Dzūkų žinios

Atsakymai apie stotį šiai dienai yra surasti ir be ponios pagalbos ir jie yra tokie

Dalintis:

Lazdijų miesto stotis, Vilniaus g. 48. Kai tikiesi pliuso, bet užsidedi eilinį riebų minusą. Yra tokia Lietuvių liaudies patarlė. Melo kojos trumpos. Bet apie viską iš pradžių.

2020-10-15 ponia nusifotografavo su UAB „Lazdijų autobusų parkas“ savininku ir pasigyrė viešojoje erdvėje, kad pagaliau Lazdijų krašto žmonės 2021 metų pavasarį turės naują autobusų stotį Vilniaus g. 48, Lazdijai. Priminus šį įvykį Lazdijų miesto ir rajono gėdos lentoje 2023-02-07 (informaciją ir susirašinėjimą galite susirasti), pakomentavo pati ponia, kad čia ne aš, čia aplinka kalta, ne mes kažko nepadarėme, jau pasirodo privatus verslas, kažko nepadarė… taram param, Covidas, Ukrainos karas ir t. t. Jeigu ne šios priežastys, stotis jau būtų pastatyta. Priminsiu Jums, kad sklypas privatus ir investicijos visos yra privataus verslo, tik pagyros buvo ponios. Dar paminėjo, kad projektas jau yra parengtas ir su antspaudais, parašais, uždavus klausimą, ar yra išimtas parengtam projektui Statybą leidžiantis dokumentas, eilinį kartą pradėjo išsisukinėt nuo konkrečių atsakymų.

Atsakymai šiai dienai yra surasti ir be ponios pagalbos ir jie yra tokie:

1. Techninis projektas vis dėlto šiai dienai nėra parengtas ir nėra patvirtintas užsakovo, kaip to reikalauja STR 1.04.04:2017 „Statinio projektavimas, projekto ekspertizė“.

2. Ponios minėti parašai ir antspaudai yra ne ant Techninio projekto, o ant projektinių sprendinių.

3. Savaime suprantama, kai nėra techninio projekto, nėra ir Statybą leidžiančio dokumento (jau aišku ir kodėl išsisukinėjo nuo konkretaus atsakymo).

4. Yra parengti tik Projektiniai pasiūlymai, statinio projekto Nr. VR 20131, kuriuos ponia merė ir įkėlusi komentaruose.

5. Kai ir bus parengtas (gali būti, kad ankščiau ar vėliau bus parengtas Techninis projektas), ponios merės ir jos nuopelnų tame vis tiek nebus, nes „Norfa“ bus statoma privataus kapitalo lėšomis. Ir visos padėkos už pastatytą stotį bus skirtos ne poniai.

Ponia prašė, kad patikrinčiau informaciją. Patikrinau, tikrai nebuvo sunku (kai vėl ko nors Jūsų puiki komanda nesugebės atlikti, kreipkitės, gal padėsiu, bet nepažadu, kad visada tą darysiu neatlygintinai).

Būsimos stoties vizualizacija man irgi visai graži.

Informacija patikrinta ir patikima. Informacijos šaltinis, liks mano žinioje.

Tai kaip ten su tuo skambiu šūkiu… „Darbais, ne žodžiais. Vardan Lazdijų krašto ateities!“…

Tarp kitko, vakar, t. y. 2023-02-09, Lazdijų kultūros centre vykusiuose debatuose, buvo ir daugiau kandidatų į merus, kurie pasisakė, kad stoties projektas jau yra parengtas. Žiūrėkite debatų įrašą, įsitikinsite kurie kandidatai pagražina situaciją arba jos tiesiog nevaldo.

Linkėjimai. Viešinam, dalinamės, skleidžiam žinią. Ačiū, kad Jūsų jau tikrai daug. Visiems gražaus savaitgalio.

Donatas

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: