Dzūkų žinios

Sporto centro vizijoje – parodijos vertas baseinas ir plikbajorio sindromas

Dalintis:
Baseino gylis 1,40 m, plotis – 3,10 m, ilgis – 7,60 m. Tai baseinas, mažesnis už kambarį.

Nors rajono vadovai krykštauja, kad jau prasidėjo naujojo sporto centro statybos ir po kelerių metų rajonas turės modernų sporto kompleksą su baseinu, salėmis ir kitomis išskirtinėmis erdvėmis, atidžiai šio objekto projektinius brėžinius studijuojantys specialistai pripažįsta, jog nieko ypatingo šis projektas nežada, o suderėta sporto centro kaina tikrai nėra adekvati.

Inžinierius, žmogus puikiai išmanantis projektinę dokumentaciją, socialinių tinklų paskyros „Lazdijų miesto ir rajono gėdos lenta“ iniciatorius Donatas yra įsitikinęs, jog rajono valdžia kuria iliuziją apie „nepakartojamą“ sporto centrą.

Išstudijavęs šio objekto brėžinius ir planus jis teigė, jog didžiausia iliuzija ir apgaulė yra pasigyrimas apie sporto centre būsiantį baseiną.

„Ten ne baseinas, bet bliūdas, varlinukas. Baseino gylis 1,40 m, plotis – 3,10 m, ilgis – 7,60 m. Tai baseinas, mažesnis už kambarį. Tai dviejų takelių varlinukas, kuriame vienu metu galėtų būti ne daugiau kaip 4 vaikai. O apie suaugusiuosius jau nekalbu“, – piktinosi Donatas.

Pagal projektą, šalia baseinuko yra numatyta 12 vietų garinė pirtis ir penkių vietų infraraudonųjų spindulių pirtis.

„Tai kaip bus, jei pirties lankytojai nuspręs šokti į baseiną? Jie ten tilps tik stovėdami“, – ironizavo Donatas.

Projekte šis objektas įvardintas kaip baseinas, tačiau neparašyta, kad tai – vaikų baseinas.

Donato nuomone, tokį baseiną buvo galima įrengti bet kuriame vaikų darželyje, tai nebūtų kainavę labai daug pinigų, o darželinukai jame būtų galėję mokytis plaukti.

„Sporto centre buvo galima įrengti bent 25 metrų ilgio ir dviejų takelių baseiną, kad jame normaliai galima būtų mokyti plaukti rajono vaikus. O dabar, įsivaizduokite, atvažiuoja į tą bliūdą vaikų autobusiukas iš Veisiejų ar Kapčiamiesčio. Keturi vaikai mokosi plaukti, o kiti aštuoni stovi ant baseinėlio krašto ir laukia, kada ateis jų eilė. Absurdas“, – kalbėjo Donatas.

Analizuodamas sporto centro projektą jis pastebėjo, kad buvo numatytas ir bokso ringas, ir dviejų takelių bėgimo maniežas, bet jų atsisakyta. Vietoj to, anot Donato, rajono valdžia paprašė įrengti atskirą įėjimą iš lauko į pirčių zoną.

„Gal jie tikisi, kad centras uždirbs pinigų, teikdamas mokamas pirties paslaugas? Nemanau, kad tai logiška. Lazdijų žmonės yra įpratę eiti į draugų, pažįstamų pirteles ir už šią paslaugą nelabai norės mokėti“, – svarstė Donatas.

Jis teigė, jog projekte numatyta įrengti labai daug dušų ir tualetų, panašu, jog didžioji dalis pinigų tiems dalykams ir bus skiriama.

„Kas yra naujasis sporto centras? Pastatoma nauja sporto salė, kuri tikrai Lazdijams labai reikalinga, o paskui – rekonstruojamas senas pastatas. Už 12 mln. eurų! O juk buvo galima pastatyti naują pastatą senojo sporto centro vietoje. Ir daug pigiau! Bet panašu, kad Lazdijai turi daug pinigų ir gali sau tai leisti. Per toli moterėlės nuvažiavo, nes rangos sutartys pasirašytos. Kelio atgal jau nebėra, pasekmės gali būti liūdnos, jei rangovas paprašys sumokėti už negautą pelną“, – svarstė Donatas.

Pasidomėjus kodėl, jo nuomone, Lazdijų valdžia taip rizikavo, užsimodama statyti tokį brangų objektą, Donatas svarstė, jog merė ir jos bičiuliai galimai tikisi, jog po Seimo rinkimų S. Skvernelis taps Premjeru ar kitu aukštu vadu, o Ausma bus perrinkta mere, tada pavyks Sporto centrui prasimanyti valdiškų pinigų.

„Bet čia šakėmis ant vandens viskas rašyta. Labai rizikinga. Vežimas paleistas priekyje arklio, kas būtų, jeigu būtų. Jei centras vis dėlto būtų pastatytas, kasmet reiks ieškoti pinigų, kad būtų padengti jo veiklos nuostoliai. Tai labai rizikingas ir neperspektyvus sprendimas, primenantis plikbajorio sindromą“, – kalbėjo Donatas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: