Dzūkų žinios

Partijų populiarumo reitingai nesutapo su Lazdijų rodikliais

Dalintis:
Algimantas Mikelionis.

Kovo 18–25 dienomis bendrovė „Vilmorus“ atliko reprezentatyvią apklausą, kurios rezultatai pateikiami balandžio 1 d. laikraštyje „Lietuvos rytas“. Apklaustiesiems buvo pateiktas klausimas, už kurią partiją balsuotų rinkimuose į Seimą, jeigu rinkimai vyktų kitą sekmadienį?

Pirmoje vietoje atsidūrė socialdemokratai, už kuriuos pasisakė 18,1 procento apklaustųjų. Palyginus su vasario mėnesio apklausa, kairiųjų reitingai išaugo beveik trimis procentais. O kas svarbiausia, kad socdemai beveik dvigubai lenkia artimiausius savo konkurentus. Susidarius gana įtemptai tarptautinei padėčiai, bet kokia valdžia Lietuvoje išgyventų sunkius laikus. O socdemams net nereikia nieko ypatingo veikti, nes konservatoriai su koalicijos partneriais tiesiog privalo priimti nepopuliarius, bet neišvengiamus sprendimus. Tad minimai kairiųjų partijai galima ramiai sėdėti sudėjus rankas, retkarčiais dėl kažko burbtelėti ir tiesiog laukti, kai valdžia po pusantrų metų pati jiems nukris į rankas. Lazdijų rajone po tiesioginių merų ir tarybos rinkimų socdemai tepelnė vos du varganus balsus, bet jie gali būti labai svarbūs, kai ponia merė Ausma Miškinienė privalės sustiprinti savo kol kas itin trapią daugumą.

Antroje vietoje „Vilmorus“ apklausoje liko konservatoriai, surinkę 9,7 procento balsų. Jų populiarumas per mėnesį beveik nepakito. Žinoma, jie norėtų turėti geresnį populiarumo reitingą, bet, būnant valdžioje ir priimant visą aibę nepopuliarių sprendimų, vargu, ar yra įmanomi geresni rodikliai. Lazdijų rajone konservatoriai išgyvena gūdžius laikus. Kažkada turėjusi net trylika narių taryboje, dabar jų teturi vos varganus du. Negana to, konservatoriai Lazdijuose susiduria su milžiniška lyderystės problema.

Adomo Žilinsko piešinys.

Trečią vietą respublikinėje „Vilmorus“ apklausoje užėmė žalieji valstiečiai, pamokydami S. Skvernelio demokratus, kurie galvojo, kad iš R.Karbauskio vadovaujamos partijos išsives didelę dalį žmonių ir suklestės, o žalieji valstiečiai pranyks iš politinio žemėlapio. Kaip klydo ponas Saulius! Negana to, žalieji valstiečiai kaip niekur nieko rikiuojasi trečioje partijų populiarumo vietoje su 9 procentais populiarumo ir lenkia ketvirtoje atsidūrusius demokratus, pelniusius 8,6 procento. Lazdijuose žalieji valstiečiai neatspindėjo respublikinės tendencijos ir pelnė vieną vietą, kurią užims nenuilstanti V. Danauskienė, ir viena aišku, kad ketverius metus su ponia Vilma Lazdijų rajono savivaldybės taryboje liūdna nebus.

Nors S. Skvernelio demokratai prastokai pasirodė savivaldos rinkimuose ir iš 60 merų mandatų pelnė tik 5, bet reikia pripažinti, kad Lazdijuose jų kandidatė A. Miškininenė laimėjo tiesioginius mero rinkimus, o demokratų partija net 9 mandatus. Tad turbūt visi demokratų partijų skyriai su pavydu žiūri į Lazdijų pusę, o ponia Ausma per respublikinius partijos renginius sėdi paties S. Skvernelio dešinėje. Tai gali reikšti, kad po pusantrų metų ponas Saulius, sėkmingai susiklosčius Seimo rinkimų rezultatams, gali norėti matyti A. Miškinienę kokiame nors aukštame poste Vilniuje. Tokiu atveju ponios Ausmos noras likti Lazdijuose toliau dirbti mere bus visiškai nesvarbus, nes, kai kviečia pats S. Skvernelis, jam paprasčiausiai neatsakoma.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: