Dzūkų žinios

Atvirų durų diena Alytaus apskrities policijos komisariate

Dalintis:

Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate šiandien šurmuliavo gausus būrys jaunų žmonių, kurie domisi policijos pareigūno profesija. Atvirų durų dienos renginyje vyresnių klasių moksleiviai pamatė pareigūnų kasdienėje veikloje naudojamą įrangą, ginklus ir ekipuotę. Kaip ir anksčiau daug dėmesio sulaukė tarnybinis transportas: motociklai, keturratis bei nežymėta transporto priemonė ir vadinamas „trikojis“. Jaunimui taip pat buvo pristatyta kriminalinės policijos ekspertų tyrimų įranga, naudojama ieškant pirštų antspaudų ir kitų pėdsakų. Demonstruoti Alytaus apskrities policijos turimi dronai, kurie itin praverčia vykdant asmens paiešką ir masinių susibūrimų renginiuose.

Renginį pradėjo Alytaus apskr. VPK viršininko pavaduotojas V. Jaruševičius, kuris pasidžiaugė gausiu policijos veikla besidominčių jaunuolių skaičiumi, papasakojo apie savo darbo pradžią ir prisiminė, kad šis darbas visada sugeba nustebinti.

Studijų programas ir studijavimo sąlygas moksleiviams pristatė Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo akademijos ir Lietuvos policijos mokyklos atstovai kartu su LPM kursantais.

O įdomiausia šiandienos renginio dalis – baigiamoji kinologų ir jų tarnybinių šunų parodomoji programa. Narkotinių medžiagų paieška, dresūros elementai ir suvaidinta sulaikymo scena įrodė, kad tikrąja ta žodžio prasme policijoje dirba ir šunys. Jie kasmet turi laikyti egzaminus ir tobulinti savo įgūdžius.

Dėkojame atvykusiems moksleiviams už jų susidomėjimą policijos pareigūno profesija.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: