Dzūkų žinios

Susietoji parama už gyvulius daugelį pasieks jau rytoj

Dalintis:
ŪP nuotrauka.

Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA) kovo 1 d. pradeda mokėti susietąją paramą už 2022 m. laikytus gyvulius. Jau pirmąją dieną ūkininkams planuojama išmokėti 18,8 mln. Eur paramos.

Pirmąją mokėjimų dieną 20,5 tūkst. ūkininkų planuojama išmokėti 18,8 mln. Eur paramos už mėsinius galvijus, mėsines avis, pieninių veislių bulius ir pienines ožkas. Iš viso bus išmokėta 24 mln. Eur susietosios paramos, kuri pasieks 23 tūkst. pareiškėjų.

Nors pagal teisės aktus išmokų mokėjimo termino pabaiga yra birželio 30 d., NMA susietąją paramą pareiškėjams, kurie atitinka susietosios paramos reikalavimus, planuoja išmokėti iki kovo pabaigos.

Primename, jog susietoji parama už gyvulius yra mokama ūkininkams, nepertraukiamai išlaikiusiems gyvulius ne mažiau nei 30 kalendorinių dienų ir įvykdžiusiems susietosios paramos už mėsinius galvijus, mėsines avis, pieninių veislių bulius ir pienines ožkas administravimo, kontrolės bei mokėjimo taisyklių reikalavimus. Gyvuliai turėjo būti suženklinti ir įregistruoti Ūkinių gyvūnų registre ne vėliau kaip iki 2022 m. lapkričio 30 d.

2022 m. susietosios paramos išmokų dydžius galite rasti čia.

NMA informacija

ŪP nuotrauka

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: