Dzūkų žinios

Opozicija stabdo Stebulių mokyklos pardavimo procesą

Dalintis:
Daugumos neturinti merė nebeturi politinės valios priimti jos pačios siūlomus sprendimus, nes taryboje viską lemia opozicinė dauguma, kuri ketina išbraukti privatizavimo klausimą iš posėdžio darbotvarkės.

Nesugebėdama tinkamai administruoti turimą turtą ir neatsižvelgdama į vietos bendruomenės interesus, Lazdijų rajono savivaldybės vadovybė imasi jį pardavinėti aukcionuose.

Šįkart į valdžios akiratį pateko Stebuliai – mokykla, ūkio pastatas, šulinys, bėgimo takas, krepšinio aikštelė, paplūdimio tinklinio aikštelė ir šuolio į tolį sektorius. Tačiau daugumos neturinti merė nebeturi politinės valios priimti jos pačios siūlomus sprendimus, nes taryboje viską lemia opozicinė dauguma, kuri ketina išbraukti privatizavimo klausimą iš posėdžio darbotvarkės.

Turi patvirtinti kainą

Norint, kad pastatas-mokykla, ūkio pastatas, šulinys, bėgimo takas, krepšinio aikštelė, paplūdimio tinklinio aikštelė ir šuolio į tolį sektorius, esantys adresu: Lazdijų r. sav., Šventežerio sen., Stebulių k.,  Dzūkų g. 7, būtų parduodami viešo aukciono būdu, reikia atlikti jų įvertinimą ir pradinę pardavimo kainą tvirtinti Lazdijų rajono savivaldybės taryboje.

Patvirtinus pradinę pardavimo kainą, bus ruošiamos viešo aukciono sąlygos ir pastatas-mokykla, ūkio pastatas, šulinys, bėgimo takas, krepšinio aikštelė, paplūdimio tinklinio aikštelė, šuolio į tolį sektorius, esantys adresu: Lazdijų r. sav., Šventežerio sen., Stebulių k.,  Dzūkų g. 7, bus parduodami viešo aukciono būdu.

Turtą vertino bendrovė „Dzūkas“, aukščiau išvardinti objektai įvertinti 52 000 eurų.

Šis klausimas įtrauktas į penktadienį vyksiančio savivaldybės tarybos posėdžio darbotvarkę.

Pasidalino nuoskaudomis

Į susidariusią situaciją netrukus sureagavo Stebulių ateities bendruomenės viena iš lyderių Rita Sebastinienė. Jis socialiniuose tinkluose parašė:

„Visi žinome, kad atliktas mokyklos įvertinimas – 52 000 eurų ir kad ji bus pardavinėjama aukcione. Mūsų bendruomenė pagal panaudą mokykloje turime patalpas, iš kurių turėsime išsinešdinti, jei mokykla bus parduota. Mano senovinis muziejus irgi „viena koja pirmyn, kita atgal“, nes sunešiu spintas ir per sekundę gali tekti neštis namo.

Prieš 4 metus mokykla degė. Bendruomenė organizavome nuosavas lėšas ir patys darėme talkas, kol pilnai suremontavom. Lazdijų rajono savivaldybė, kaip ir visos Lietuvos savivaldybės, pagrindiniu prioritetu laiko bendruomenių palaikymą ir rėmimą. Bendruomenės žmonės, matydami merdėjančius Lietuvos kaimus, jungiasi veikloms ir gyvena gyvenimus, bet ne egzistuoja. (…) Norinti veikti ir aktyvi bendruomenė turi turėti patalpas, norime sustabdyti mokyklos pardavimą ir perleisti mokyklą bendruomenės veiklai. (…) Tepadeda mums ir Jums Dievas!“

Stabdys klausimo svarstymą

Daugumą taryboje turinti opozicija, susipažinusi su artimiausio posėdžio darbotvarke ir pamačiusi, jog 39-asis klausimas yra „Dėl pastato-mokyklos, ūkio pastato, šulinio, bėgimo tako, krepšinio aikštelės, paplūdimio tinklinio aikštelės ir šuolio į tolį sektoriaus, esančių Lazdijų r. sav., Šventežerio sen., Stebulių k., Dzūkų g. 7, pradinės pardavimo kainos“, nusprendė teikti reikalavimą merei, kad šis klausimas būtų išbrauktas iš posėdžio darbotvarkės.

Opozicijos lyderis Artūras Margelis teigė, kad tarybos daugumą sudaranti opozicija turi vieningą nuomonę, jog negalima leisti parduoti šiuos objektus aukcione.

„Atėjusi merė uždarė Stebulių mokyklą, o dabar sugalvojo parduoti tą objektą. Mokykla, jos teritorija, aikštynai – viskas sutvarkyta už projektines lėšas. Pakeisti stogai, sutvarkyta šildymo sistema, apšiltintas pastatas, jis labai ekonomiškas. Kaina labai menka, tiek kainuoja nesuremontuotas gyvenamasis namas. Ten yra senovinis sodas, didelis aikštynas, bendruomenė turi ten patalpas. Mūsų frakcija tikrai nepritars privatizavimui“, – sakė A. Margelis

P. S. Stebulių ateities bendruomenės aktyvistė Rita buvo nubėgusi nusilenkti merei ir prašyti malonės, kad neprivatizuotų mokyklos ir paliktų patalpas bendruomenei. Panašu, kad ponia Rita nesupranta, jog šiuo metu ne merė ir jos komanda sprendžia visus Lazdijų klausimus. Juolab kad merė, įtraukdama Stebulių mokyklos privatizavimo klausimą į tarybos darbotvarkę, aiškiai parodė savo poziciją šiuo klausimu. Kadangi opozicija nepritaria šiai privatizacijai, tai akivaizdu, jog merės nuomonė, priimant galutinį sprendimą dėl privatizavimo, neturės jokios įtakos. Kaip ir vienokie ar kitokie jos pažadai Stebulių bendruomenei.

Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: