Dzūkų žinios

Moters diena skirtingais batais – kas negerai?

Dalintis:

Kovo 8-ąją, Tarptautinę moters dieną, Europos soroptimisčių sąjunga kviečia avėti skirtingus batus ir taip atkreipti dėmesį į lyčių nelygybę, kuri patiriama kasdieniame gyvenime. Alytaus miesto soroptimisčių klubas, prisijungdamas prie akcijos, kviečia būti tolerantiškiems skirtumams: kitokiam būdui, pomėgiams, pažiūroms, skirtingiems batams, ir skelbti svarbią žinutę socialiniuose tinkluose apie lyčių nelygybę, toleranciją skirtumams.

„Skirtumai verčia svarstyti, klausyti, pamatyti. Ar skirtingais batais avintis yra blogesnis už kitus? Ar dėl to jis turi turėti mažiau galimybių dirbti, uždirbti? Ar jo socialinės ir pilietinės teisė dėl to gali būti mažesnės? Tikrai ne. Deja, skirtumams ne visi tolerantiški, vis dar yra lyčių nelygybė.

Kovo 8-ąją kviečiame vyrus ne tik dovanoti gėles, bet ir įvertinti, ar šalia esančioms moterims sudarytos tokios pačios galimybės tobulėti ir dirbti kaip ir jiems, ar už tokį pat darbą mokamas toks pats atlyginimas, ar namuose dalijamasi buities ir vaikų auklėjimo bei priežiūros rūpesčiais. Būkime skirtingi, bet lygūs ir tolerantiški“, – sako Alytaus soroptimisčių klubo narės ir kviečia jungtis prie skirtingų batų akcijos.

Kovo 8 dieną avėti skirtingus batus galima gatvėje, darbe, šventėje, taip pat ir socialiniuose tinkluose. Nuotraukas su skirtingais batais ar nuotraukas, kuriose batai gali būti nuspalvinti skirtingomis spalvomis, soroptimistės kviečia skelbti socialiniuose tinkluose ir pažymėti @soroptimisteurope „Instagram“ ir @SoroptimistInternationalofEurope „Facebooke“, pridėti grotažymes #sorotimisteurope #westandupforwomen #lygybė #tarptautinėmoterųdiena #moterųteisės.

Tarptautinė soroptimisčių organizacija (Soroptimist International) yra nevyriausybinė moterų organizacija, kurių veikla skirta pagerinti moterų bei mergaičių gyvenimo kokybę vietinėse bendruomenėse ir visame pasaulyje.

Alytaus soroptimisčių klubo informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: