Dzūkų žinios

Seirijų gimnazijoje – legendinių krepšinio dvynių staigmenos

Dalintis:

Nors susitikimais su Lietuvos garsenybėmis dažniausiai mėgaujasi sostinės ir kitų didesniųjų miestų jaunimas, tačiau ir periferijos vaikams nusišypso laimė pabendrauti su žinomais žmonėmis. Tuo įsitikino ir Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazijos auklėtiniai, praėjusią savaitę sulaukę mokykloje krepšinio garsenybių – brolių Darjušo ir Kšyštofo Lavrinovičių.

Šie visoje Lietuvoje krepšinio pasiekimais ir puikiu humoro jausmu garsėjantys broliai dvyniai yra Alytuje reziduojančio krepšinio klubo „Wolves“ ambasadoriai. Jie dalyvauja klubo rinkodaros projekte ir dažnai lankosi Alytaus miesto ir rajono mokyklose, susitinka su moksleiviais, populiarina krepšinį, motyvuoja vaikus.

Nors lankymosi Lazdijų rajono mokyklose brolių Lavrinovičių planuose nebuvo, tačiau iniciatyvių pedagogų dėka jie vis dėlto apsilankė Seirijuose.

Gimnazijos direktorės Zitos Ščerbetkienės teigimu, brolius Lavrinovičius į Seirijus pakvietė gimnazijos mokytoja Asta Bagdonienė, susisiekusi su klubo BC „Wolves“ vadybininku.

„Jie nelanko Lazdijų rajono mokyklų, tačiau dėl to, jog juos labai kvietėme, surado laiko mums, važiuodami iš Alytaus į Simną, užsuko į Seirijus“, – pasakojo gimnazijos direktorė.

Kalbėdama apie susitikimą su žinomais krepšininkais, direktorė sakė, jog vaikų emocijos buvo puikios, susirinko visa mokykla, atvažiavo dar dvi klasės iš Šventežerio mokyklos. Anot direktorės, vaikai klausė garsių krepšininkų pasakojimų, pažaidė su broliais krepšinį, gavo iš jų prizų.

„Puikiausias dalykas buvo, kai jie su vaikais fotografavosi, skyrė tam labai daug laiko ir nusifotografavo su visais norinčiaisiais, nė vienas vaikas neliko nepasidaręs asmenukės. Paskui socialiniai tinklai lūžo nuo nuotraukų su broliais. Buvo be galo geranoriškas bendravimas, atidumas vaikams, domėjimasis viskuo. Svečiams mes įteikėme padėkas, jie jomis nuoširdžiai džiaugėsi. Jei nebūtų skubėję į Simną, tai broliai pas mus būtų užsibuvę pusę dienos“, – sakė Z. Ščerbetkienė.

Svečiai nusifotografavo prie gimnazijos. Anot direktorės, Lavrinovičiai gimnazijos vaikus įvertino kaip ypač kultūringus, smalsius, draugiškus.

Broliai Darjušas ir Kšyštofas bendravo su gimnazijos pedagogais, pasakojo apie savo šeimas.

Direktorė džiaugėsi, jog Lavrinovičiai pažadėjo gimnazijai atsiųsti 20 bilietų į klubo varžybas, kurios vyks Alytuje.

„Darysime atranką, kad vaikai stebėti varžybų galėtų patekti už tam tikrus nuopelnus. Su garsiais krepšininkais tapome geriausiais draugais, mūsų vaikams tai buvo stipri motyvacija ir paskata sportuoti ir planuoti savo ateitį“, – kalbėjo Z. Ščerbetkienė.

Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: