Dzūkų žinios

Ar klebonas Valdemaras Smulskis tikrai ketina palikti Krosnos parapiją?

Dalintis:
Valdemaras Smulskis
Krosnos, Šeštokų, Mindaugų parapijų klebonas Valdemaras Smulskis.

Jaunas ir energingas Krosnos ir Šeštokų parapijų klebonas V. Smulskis, susiduriantis su įvairiais sunkumais, stengiasi sąžiningai atlikti savo ganytojiškas pareigas.

Tarp Lazdijų rajono tikinčiųjų pasigirdo kalbų, neva V. Smulskis ketina atsisakyti Krosnos parapijos klebono pareigų ir užsiimti sielovada Šeštokų ir Mindaugų parapijose.

Tokį sprendimą jis neva priėmęs po neseniai įvykusio konflikto su parapijiečiu Krosnos bažnyčioje bei dėl nesusikalbėjimo su Krosnos seniūne.

„Dzūkų žinios“ paskambino klebonui ir paklausė, ar kalbos apie Krosnos parapijos atsisakymą turi realų pagrindą.

„Dėl to nemalonaus incidento bažnyčioje, kai buvau užsipultas vieno parapijiečio, konsultavausi su vyskupu. Reikia pasakyti, kad vieno žmogaus poelgis neatspindi visos parapijos tikinčiųjų nuostatų, visos bendruomenės. Kaip dirbau Krosnoje, taip ir dirbsiu, gandai nepasitvirtino“, – sakė klebonas.

Jis pripažino, jog Šeštokuose jam dirbti maloniau, jaučiau didesnį parapijos žmonių ir seniūnijos palaikymą, o Krosnoje situacija šiek tiek kitokia.

„Sunkiai randame bendrą kalbą su Krosnos seniūne. Paprašiau nupjauti prie bažnyčios žolę, tai pasakė, kad neturi trimerių, nėra benzino, trūksta darbininkų. Aš ne mažas vaikas, pas mamą dėl to nebėgsiu skųstis. Jei nenori ar negali padėti, randame kitų sprendimų. Taigi, niekas nesikeičia, dirbsiu ir Krosnoje, ir Šeštokuose“, – sakė klebonas.

Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: