Dzūkų žinios

Lazdijų rinkėjai konservatorius ir liberalus pasiuntė į nokautą

Dalintis:

Algimantas Mikelionis

Rinkimai, rinkimai ir po rinkimų… Tiesa, šiuo atveju kalbu apie jau įvykusius Lazdijų rajono savivaldybės tarybos rinkimus, nes po trijų dienų laukia pats įdomumas – antras Lazdijų rajono savivaldybės mero rinkimų turas, bet apie tai pakalbėsime, kai bus išrinktas meras, o šiandien siūlau aptarti rinkimų į Lazdijų rajono tarybą rezultatus.

Prisipažinsiu, kad rinkimų rezultatai kaip dešiniųjų pažiūrų žmogų tikrai nuvylė, nes jau keli dešimtmečiai rinkimuose į Seimą balsuoju už konservatorius, krikščionis demokratus, kai jie dar buvo atskira nuo konservatorių partija, ir už liberalų sąjūdį. Liūdna matyti, kad Lazdijų rajono liberalų sąjūdis neiškovojo nei vieno mandato. Rajono liberalai fiasko patyrė todėl, kad ilgus metus neturėjo tvirto politinio stuburo ir kaip laisvieji radikalai šliejosi prie valdžios daugumos. Reikia pripažinti, kad šiai politinei jėgai verkiant reikalingas naujas lyderis, nes pono V. P. Mikelionio dalyvavimas mero rinkimuose tėra apgailėtinas dalykas ir grynas formalumas. Iki šiol man išlieka mįslė, kodėl į mero rinkimus neina A. Markūnas. Suprantu, kad minkšta amžino savivaldybės kontrolieriaus vieta yra šilta ir patogi, bet, kaip įsitikinome per šių metų rinkimus, nesuteikia jokio politinio svorio. Gaila, net labai gaila matyti, kaip šiai partijai Lazdijų rinkėjai parodė duris iš rajono savivaldybės tarybos.

Adomo Žilinsko piešinys.

Taip pat stipriai nuvylė šiuose savivaldos rinkimuose Lazdijų konservatorių patirtas fiasko. Buvusi kieta, tvirta ir geriausių dešiniųjų tradicijų besilaikanti politinė jėga vietoj penkių mandatų vos išstenėjo kuklius du mandatėlius. O šios partijos pirmininkas A. Klėjus mero rinkimuose irgi patyrė žiaurų rinkėjų verdiktą: sukrapštė varganus penkis procentus su trupučiu. Po tokio konservatorių ir jų lyderio fiasko partijos lyderis turi kuo skubiau atsistatydinti, nes aiškiai matosi, kad ponas A. Klėjus ir Lazdijų konservatoriai sparčiai leidžiasi į dugną. Ką ir pasakytų apie dabartinę rajono konservatorių padėtį tokie dešiniųjų pažiūrų patriarchai kaip šviesaus atminimo Stasys Klimavičius ar Jaunius Augustinas? Negi Lazdijų konservatoriai neturi asmenybių, galinčių perimti, kad ir laikinai, partijos vairą? Man iškart į galvą ateina kelios pavardės: R. Leščinskas, V. Labenskas ar E. Nekraševičius. Manau, kad yra dar vertų kandidatų užimti Lazdijų rajono konservatorių pirmininko postą. Kuo ilgiau partijai vadovaus A. Klėjus, tuo blogiau bus pačiai partijai.

Rinkimuose į Lazdijų rajono savivaldybės tarybą niekuo nenustebino socialdemokratų partija, pelniusi du mandatus. Maždaug tiek jiems buvo galima prognozuoti dar prieš savivaldos rinkimus. Galima nesunkiai nuspėti, kad ši partija šliesis prie valdančiosios koalicijos, kokia ji bebūtų. Juk iš tikrųjų nesvarbu, kam priklauso Lazdijų socdemai – pozicijai ar opozicijai – niekas jiems nesutrukdo ramiai snausti per tarybos posėdžius, į nieką per daug nesikišant ir niekam nesudarant kokių nors kliūčių.

Dar reikia pridurti, kad rinkimuose į Lazdijų rajono savivaldybės tarybą Demokratų sąjunga surinko devynis, Krikščionių sąjunga – šešis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – vieną, Lietuvos regionų partija – taip pat vieną mandatą. Taip pat reikia priminti, kad jeigu praeitą kadenciją Lazdijų rajono savivaldybės tarybą sudarė 25 politikai, tai dabar ją sudarys tik 21 politikas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: