Dzūkų žinios

Alitos“ 60-mečio šventėje apdovanota neeilinė asmenybė – net 46 metus gamykloje dirbanti darbuotoja

Dalintis:

60 metų, daug ar mažai? Žmogui, tai solidus jubiliejus, o gamyklai – pati branda. Būtent šį brandų jubiliejų paminėti į gimtąjį Alytaus miesto teatrą susirinko per 200 „Alitos“ gamyklos darbuotojų. Jiems tai ypatinga šventė, kadangi būtent šie žmonės kas dieną deda visas pastangas kurdami aukščiausios kokybės produkciją, atstovaujančią Alytui ir Lietuvai visame pasaulyje.

Vienas iš pagrindinių šventės tikslų buvo pagerbti ilgamečius gamyklos darbuotojus, kadangi dažnam „Alitos“ gamyklos darbuotojui, „Alita“ yra pirmoji bei vienintelė darbovietė. Vakaro metu buvo pagerbta 60 darbuotojų, kurie „Alitoje“ dirba daugiau nei 25-erius metus.

Šventės jaukumu ir sklandumu rūpinosi renginių vedėja Gabrielė Martirosian, kuri atskleidė neįtikėtina faktą. Jos tėtis yra ne vienerius metus dirbęs „Alitos“ gamykloje, tad Gabrielei „Alitos“ produkcija yra puikiai pažįstama. O vakarą atidaryti buvo patikėta nuostabaus balso savininkei, televizijos šou „Lietuvos balsas“ dalyvei Vakarei Jarmalavičiūtei. Vakarei scena buvo puikiai žinoma, kadangi dainininkė taip yra iš Alytaus.

„60 metų statome gamyklą, kuriame jos istoriją, gaminame lietuviškus produktus, o prieš kelerius metus pradėjome ir mūsų komandos stiprinimo darbus. Šiandien čia susirinko komanda, suvienyta troškimo nugalėti ir pasiryžusi pademonstruoti, kad moka ne tik kokybiškai dirbti, bet ir švęsti. Ši šventė yra jums ir apie jus – tuos, kurie „Alitoje“ dirba ilgiau nei kai kurie iš mūsų gyvena, ir tuos, kurie visai neseniai prisijungė prie komandos. Žinau, kad gamybos žmonės mėgsta konkretumą ir aiškias užduotis, tad šį vakarą turiu jums ypatingai svarbią užduotį – „pagaminkite“ sau ir kitiems šventę, kurią visi atsimintumėte dar ilgai“, – į susirinkusius kolegas kreipėsi Algirdas Čiburys, „Alitą“ valdančios bendrovės „MV GROUP Production“ generalinis direktorius.

Pašmaikštavęs, kad pagrindiniai rodikliai, kuriuos gamyklos darbuotojams privalu pasiekti šventės metu, yra aukščiausia šventimo kokybė, geriausios nuotaikos atitiktis ir nulis šventinio broko, A. Čiburys pakvietė kolegas „iššauti“ šventinę nuotaiką taip, kaip moka tik tikri putojančio vyno gamybos profesionalai.

Bet prieš tai – apdovanojimai ilgamečiams darbuotojams: visiems tiems, kas karjerą gamykloje plėtoja 25-erius metus ir daugiau. O tokių– net 60: tai daugiau nei ketvirtadalis visų kolegų, kurie šiandien dirba „Alitoje“. Net 17 jų gamykloje darbus tęsia ilgiau nei 40 metų, 18 – ilgiau nei 30 metų. Didžiausių kolegų ovacijų sulaukė ilgiausiai iš visų – net 46-erius metus – „Alitoje“ dirbanti technikė – chemikė – Lina Kaveckienė.

„Alitai“, kaip ir etnografiniam Lietuvos regionui – Dzūkijai, būdingos gilios tradicijos, o mūsų žmonėms – dzūkiškas nuoširdumas, meilė savo kraštui ir profesijai. Save galime vadinti alytiškiais ir alitiškiais. Mūsų žmonės kaip ir „Alitos“ gaminami gėrimai – įvairūs ir unikalūs: gali būti kartoki, žavūs ir spalvingi, stiprūs, išlaikyti arba šelmiški kaip putojančio vyno burbuliukai. Štai tokia  įvairialypė yra mūsų komanda. Labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi, kad esu jos dalis“, – kolegas sveikino Viktoras Mostovojus, „Alitos“ gamybos direktorius.

Išsidalinus šventinius trofėjus, bučinius ir apkabinimus, atėjo metas tikram šėlsmui. Šventės vairą į savo rankas perėmė Mariaus Jampolskio ir Irūnos Puzaraitės-Čepononienės duetas. Daugiau nei 200 Alytaus alitiškių mėgavosi puikiai pažįstamomis dainomis, drauge šoko ir dainavo. „MV GROUP Production“ generalinio direktoriaus duota užduotis vakaro pradžioje buvo įgyvendinta su kaupu. „Pagaminta“ aukščiausios kokybės šventė su nuliu šventinio broko.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: