Dzūkų žinios

Startavo naujas maršrutas iš Vilniaus į Varšuvą ir Krokuvą: išvyko būrys lietuvių

Dalintis:
Vilniaus geležinkelio stoties pirmajame perone išlydėtas pirmas traukinys į Varšuvą. (DELFI / Oresto Gurevičiaus nuotr.)

Sekmadienį iš Vilniaus pajuda pirmasis keleivinis traukinys į Varšuvą ir Krokuvą. Nuo šiol Lenkijos sostinę traukiniu bus galima pasiekti kiekvieną dieną. Tiesa, reikėtų turėti omenyje, kad kelionė truks į Varšuvą truks apie 9 valandas, o į Krokuvą – apie 12 val. Keleivius išlydėjęs ir pats į Lenkiją susiruošęs žurnalistas Orijus Gasanovas pranešė, kad į traukinį susirinko daugybė žmonių.

„LTG Link“ traukinys iš Vilniaus vyks per Kauną į Mockavą, kur keleiviai turės persėsti į Lenkijos bendrovės „PKP Intercity“ traukinį ir tęsti kelionę į pasirinktą Lenkijos miestą. Mockavoje, priklausomai nuo važiavimo krypties, persėdimui numatyta arba 24 min., arba 33 min., todėl keleiviams reikės persėsti į kitą, už keliolikos metrų sustojusį traukinį.

Iš Vilniaus traukinys išvyks kiekvieną dieną 12 val. 10 min., iš Kauno – 13 val. 20 min. Į Varšuvos centrinę stotį traukinys vietos laiku atvyks 20 val. 13 min., į Krokuvos – 23 val. 39 min.

Iš Krokuvos į Vilnių traukinys kiekvieną dieną išvyks 4 val. 01 min., iš Varšuvos – 07 val. 35 min. Šis traukinys Kauną pasieks 16 val. 25 min, o Vilnių – 17 val. 34 min. Lietuvos laiku.

Kelionė nuo Vilniaus iki Varšuvos su persėdimu truks apie 9 val. Keliaujantiems į Varšuvą standartinio bilieto kaina sieks vos 25 Eur, o vykstantiems į Krokuvą – 30 Eur. Kartu keliaujantiems vaikams iki 12 metų taikomos nuolaidos.

„Tarptautinio maršruto atkarpoje Lietuvoje reisai bus vykdomi traukiniais PESA630MiL, kurie yra pritaikyti ir individualių poreikių turintiems žmonėms. Maršruto atkarpoje Lenkijoje reisai bus vykdomi keleivinių vagonų traukiniu, kuris neturi pritaikomumo riboto judumo žmonėms“, – rašyta bendrovės komentare Delfi.

Keliaujantiems tarptautiniu maršrutu primenama su savimi turėti asmens tapatybės dokumentus. Šiuo tarptautiniu maršrutu bus galima vežtis asmeninį rankinį bagažą, dviračius (iš anksto įsigijus pervežimo paslaugą), o turint veterinarijos gydytojo išduotą pažymą apie gyvūno sveikatą – keliauti su augintiniais. Fiksuota dviračio vežimo kaina visame maršrute – 10 Eur, šuns – 5 Eur.

„LTG Link“ traukinys iš Vilniaus vyks per Kauną į Mockavą, kur keleiviai bus kviečiami persėsti į Lenkijos bendrovės traukinį ir tęsti kelionę į pasirinktą Lenkijos miestą.

„Naujais tarptautiniais reisais užtikrinsime tiek žaliojo transporto, tiek kultūrinę, socialinę jungtį. Keliaujantiems darbo tikslais, aplinkines šalis norinčiam pažinti jaunimui ar norintiems smagiai praleisti laiką – Lenkijos miestai nuo šiandien kasdien pasiekiami paprastai ir tvariai. Keleivių susidomėjimas šiuo maršrutu jau viršijo lūkesčius – vos per dvi bilietų pardavimo savaites „LTG Link“ kanalais gruodžio mėnesiui buvo parduota apie 1000 šio maršruto bilietų“, – teigė „LTG Link“ vadovas Linas Baužys.

Iš viso maršrutu Vilnius–Mockava kursuojančiame traukiniuose yra 130 vietų. Tai reiškia, kad likusias vietas gali įsigyti ir šalių viduje keliaujantys asmenys, pavyzdžiui, šiais reisais sudaryta galimybė kasdien patogiai keliauti tarp Vilniaus ir Marijampolės.

Abiejų šalių traukiniuose kiekviename traukinio vagone bus WC ir elektros lizdai. Lietuvos teritorijoje bus galima naudotis nemokamu Wi-Fi interneto ryšiu, klientams bus siūloma įsigyti užkandžių ir gėrimų.

delfi.lt

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: