Dzūkų žinios

Politika skaitytojų taip nesudomino, kaip gyvenimo pozityvas

Dalintis:

Pasibaigus 2022-iesiems, „Dzūkų žinių“ redakcija analizuoja savo skaitytojams pateiktos informacijos skaitomumą ir temų populiarumą.

Kaip skelbėme paskutiniajame praėjusių metų numeryje, didžiausio mūsų skaitytojų dėmesio internete sulaukė pozityvūs tekstai. Mažiau populiarūs buvo straipsniai politikos temomis, jų per praėjusius metus pateikėme per šimtą. Kai kurie iš jų buvo daugiau skaitomi, kiti sulaukė mažiau dėmesio.

Iš politikos temų labiausiai mūsų skaitytojai domėjosi rajono vadovų abejotinais sprendimais, bendrovės „Lazdijų paslaugos“ situacija, nemažai dėmesio sulaukė Lietuvos savivaldybių gerovės tyrimo analizė.

Pateikiame Jums skaitomiausių politikos straipsnių dešimtuką.

Labiausiai buvo skaitomas tekstasByra merės komanda: geriausius išmeta, kiti patys bėga“, kuriame pateikta naujiena apie merės patarėjos postą paliekančią Sonatą Dumbliauskienę bei priminta apie kitus Lazdijus palikusius gerus specialistus.

Antrojoje vietoje – straipsnis „Pasaulį seną išardysim, iš pamatų pačių ir tuo…“, kuriame analizuojama sporto centro situacija, kai sunaikinus senąjį sporto centrą, už pasakišką sumą svajojama pastatyti naują.

Karolis Babeckas

Trečiojoje ir penktojoje vietose yra tekstai, susiję su „Lazdijų paslaugų“ situacija. Straipsnyje „Naujos bendrovės darbų pradžią temdo skandalai“ pasakojama apie administracijos direktorės abejotino teisėtumo veiklą, steigiant šią bendrovę, o straipsnyje „Sprendimas likviduoti „Lazdijų paslaugas“ išgelbės nuo biudžeto pinigų švaistymo“ konstatuojama, jog šios bendrovės steigimui ir egzistavimui buvo išmėtyta gausybė savivaldybės biudžeto pinigų, o bendrovė realiai nepradėjo veiklos. Todėl akivaizdu, jog reikia ją skubiai likviduoti.

Ilona Šaparauskienė, Ausma Miškinienė

Ketvirtoje skaitomiausių politikos tekstų vietoje atsidūrė straipsnis „Tyrimas patvirtino: Lazdijų valdžios valdymo fiasko!“. Šiame straipsnyje pateikiama nacionalinio savivaldybių gerovės indekso tyrimo medžiaga, pagal kurią Lazdijų savivaldybė atsidūrė skandalingoje priešpaskutinėje vietoje tarp 60 Lietuvos savivaldybių.

Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Dalius Mockevičius.

Šeštoji vieta atiteko trumpai publikacijai „Tarybos narys paauklėjo skyriaus vedėją“, kurioje rašoma apie tai, kaip tarybos narys Artūras Margelis viešai kritikavo skyriaus vedėją Dalių Mockevičių, nenorėjusį kovoti dėl pinigų vaikų plaukimo projektui.

Septintojoje vietoje – tarybos nario A. Klėjaus nuomonė apie savivaldybės pinigų skirstymą „Audrius Klėjus: „Nerimą kelia tai, kaip savivaldybės vadovai neatsakingai švaisto visų mūsų pinigus“.

Aštuntoje vietoje – informacija apie tai, kad rajono vadovai ignoravo svarbų susitikimą su į Lazdijus atvykusiais Seimo nariais – konservatoriais: „Lazdijų valdžia nebuvo svetinga apie reformą diskutuoti ketinusiems Seimo nariams“.

Ilona Šaparauskienė, Saulius Petrauskas

Devintoje vietoje atsidūrė didelio atgarsio sulaukusio tarybos posėdžio, kurio metu buvo atstatydinta I. Šaparauskienė, aprašymas – „Dauguma tarybos narių administracijos direktorei parodė duris“.

Skaitomiausių politikos straipsnių dešimtuką užbaigia tekstas apie praėjusių metų savivaldybės biudžeto formavimą, kuriam opozicija turėjo daug pastabų, „Valdantieji buldozeriu stumia biudžetą, nors jam nepritarė net 3 tarybos komitetai“.

Šiemet, kai laukia merų ir savivaldybių tarybų rinkimai, su politika susijusių straipsnių „Dzūkų žiniose“ bus tikrai nemažai. Ar jie Jus sudomins, ar juos aktyviai skaitysite, parodys gyvenimas.

Derėtų nepamiršti, jog išsirenkame tokią valdžią, kokios esame verti.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: