Dzūkų žinios

Kas kaltas dėl neprižiūrimų Lazdijų krašto kelių?

Dalintis:
Žvyrkelyje dėl ypač slidžios kelio dangos į avariją pateko mokyklinis autobusiukas, vežęs vaikus iš mokyklos.

Tai, kad Lazdijų keliai yra tikra tragedija, nėra naujiena. Pavasarį, išėjus pašalui, kai kurie keliai tampa duobėti ir sunkiai išvažiuojami, vasarą vairuotojai susiduria su problemomis, važiuodami žvyrkeliais, nes jie tiesiog negreideriuojami, o žiemą kyla gausybė problemų dėl slidžių ir atbula ranka valomų kelių, dėl to įvyksta daug avarijų.

Nors ankstyva žiemos pradžia neužgriuvo mūsų gausia sniego lavina, tačiau ir nedidelė baltoji paklodė tapo avarijų priežastimi.

Lapkričio 18-ąją, iškritus pirmajam sniegui, rajone buvo užfiksuoti pirmieji plikledžio sukelti nuostoliai. 

Po pietų, apie 15 val., nuo kelio nuvažiavo ir apvirto Lazdijų autobusų parkui priklausantis autobusas, važiavęs maršrutu Lazdijai–Gudeliai–Seirijai–Meteliai–Krikštonys–Seirijai–Lazdijai. Avarija įvyko autobusui važiuojant iš Seirijų į Krikštonis.

Turimais duomenimis, į autobusą, važiavusį pagrindiniu keliu, trenkėsi jo nepastebėjusi, iš šalutinio kelio į pagrindinį sukusi „Škoda Octavia“. Nuo smūgio autobusas nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Avarijos metu žmonės nenukentėjo, tačiau apgadintos abi transporto priemonės, „Škoda Octavia“ – ypač stipriai.

Dar viena avarija užfiksuota praėjusią savaitę, kai žvyrkelyje dėl ypač slidžios kelio dangos į avariją pateko mokyklinis autobusiukas, vežęs vaikus iš mokyklos.

Dėkui Dievui, per autoįvykį vaikai nenukentėjo, tačiau buvo labai išsigandę. Avarijos liudininko teigimu, išlipę iš avariją patyrusio autobuso, vaikai verkė ir atrodė labai išsigandę.

Autoįvykio liudininko teigimu, kelias toje atkarpoje buvo toks slidus, jog į avarijos vietą atvykę kelininkai negalėjo saugiai pasiekti įvykio vietos ir kelią barstė smėliu. Žinoma, tai reikėjo daryti daug anksčiau, tada ir avarijos gal nebūtų buvę.

Praėjusį antradienį važiavimo sąlygos Lazdijų rajono žvyrkeliuose buvo ypač sudėtingos. Tai pastebėjo ir atliekų išvežimo paslaugas teikiantys Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro (ARATC) vairuotojai, dirbę Lazdijų rajone.

„Šiandien dirbame ir kelininkais“, – sakė ARATC vairuotojai, nuo ankstaus ryto pradėję darbą ir išvažiavę į slidžius slidutėlius kelius. Norint saugiai važiuoti, neretai teko sustoti ir patiems kelius pasibarstyti.

Transporto padalinio vadovas Janis Laurinaitis prisipažįsta, kad nuo pat ryto – lyg ant adatų: bet kurią akimirką gali sulaukti pranešimo apie nuslydusį nuo kelio, neišvažiuojantį automobilį.

„Dirbame pagal įprastą grafiką, bet ekstremaliomis sąlygomis, tad viskas užtrunka ilgiau“, – sakė padalinio vadovas.

Sunkiausia išvažiuoti suvažinėtu sniego sluoksniu padengtais, apledijusiais kaimo keliais.

Dėl slidžių kelių galėjo vėluoti atliekų surinkimas Lazdijų rajono Būdviečio seniūnijoje bei Lazdijų seniūnijos Šadžiūnų ir Elveriškės kaimuose.

„Prašome kantrybės ir supratimo, o už kelių priežiūrą atsakingų tarnybų – laiku nuvalyti ir pabarstyti kelius“, – socialiniuose tinkluose rašė ARATC darbuotojai.

Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: