Dzūkų žinios

Gauti tokią rožių puokštę pavojinga: vyras, dovanojęs tokią, daugiau gėlių nedovanos

Dalintis:
Gintarė kol kas savo pomėgį derina su motinyste: kuria įstabaus grožio rožių puokštes ir augina 7 mėnesių dukrytę. Jos galvoje tiek įvairių idėjų ir užmojų, kad ateityje, ko gero, mes dar ne kartą jaunos moters kūriniais būsime nustebinti. Linkime Gintarei, kad hobis taptų verslu!

Dineta Babarskienė

Gintarė Dainauskaitė sako, kad savo meninius gabumus paveldėjo iš lazdijietės močiutės Eugenijos Rėkuvienės. Pati pirmoji Gintarės puokštė ir buvo iš krepinio popieriaus – močiutei. Šiandien jauna, žavi moteris tiesiog stebina įspūdingomis gėlių kompozicijomis: jų grožis pribloškia. Tai išskirtinės, neįtikėtinos, verčiančios aikčioti iš nuostabos puokštės. Dar labiau stebėtina, kad šios gėlės iš pirmo žvilgsnio atrodo tikros, o išties jos Gintarės miklių pirštų dėka „pražysta“. Skoningos, stilingos, milžiniško dydžio puokštės dažnai dar puošiamos princesės karūna. Gintarė neslepia, kad ir moterys, ir merginos vis tik nori būti tomis vienintelėmis princesėmis.

Rožės iš dovaninės juostelės – naujovė

„Mano rožės pagamintos iš medžiagos, iš dovaninės juostelės. Šiose juostelėse yra šilko, jos – blizgios. Tad nenuostabu, kad išties gėlės atrodo kaip tikros. Jei tokią puokštę gaučiau, pati nustebčiau“, – prisipažįsta Gintarė. Kad kažkas kitas Lietuvoje kurtų tokias ar panašias puokštes, ji nežino, nėra mačiusi. „Gal gamina, gal tik nežinau, bet čia, aplinkui mus, nesu mačiusi ar girdėjusi“, – svarsto kūrėja. Visai tikėtina, kad ji mūsų kraštuose tokių puokščių pradininkė. Gal todėl šios puokštės itin populiarios. O ir pati Gintarė pastebėjo, kad puokščių pagaminti noriai prašo jos draugai, pažįstami, bičiuliai, norėdami nustebinti savo draugus ar bendradarbius. Tai Gintarės pomėgis. „Laukiausi vaikelio ir nusprendžiau kažkuo užsiimti. Prieš metus laiko pabandžiau tai daryti, gimus vaikeliui, stabtelėjau, padariau pertrauką, paskui vėl pradėjau gaminti. Juolab kad į internetą įkeltas mano videoįrašas sukėlė susidomėjimą, tai ir buvo spyris vėl pradėti. Daug kas rašo, kad tai nematyta idėja. O man pačiai tai itin maloni veikla, puikus užsiėmimas. Man labai patinka tai, ką aš darau“, – patikina žavioji kūrėja.

Paklausta, kaip kilo tokia idėja, sako, jog pamatė ji tai kažkur internete. Nutarė pabandyti ir pati. „Aš net sukūriau greitesnį, patogesnį gaminimo būdą“, – prisipažįsta ji. Kita vertus, kaip ji pati sako, jai nėra tokio darbo, kurio ji nepadarytų. Kol kas ji gamina tik rožes. Rožių spalvos pačios įvairiausios, kokių tik širdis geidžia: ir raudonos, ir juodos, ir baltos, ir rausvos, ir netgi mėlynos. „Populiariausia, mėgstamiausia ir įdomiausia – raudona spalva. Juoda irgi ganėtinai populiari“, – patikina meistrė.

37 rožių žiedų puokštė užima visą automobilio sėdynę

Tam, kad nustebintum, neabejotinai reikia ir talento, ir žinių, ir kūrybiškumo. „Itin gražu puokštės iš daug žiedų, tačiau kuriu puokštes ir dėžutėse. Būna, kad paprašo paslėpti tarp žiedų dėžutę su žiedeliu: taip vaikinas pasiperša savo mylimajai“, – sako ji. Didžiulė rožių puokštė negali nepalikti įspūdžio, dažna gavusioji praranda žadą, kitoms iš akių pabyra laimės ašaros ir, žinoma, tuoj skubama pasidalinti įspūdingos puokštės nuotraukomis feisbuke. „Ir 19 žiedų pagaminu, ir 35–37, net ir 60. Jau 37 žiedų puokštė gan didelė. Automobilyje ant priekinės sėdynės buvau padėjusi, tai visą sėdynę užėmė“, – pastebi pašnekovė. Kūrėja neslepia, kad jos puokštės per metus gerokai pasikeitė: kokios buvo pradžioje, dabar jau visai kitokios. „Tada naudojau tiulį. Būdavo mažesnės: iš kokių 7 rožių. Paskui pabandžiau ir pamačiau, kad ir iš daugiau galiu sukurti tikrai gražią puokštę“, – dėsto ji.

Tai itin praktiška puokštė: neblunka, ilgai džiugina, tik dulkes reikia pavalyti

Tokią puokštę, anot kūrėjos, galima drąsiai pavadinti praktiška puokšte. „Rožės pagamintos ne iš popieriaus, jos neišblunka. Buvau sugalvojusi jas uždengti, apsukti plėvele, bet vaizdas ne tas, tad atsisakiau šios minties. Dulkes, aišku, reiks pavalyti šepetėliu. Kitos moterys deda į sekcijas, tada jos po stiklu, bet tik mažesnes gali įsidėti, o jei gavai didžiulę, tai ji paprasčiausiai netilps“, – sako Gintarė.

Paklausta apie pagaminimo kaštus, kūrėja sako, kad vidutiniškai vienos rožės įkainis apie 2 eurai. 37 rožių puokštė kainuoja apie 70 eurų. Bet ji gi gamina savų žmonių paprašyta, tad stengiasi kainą kiek įmanoma sumažinti. Pasvarsčiusi, kad ir gražios, gyvos rožės kaina – 3 eurai, tad ilgalaikė puokštė tikrai nekainuoja kosminių pinigų. „Tik, manau, mano pagamintomis rožėmis moteris, aišku, apsidžiaugs, bet paskui suvoks, kad vyras, padovanojęs tokią, ilgai „nevystančią“ puokštę, daugiau gėlių nedovanos“, – ir juokais, ir rimtai sako kūrėja. O kiek gi laiko šis darbas pareikalauja? „19 rožių puokštę gaminu 2–3 valandas. O kadangi vaikeliu rūpinuosi, tai gamyba dažniausiai užima visą dieną. Tai reikalauja laiko. Bet kai prisėdu, apima tokia ramybė“, – prisipažįsta gabioji kūrėja. Paprastai puokštę gali pagaminti, jei kažkas paprašo bent prieš dieną, bet geriau iš anksto. „Nes ir medžiagomis man reikia pasirūpinti, o jų Alytuje ne visada būna, tad reikia važiuoti į kitus miestus“, – aiškina ji. Perka tik fizinėse parduotuvėse. „Man reikia, kad aš medžiagas matyčiau, įsitikinčiau, kaip atrodo natūraliai, o ir ilgis juostelės, ir plotis, ir storis labai svarbu. Atrodo, smulkmenos, bet jos labai svarbios, kad puokštė atrodytų graži, labai graži“, – priduria ji. Kuria, jei paprašo, neprisigamina, į lentyną nededa. „Na, gal Valentino dienai kažką pagaminsiu, nes būna, kad kažkam prisireikia, o ir ko nori, tiksliai nežino, tad galėčiau pati patarti, pasiūlyti“, – sako ji. Paklausta, ar jos pirštai jau taip įgudę, kad rožės žiedą padarytų ir užsimerkus, prisipažįsta, kad gal dar ne, bet būna, kad viena akelė šen, kita ten – taip galinti gaminti.

Gal tai taps jos verslu?

Jos galvoje tiek įvairių idėjų ir užmojų, kad ateityje, ko gero, mes dar ne kartą jaunos moters kūriniais būsime nustebinti. Turi ji ir verslo planą. „Norėčiau pabandyti iš savo pagamintų gėlių kurti ir gedului skirtas puokštes“, – prasitaria ji. Svarsto apie galimybę, kai tik vaikelis paaugs, kurti daugiau. Sako, kad dabar daug laiko skiria mažylei. „Matau, kad tarp artimųjų mano puokštės populiarios. Būna, kad net iš užsienio parašo, norėtų, bet pristatyti būtų sudėtinga. Vis pagalvoju, o kodėl gi man pomėgio nepavertus verslu? Dar pagalvoju apie fotosienelėms skirtų dekoracijų kūrimą, bet viskam reikia laiko“,– prisipažįsta ji. O kol kas savo pomėgį ji derina su motinyste: kuria įstabaus grožio rožių puokštes ir augina 7 mėnesių dukrytę.

„Jei aš pati negaminčiau, tai ir pati norėčiau tokią puokštę gauti“, – prisipažįsta ji. Tačiau Gintarė nustebina, kad ji namuose savo pačios gamintos puokštės … neturi. Sako, kad jos gėlėmis nenustebinsi. O kuo nustebinti būtų galima? „Labai mėgstu tatuiruotes“, – prasitaria jauna moteris. O kokia geriausia dovana? „Turiu. Tai mano vaikelis“, – sako laiminga mama.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: