Dzūkų žinios

Lazdijuose apie Vaiko gerovės komisijos paskirtį ir tikslus diskutavo trijų savivaldybių atstovai

Dalintis:
Vaikų gerovės komisija
Vaiko gerovės komisijos pirmininkė, tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė Laima Stankevičienė pabrėžia, kad šios komisijos tikslas yra ne bausti, kaip dažnai dar manoma mūsų visuomenėje, o rasti geriausią išeitį vaikui ir jį auginančiai šeimai.

Alytiškiai ir klaipėdiečiai, dirbantys Vaiko gerovės komisijoje, praėjusią savaitę lankėsi pas kolegas Lazdijuose. Čia surengtoje metodinėje dienoje jie dalijosi savo patirtimis, domėjosi, kaip su kylančiais iššūkiais pavyksta susidoroti kolegoms Lazdijų rajono savivaldybėje.

„Džiaugiuosi, kad turėjome galimybę pabendrauti su tokių skirtingų pagal gyventojų skaičių ir sprendžiamų klausimų problematiką savivaldybių atstovais. Kai kurie iš svečių yra sukaupę didelės darbo patirties, dirba Vaiko gerovės komisijoje nuo pat pirmųjų jos sukūrimo dienų. Aptarėme Vaiko gerovės komisijos veiklos galimybes. Visi norime darbą atlikti, kaip galime, geriau, žinome, kad mūsų pagalbos, patarimo, o neretai ir lemiamo žodžio laukia daugybė šeimų, mokyklų bendruomenės. Todėl negalime į šį darbą žiūrėti formaliai, turime įdėti daug širdies, kalbėtis ir gilintis į kiekvieną atvejį, priimti patį teisingiausią sprendimą“, – po susitikimo kalbėjo rajono savivaldybės Vaiko gerovės komisijos pirmininkė, tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė Laima Stankevičienė pabrėždama, kad šios komisijos tikslas yra ne bausti, kaip dažnai dar manoma mūsų visuomenėje, o rasti geriausią išeitį vaikui ir jį auginančiai šeimai.

Susitikimo metu kalbėta apie didelę atsakomybę, tenkančią komisijos nariams. Kiekvienoje savivaldybėje Vaiko gerovės komisijoje dirba daug aukštos kvalifikacijos specialistų: gydytojų, psichologų, pedagogų. Komisijose jie dirba laisvu nuo tiesioginio darbo laiku. Dauguma susitikime dalyvavusių specialistų turi ilgametės socialinio darbo patirties, todėl dalijosi savo įžvalgomis, kaip geriau, kokybiškiau, atsižvelgiant į šiandienos aktualijas, galima teikti pagalbą jos laukiančioms šeimoms.

Metodinės dienos dalyviai, kurių dalis Lazdijuose sakė apsilankę pirmą kartą, domėjosi Lazdijų krašto istorija, ekonomine, demografine situacija. Jie viešėjo Lazdijų krašto ir Laisvės kovų muziejuose, susipažino su čia esančiomis ekspozicijomis, buvo sužavėti Laisvės kovų muziejaus autentiškumu, modernumu ir muziejaus darbuotojų gebėjimu taip jautriai ir kvalifikuotai perteikti šio krašto gyventojų laisvės kovų dvasią.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: