Dzūkų žinios

Jaunoji generolė renka politinių šauktinių gvardiją

Dalintis:

DŽ redakcijos nuomonė

Rinkimų euforija baigėsi. Šampanas išgertas, sveikinimai priimti, pasirodo, reiks dirbti. Ir ne taip lengvai, kaip galėtų atrodyti. Išdalinta daug pažadų, pradėti grandioziniai projektai, pinigų trūksta, rajono gerovės reitingai arti dugno. Reiks ne tik dirbti, bet ir kariauti su rajono skauduliais, problemomis, kautis už svajonių įgyvendinimą.

Jaunoji generolė renka naują kariauną. Panašu, kad ten bus daug matytų seržančių ir pulkininkių, gal pamatysime ir naujų politinių šauktinių.

Kadangi pati generolė daug sėdės prie dokumentų ir daugiau pasirašinės popierius, nei šaudys naujas idėjas, tai administracijos direktoriui teks mažesnė atsakomybė ir daugiau techninio darbo. Todėl šiek tiek stebinti gali tai, kad administracijos direktoriaus poste generolė norėtų matyti buvusią savo patarėją Sonatą, kuri prieš pusantrų metų Lazdijus iškeitė į Alytų. Ši kūrybinga, valdiškus užkaborius puikiai išmananti moteris sunkiai įsivaizduojama popierių gamintojos ir generolės norų vykdytojos pareigose.

Bet tai – ne mūsų reikalas.

Kadangi liberalai per rinkimus liko už borto ir negali turėti įtakos valdančiosios koalicijos formavimui, panašu, ketinama iš jų atimti tam tikrus postus. Pagal iš generalinio štabo nutekintą informaciją, jaunoji generolė planuoja keisti savivaldybės kontrolierių, nes šis liberalas galimai per ilgai užsisėdėjo šiame poste. Į šią papulkininkio vietą ruošiamasi kviesti buvusią administracijos direktorę Iloną, kurią už abejotinos kokybės darbus opozicija išspyrė iš kėdės. Dabar ji galės būti politinės ir administracinės veiklos auditore ir kontroliere, stebėti, kad kiti nekartotų jos padarytų klaidų. Šis postas Ilonai galimai suteikiamas kaip kompensacija už finansinį ir moralinį stresą, patirtą po interpeliacijos, ir kaip moralinė parama jos gyvenimo draugui, kuriam legendinė žurnalistė Vilma užkirto kelią į tarybą.

Bet tai – ne mūsų reikalas.

Dar yra du svarbūs pulkininkų – vicemerų postai. Panašu, jog vienas jų atiteks tik dvi vietas taryboje laimėjusiems konservatoriams, kurie savo varganais balsais parėmė generolės brigadą ir suteikė jai teisę vadovauti paradui. Panašu, jog šioje situacijoje gali atsirasti nauja pavardė, nes konservatorių lyderis Audrius viešai pareiškė, jog vicemeru būti neketina. Tiesa, jis tikisi gauti svarbaus komiteto pirmininko antpečius. Sunkiai tikėtina, kad į vicemero (pulkininko) antpečius pretenduotų konservatorių sąrašo lyderė Jūratė. Palikime šiek tiek intrigos šioje vietoje, nes tai – ne mūsų reikalas.

Dar laukia generolės patarėjos (-o) pozicija, įdomu, kam bus patikėta generolės emocines bangas paversti logiškais sprendimais? Kam ji patikės ištikimo ginklanešio antpečius? Gal tai bus vietinis karininkas, dirbantis ne nuotoliniu būdu?

Bet tai – ne mūsų reikalas.

Svarbiausia, kad generolės gvardija dirbtų ne sau, bet Lazdijų krašto žmonėms, kad gerbtų kitų nuomonę, kad trauktų Lazdijus iš duobės, į kurią per ketverius metus įstūmė. Svarbu, kad generolės gvardija kovotų ne su oponentais, bet už Lazdijus. Tai – mūsų reikalas.

REDAKCINIS STRAIPSNIS (vedamasis) – redakcijos nuostatas atspindintis, jos vardu parašytas, neretai nenurodant konkretaus autoriaus, rašinys, dažnai atsiliepiantis į kokius nors įvykius, paaiškėjusius faktus, tendencijas. Būdinga nedidelė, neretai vienoda visiems leidinio redakciniams straipsniams apimtis, glaustas minčių dėstymas, tezių pobūdžio argumentacija, naudojami publicistinės retorikos elementai. Įprasta pateikti išvadas, apibendrinimus, atspindinčius redakcijos nuostatas. / Žurnalistikos enciklopedija /

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: