapartietis, eksvalstietis eurokomisaras Virgis, kuris ir atsivedė kažkada jauną Ausmą į didžiąją politiką, pas Vilniaus „valstiečius“, kai anie 2016-ais maudėsi populiarumo viršūnėse ir buvo šansas, kad pateks valdžion.

Ar daugelis iš jūsų žinojote, kad tuo metu, kai mūsų merė lakstė per trobas ir kandidatavo į Lazdijų aukščiausias pareigas, jos tuometinis vyras irgi kandidatavo – tik į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą. Tokia apdairiai apsiskaičiavusi šeimyna, ar ne? Kaip toje pasakoje sakoma, jei vienas iš mūsų taps karaliaus žentu, tai visiems bus gerai…

Tai apie antrą krivūlę – „už apdairumą“. Ne paslaptis, apdairumą tame, kad apgauni savivaldybės tarybos kolegas ir atneši įstatymams prieštaraujantį tarybos sprendimo projektą, kurį kvailučiai ir patvirtina. Jo esmė – „spragos Bendrajame plane ištaisymas“, o toji „spraga“ – tai saulės elektrinių statymo ypatumai rajone, t. y. kaip apeiti galiojančias tvarkas, kad nereikėtų keisti Bendrojo plano.

Neabejoju, kad kažkuri – protingesnė – savivaldybės taryba, neabejotinai kada nors imsis šitos aferos tyrimo ir bent jau aiškiai įvardins, kam tai buvo naudinga ir kodėl reikėjo tokius žingsnius taryboje daryti, kas gavo tiesioginės ir galimai pridėtinės vertės iš vėliau sekusių palengvinimų tokioms statyboms.

Tai štai už tai tos krivūlės. Ir džiaugtis jomis – tolygu rusiškai propagandai. Nes jeigu tikrai norėta pasidžiaugti krivūlėmis, tai būtų padaryta viskas, kad Riterio titulą gautų Lazdijų rajono savivaldybės tarybos pasiūlytas apdovanojimui kandidatas.

Bet, kaip sakoma, prametus Margeliui su Klėjumi per šoną Benių, o trečioji krivūlė jau buvo jam paruošta ir neabejotinai būtų naudojama partinei rinkiminei agitacijai, mūsų garbioji merė padarė viską, kad apdovanojimais galėtų džiaugtis ir juos eksploatuoti savo reklamai tik ji viena pati. Tiesa, ne sau – tai svitai, ją nuotraukose supusiai.

Apžvalgininkas

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: