Dzūkų žinios

Naujoji Tarybos dauguma pasirengusi suvaldyti merės ambicijas

Dalintis:
Artūras Margelis
„Dabar įmonė neveikia, todėl reikia ją naikinti, nes negalime tuščiai mėtyti savivaldybės žmonių pinigų“, – sakė A. Margelis.

Merės Ausmos Miškinienės dominavimas rajono valdžioje pradeda blėsti. Jos norai nepaklusti naujai susiformavusiai politinei daugumai tampa sunkiai įgyvendinami. Vengusi sušaukti eilinį Tarybos posėdį, kuriame turėtų būti svarstomi kai kurie jai nepriimtini klausimai, merė sulaukė naujosios daugumos ryžtingo žingsnio – posėdį pareikalavo sušaukti 16 Tarybos narių, todėl jai nieko kita neliko, kaip sušaukti Tarybos posėdį, kuris vyks rytoj.

Tarybos narys, opozicijos lyderis Artūras Margelis įsitikinęs, jog merė vilkino Tarybos posėdžio sušaukimą dėl to, jog naujoji dauguma inicijavo darbotvarkės klausimą dėl UAB „Lazdijų paslaugos“ likvidavimo.

„Kur matyta, jog įstaigos kūrimasis tęsiasi iki šio laiko. Sugebėjo tik įstatus pas notarą nunešti ir prieš tris mėnesius direktorių parinkti. Man buvusi administracijos direktorė aiškino, kad reikia septynerių metų, kad bendrovė būtų sukurta. Realiai, pagal verslo logiką, per septynerius metus turi sugrįžti investicijos, kurios įdėtos į įmonę, tai – maksimalus laiko tarpas, kai sugrįžta investuoti pinigai. Pagal verslo taisykles, jei per septynerius metus nesugrįžta investicijos, tai bloga įmonė. Atlyginimus gauna du darbuotojai, jie neuždirba pajamų, o išlaidų yra, nes mokami atlyginimai, mokesčiai, dar buvo atliktas seniūnijų įrangos auditas, buvo sumokėti pinigai“, – kalbėjo A. Margelis.

Jis teigė, jog šioje situacijoje pati racionaliausia išeitis – bendrovės likvidavimas, todėl šį klausimą reikia kuo greičiau spręsti.

Kadangi merė vis nešaukė Tarybos posėdžio, naujai susiformavusi dauguma surinko 16 parašų, reikalaudama sušaukti Tarybos posėdį, įtraukiant į jo darbotvarkę svarbius klausimus, tarp jų ir UAB „Lazdijų paslaugos“ likvidavimą.

Tarybos nariai reikalavimą dėl posėdžio sušaukimo pateikė savivaldybei lapkričio 3 dieną, o jau lapkričio 4 dieną merė pasirašė potvarkį dėl Tarybos posėdžio sušaukimo lapkričio 11 dieną. Įdomu tai, jog merė į darbotvarkę neįtraukė klausimo dėl UAB „Lazdijų paslaugos“ likvidavimo.

„Merė aiškino, jog dar nereikia tos bendrovės likviduoti, tik sustabdyti jos veiklą. Manau, tai yra neracionalu, nes įmonė arba dirba, arba jos visai nereikia. Dabar įmonė neveikia, todėl reikia ją naikinti, nes negalime tuščiai mėtyti savivaldybės žmonių pinigų“, – sakė A. Margelis.

Jis teigė, jog dabar vėl renkami Tarybos narių parašai, kad klausimas dėl UAB „Lazdijų paslaugos“ likvidavimo būtų įtrauktas į rytoj vyksiančio Tarybos posėdžio darbotvarkę.

„Pagal galiojančią tvarką, reikia surinkti bent trečdalį Tarybos narių parašų dėl papildomo klausimo įtraukimo į darbotvarkę ir pateikti juos merei prieš vieną parą iki Tarybos posėdžio pradžios. Tada Taryboje balsuojama, ar įtraukti tą klausimą į darbotvarkę. Manau, jog šioje situacijoje nekils problemų, ir šis klausimas, merės nusivylimui, bus įtrauktas į darbotvarkę“, – sakė A. Margelis.

Jis pastebėjo, jog merė neskuba teikti Tarybai naujojo administracijos direktoriaus kandidatūros, nors jau praėjo pusantro mėnesio, kai iš pareigų, kaip netekusi Tarybos pasitikėjimo, buvo atleista administracijos direktorė Ilona Šaparauskienė.

„Pagal galiojančią tvarką, naujasis administracijos direktorius turi būti patvirtintas per tris mėnesius po buvusiojo atleidimo. Jei tai nepadaroma, Seimas sprendžia klausimą dėl tiesioginio valdymo savivaldybėje įvedimo. Administracijos direktoriaus kandidatūrą turi teikti savivaldybės meras. Trys savivaldybės tarybos frakcijos ir viena tarybos narių grupė kreipėmės raštu į merę, siūlydami teikti dabartinio savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Sauliaus Petrausko kandidatūrą, tačiau iš merės iki šiol – jokios reakcijos“, – sakė A. Margelis.

„Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: