Dzūkų žinios

10-oji „Gerumo akcija“ išpildė senelių norus: padovanoti trys lauko suoliukai

Dalintis:

Dineta Babarskienė

Šiemet jau 10-oji, jubiliejinė, „Gerumo akcija“. „Gerumo akcijos“ 10-metį Lazdijų socialinės globos namuose primins trys lauko suoliukai su „Gerumo akciją“ pažyminčia, specialiai tam dedikuota lentele. Tai „Gerumo akcijos“ organizatorių Dovilės ir Remigijaus Paulionių ir visų prie šios prasmingos akcijos prisijungusių žmonių gerumo ir dosnumo simbolis.

„Gerumo akcija“ kasmet įtraukia vis daugiau žmonių, norinčių prisidėti prie šio gražaus ir prasmingo darbo

VšĮ Lazdijų socialinių paslaugų centro direktorė Lina Saladuonienė širdingai dėkojo Remigijui Paulioniui, jo šeimai: žmonai Dovilei, mažajai Rusnei, įteikdama padėką už šilumos ir rūpestingumo kupiną kalėdinę dovaną. „Jūs ant savo rankų nešate džiaugsmą ir teikiate viltį tikėti stebuklais“, – sakė ji.

Remigijus, profesionalus sportininkas, dabar besidarbuojantis Alytaus miesto didžiausiame sporto klube „VS-Express” 24/7 asmeniniu vyr. treneriu, atsakingu už klubo veiklą ir trenerių darbą, prisimena šios akcijos pradžią. „Gimė ši akcija, kai „Sakalo“ sporto klubo nariai nutarėme pradžiuginti vaikučius, pasveikinti juos Kalėdų proga, tačiau pastebėjome, kad reikia ir seneliams. Nuo tada ir stengiamės pradžiuginti senolius“, – pasakoja jis.

„Tikiu, kad ši akcija gyvuos ilgai. Mūsų mažajai, šešiametei Rusnei, tai patinka, ji domisi tuo, tad šeimos tradicijos bus tęsiamos“, – džiaugiasi ir pats šios akcijos organizatorius Remigijus Paulionis, dėkodamas Lazdijų socialinių paslaugų centro direktorei bei visam kolektyvui už šiltą priėmimą.

„Gerumo akcija“ kasmet įtraukia vis daugiau žmonių, vis daugiau norinčių prisidėti prie šio gražaus ir prasmingo darbo. Anot paties Remigijaus, daug žmonių prisijungia iš sporto pasaulio, tačiau ne tik. Net 34 žmonės šiemet prisidėjo prie šios „Gerumo akcijos“. „Dėkojame įmonių „Kavos namai“ ir „Lisushi“ savininkui už nuostabią eglutę, Vilmai – už tobulo skonio šventinį tortą, „Pukučiui“ – už operatyviai atsiųstas saldžias dovanėles. Taip pat už saldžias asmenines dovanėles seneliams dėkojame Redai Klimavičienei ir mokyklos-darželio „Kregždutė” „Drugelių” grupės vaikučiams bei auklėtojoms. Už aukciono sumanymą ir organizavimą Aušrai Vrubliauskienei ir aukciono nugalėtojai Eglei Kilikevičiūtei, kuri seneliams padovanojo elniuką. Ir visiems visiems, kurie aukojo pinigėlius senelių kalėdinio noro įgyvendinimui – lauko suoliukams. Dosniausiai prie suoliukų pirkimo prisidėjo Krikščionių sąjungos A. Margelio komanda „Pirmyn“, labai ačiū. Taip pat dėkoju Jolantai Bobrovaitei-Šliaužienei, Simonai Levickienei, Donatui Račkauskui, Sigitai Lenauskienei, Almai Stučkienei, Dainorai Nevulienei, Irmai Janušonytei, Renatai Kriogienei, Mindaugui Piličiauskui, Lukui Palioniui, Redai Klimavičienei, Eglei Apeikienei, Jolitai Gylienei, Daivai Jankauskaitei-Kondrai, Odetai Bagdonaitei-Jaciunskienei, Vytautui Makauskai, Dominykui Češkevičiui, Kasparui Češkevičiui, Giedrei Patalavičei, Deivydui Palačioniui, Ernestui Miežiui, Auksei Kubilienei, Naidai Urbonei, Aurimui Kazlauskui, Rasai Gylienei. Nepykite, jei ką pamiršau, Jūsų tikrai daug“, – Remigijus stengiasi padėkoti visiems, dalyvavusiems „Gerumo akcijoje“.

Net pats akcijos organizatorius nustebintas, kad žmonės taip dosniai aukojo: suoliukams reikėjo pinigų

„Šiemet „Gerumo akcija“ išpildė Lazdijų socialinės globos namų gyventojų norus, o jie buvo labai aiškūs ir konkretūs: reikalingi lauko suoliukai. Jau šiltų kojinių pridovanojome ne vieneriems metams į priekį. Anksčiau žmonės aukodavo ir daiktais, tad jei namuose kažko nenaudoja, galėdavo tiesiog padovanoti. Šiemet, bendraudami su Lazdijų socialinių paslaugų centro direktore Lina Saladuoniene, išgirdome prašymą, jog seneliams vasarą tam, kad galėtų prisėsti pavėsyje, pailsėti ir pasimėgauti gamta, labai reikalingi lauko suoliukai. Tad šiemet reikėjo surinkti lėšų, kad galėtume išpildyti jų norą. Neslėpsiu, svarstėme, ar tikrai pajėgsime tai padaryti? Vis tik šiuo, visiems nelengvu metu žmonės aukojo, skyrė pinigų akcijos idėjai įgyvendinti, ne savo šeimos gerovei, bet seneliams, gyvenantiems globos namuose. Nustebau, bet žmonės tikrai aukojo“, – prisipažįsta akcijos organizatorius Remigijus.

Džiaugiasi, kad viskas pavyko laiku. „Suoliukai kitame gale Lietuvos, Mažeikiuose, eismo sąlygos prastos, atvežti iššūkis. Sausainėlių su „Gerumo akcijos“ simbolika kepėja susirgo, teko prašyti kitos, bet ji irgi sirgdama kepė. Tikras stebuklas, kad viskas pavyko laiku“, – džiaugiasi pašnekovas. Kas užmanyta, tas padaryta: seneliams – saldžios dovanėlės, specialiai 10-ajai „Gerumo akcijai“ iškeptas šviežut šviežutėlis įspūdingo dydžio – net 7 kg – tortas, gražuolė eglė, elniukas po egle ir trys suoleliai, ant kurių kiekvienas norėjo pasėdėti, išbandyti.

Sustoti Paulionių šeima nežada

Nekilnojamo turto centro „Jonaras“ savininkas ir vadovas Rolandas Gricius sukūrė muzikinį stebuklą Lazdijų socialinės globos namuose. Tokio jautraus, jaudinančio koncerto čia dar nebuvę.

Gerai žinomas alytiškis Rolandas – buvęs karo policininkas, muzikantas, atlikėjas, dalyvavęs „Lietuvos balso“ projekte, tiesiog meniškos sielos žmogus, dar gerai žinomas kaip įvairių „muzikinių staigmenų“ kūrėjas – specialiai atvyko į Lazdijus padainuoti socialinės globos namų seneliams. Jo dainos pasibeldė į šių namų gyventojų širdis ir ištirpdė ledus. Ir viskas išsiliejo, kas ten, giliai širdyse, pasislėpę tūnojo: senelių veidais riedėjo ašaros. Jautru, subtilu, nepakartojama. Pats Rolandas, paklaustas, kiek toks jo pasirodymas būtų kainavęs, sakė, kad jis nenori kalbėti apie pinigus, patikino, kad niekad neatsisako dalyvauti labdaros koncertuose. Remigijus prasitarė, kad vos tik jis užsiminė, kam reikia koncertinės programos, Rolandas iškart sutiko ir laiko surado, mat jam svarbu ištiesti pagalbos ranką tiems, kam labiausia reikia. Geros nuotaikos nestokojantis Rolandas pradžiugino, jo dainos sujaudino iki sielos gelmių, šokio sūkurin pasinėrė ir šių namų gyventojai, ir darbuotojai – tai buvo didelė šventė visiems. Ir nežinau, ar gali būti didesnė padėka muzikantui, kai jam dainuojant, šoka žmonės, sėdintys vežimėliuose, o taip tikrai buvo Lazdijų socialinės globos namuose.

Andrius Barišauskas įamžino „Gerumo akcijos“ 10-mečio šventinę popietę. „Irgi pažintis per sportą“, – tarsteli Remigijus.

Lazdijų socialinių paslaugų centro direktorė Lina Saladuonienė iš širdies dėkojo Rolandui už stebuklingus muzikos garsus, pakylėtus jausmus, sujaudintą sielą ir sukurtą šventinę nuotaiką, Andriui – už įamžintas šventės akimirkas, kurios išliks ne tik širdyse.

„Prisiminus gyventojų veidus, riedančias skruostais džiaugsmo ašaras, nesinori sustoti, norisi judėti toliau…” – taip parašė pats Remigijus savo feisbuko paskyroje.

Dėkota ir Dievui, ir likimui už šią itin prasmingą „Gerumo akciją“, už žmones, kurie jau 10 metų atveria savo širdis gerumui.

Jau žinoma, kad socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė Paulionių šeimai įteiks padėką už jų prasmingą darbą.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: