Dzūkų žinios

Sprendimas likviduoti „Lazdijų paslaugas“ išgelbės nuo biudžeto pinigų švaistymo

Dalintis:
Saulius Petrauskas
Laikinai einantis administracijos direktoriaus pareigas Saulius Petrauskas sakė, jog likviduojama bendrovė kainavo savivaldybei nemažai lėšų.

Praėjusią savaitę vykęs rajono savivaldybės tarybos posėdis dar kartą įrodė, jog sprendimų priėmimą lemia ne merės ir jos aplinkos norai, bet naujai susiformavusios tarybos daugumos racionalūs pasiūlymai.

Vienas iš jų – prieš pusantrų metų įsteigtos, bet jokios veiklos nevykdančios uždarosios akcinės bendrovės „Lazdijų paslaugos“ likvidavimas. Nors merė buvo atsisakiusi šį klausimą įtraukti į posėdžio darbotvarkę, tačiau, didžiajai tarybos narių daliai pareikalavus, šis klausimas buvo į darbotvarkę įtrauktas, taip pat balsų dauguma tarybos posėdyje buvo nuspręsta šią bendrovę likviduoti.

Nors akivaizdu, jog tarybos daugumos svarstyklės persislinko ne į merės šalininkų, kurių liko vos aštuoni, pusę, tačiau savivaldybės tinklalapyje reali dauguma vis dar įvardijama kaip mažuma, o gal savivaldybės darbuotojai nemoka aritmetikos?

„Savivaldybės tarybos mažumos TS-LKD tarybos narių, Jungtinei Lietuvos socialdemokratų ir Tvarkos ir teisingumo, „Pirmyn“ frakcijoms bei Liberalų tarybos narių grupei balsavus „už“, priimtas sprendimas likviduoti UAB „Lazdijų paslaugos“, – taip savivaldybės tinklalapyje pranešama apie tarybos sprendimą likviduoti „Lazdijų paslaugas“.

„Lazdijų paslaugos“ – labai nuostolingas ir neracionalus mūsų valdžios moterų projektas, pareikalavęs nemažų biudžeto išlaidų ir nedavęs jokių rezultatų. Todėl reikėjo kuo skubiau tą bendrovę likviduoti“, – sakė tarybos narys Artūras Margelis.  

Jo žiniomis, bendrovės veiklai savivaldybės biudžete buvo numatyta skirti 200 tūkst. eurų, nežinia, kiek buvo išleista.

„Buvo priimti du direktoriai, buhalterė, kainavo bendrovės registravimas, seniūnijose buvo atliktas turimų aplinkos priežiūros priemonių turto vertinimas. Dabar reiks dar pinigų bendrovės išregistravimui, taip pat sumokėti išeitines išmokas direktoriui ir buhalterei. Bendrovė nieko nedirbo, direktorius nesugebėjo surasti darbuotojų, važinėjo semtis patirties į kitas savivaldybes, tačiau jokios realios naudos bendrovė nedavė“, – sakė A. Margelis.

Laikinai einantis administracijos direktoriaus pareigas Saulius Petrauskas sakė, jog likviduojama bendrovė kainavo savivaldybei nemažai lėšų, tačiau jų būtų buvę dar daugiau, jei nebūtų priimtas tarybos sprendimas ją likviduoti.

„Paskutinę savo darbo direktoriaus poste dieną Ilona Šaparauskienė pasirašė įsakymą „Lazdijų paslaugoms“ pervesti beveik 100 tūkst. eurų. Mano žiniomis, buvo pervesta tik dalis tų pinigų, už kuriuos buvo nupirkti planšetiniai kompiuteriai ir išmokėtos algos darbuotojams“, – sakė S. Petrauskas.

Jis patvirtino, jog buvo pasamdytas nepriklausomas turto vertintojas, kuris vertino seniūnijose esančios aplinkos tvarkymo įrangos vertę. Paskui buvo planuota tą turtą perduoti „Lazdijų paslaugoms“.

„Seniūnijose esantys trimeriai, žoliapjovės, kita technika tikrai nudėvėta, šiai bendrovei reikėjo naujos technikos. Įsakymas dėl seniūnijų technikos perdavimo „Lazdijų paslaugoms“ nebuvo pasirašytas. O už vertintojui sumokėtus kelis tūkstančius buvo galima nupirkti bendrovei bent keletą naujų žoliapjovių ar trimerių“, – pasakojo S. Petrauskas.

Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: