Dzūkų žinios

Įkvėpk Druskininkus: vasaros pradžios šventė disko ritmu, šokis ant vandens ir naktį patekanti saulė

Dalintis:

Druskininkai, pavasarį sučiulbę spalvingomis Velykomis, pakylėję iki dangaus mylimas mamas, vertęsi kūliais ir dundėję būgnais per šeimadienį, skambiai praneša: šaltas pavasaris baigiasi, o visus metus gyvas kurortas ruošiasi karštam vasaros sprogimui! Paskutinį pavasario savaitgalį Druskininkai visus, ištroškusius poilsio ir pramogų, kviečia linksmai ir griausmingai pasitikti vasaros sezono pradžią – gegužės 26–28 dienomis čia vyks tradicinė Druskininkų kurorto šventė.

Druskininkų savivaldybės meras R. Malinauskas džiaugiasi, kad vasaros sezoną Druskininkai pasitiks įspūdingai – parengta turininga ir daug įspūdžių žadanti trijų dienų programa.

„Kurorto šventės renginių maratonas išlieka intensyvus – nuo jau tradicija tapusios teatralizuotos eisenos, žinomiausių Lietuvos atlikėjų koncertų ir gongų terapijos iki Lietuvoje dar nematyto fejerverkų ir lazerių šou ant Druskonio ežero. Atvykite  į vasaros ritmu pulsuojančius Druskininkus – ryškiausias metų renginys neabejotinai paliks nepakartojamus įspūdžius“, – sako R. Malinauskas.

Teatralizuota eisena šventės pradžią skelbs disko ritmu

Pasak Turizmo, komunikacijos ir kultūros skyriaus vedėjos Vaivos Žagunienės, jau tapo tradicija Kurorto šventę pradėti įspūdinga teatralizuota druskininkiečių ir svečių eisena.

„Kasmet eisena būna vis kitokia. Šių metų tema – DISCO, o šventės šūkis – „Įkvėpk Druskininkus“. Įmonės, įstaigos ir organizacijos intensyviai ruošiasi, tad eisena bus nuotaikinga, linksma ir išradinga. Laukia tikrai įspūdingas reginys“, – sako V. Žagunienė ir pažymi, kad kasmet Druskininkų kurorto šventė sulaukia vis daugiau svečių.

„Koncertai, muzikinės popietės, sporto turnyrai, pramogos vaikams – visa tai Druskininkai kviečia pamatyti nemokamai. Žinome, kad vietas paskutiniam gegužės savaitgaliui jau yra rezervavę nemažai kurorto svečių. Tad norintieji vasarą pasitikti Druskininkuose ir sudalyvauti įspūdingoje šventėje turėtų suskubti“, – sako V. Žagunienė.

Šventės staigmenos: ar tikrai naktį patekės saulė?

Druskininkai jau ne pirmus metus įvairių švenčių ir renginių metu garsėja kvapą gniaužiančiais reginiais ir kūrybiškais vaizdiniais. Šventės organizatoriai ir šįkart nusiteikę stebinti žiūrovus, kartais net priversdami juos pakilti virš kasdienybės.

Iškilmingo šventės atidarymo metu žiūrovus kraują stingdančiu vasaros šokiu ant Druskonio ežero pasveikins vandens skraidyklės (flyboard) meistras Marius.

„Tai bus netikėtų įspūdžių, ekstremalių pojūčių, adrenalino ir geros nuotaikos bomba, – sako organizatoriai. – Juolab, kad pritrenkiantis skrydis virš vandens dieną dar kitaip bus pakartotas naktį, pritaikius specialų apšvietimą ir kitas vizualines priemones.“

Penktadienio vakarui rengiama iki šiol Lietuvoje dar nematyta lazerių, fejerverkų ir pirotechnikos kompozicija „Naktį pateka saulė“. Į 30 metrų aukštį iškelta speciali metalinė konstrukcija ežerą nušvies kometomis, fontanais, romėniškomis žvakėmis ir kitais pirotechnikos efektais. Reginys žada būti stulbinantis!

Muzika ir šokiai – iki išnaktų

Du vakarus dviejose scenose laukia Lietuvos muzikos grandų koncertai.

Visų pamiltas L. Rastokaitės ir J. Bareikio duetas Pramogų aikštėje pradės pirmąjį vakaro koncertą, pristatydami gyvo garso muzikinę programą, kurios metu skambės gražiausi lietuviški ir populiariausių Holivudo filmų muzikos kūriniai. Muzikos šventė įsibėgės kartu su grupe, kuriai atskiro pristatymo net nereikia – THE ROOP – viena populiariausių Lietuvos grupių, įvertinta net septyniomis M.A.M.A. statulėlėmis, kurios dainas žino visoje Europoje. Bene labiausiai klausoma ir geidžiama jaunosios kartos atlikėja Jessica Shy, metų pradžioje triumfavusi muzikos asociacijos „M.A.M.A.“ apdovanojimuose, atliks visus geriausius savo hitus, o gal net pristatys kelias naujas dainas iš būsimo albumo.

Vakarą pratęs žavingasis Mantas Jankavičius, Druskonio amfiteatre džiuginsiantis naujomis ir legendinėmis dainomis ir kartu su publika žadantis nupurtyti ne vieną kankorėžį nuo Druskininkų pušelių. Pirmąją šventės dieną po lazerių ir fejerverkų šou užbaigs DJ, kviesiantis į ugningą diskoteką ežero pakrantėje.

Šeštadienio pavakare geros muzikos gurmanus melodingai valandai pakvies IL SENSO – populiariosios klasikos grupė, sukurta Lietuvos jaunosios kartos operos solistų. Tikrai verta praleisti „Naktį teatre“ kartu su dainuojančiu aktoriumi Andriumi Kaniava: teatralizuotame koncerte skambės kultinės dainos iš garsių miuziklų „Meilė ir mirtis Veronoje”, „Ugnies medžioklė su varovais” ir neužmirštamų legendinių spektaklių.

Koncertinių vakarų kulminacija taps mylimiausių atlikėjų, kurie scenoje paskleis šėliones, priversiančias žiūrovus judėti, dovanos artėjančios vasaros audringų jausmų pliūpsnį, primins karštas meilės naktis ar jautrius išsiskyrimus, pasirodymai. Grupė „Sisters On Wire“ – vilniečių ketvirtukas, savo kūryba jau senokai pasiekęs gerbėjų širdis, užliūliuos svajingų gitaros garsų, gaivaus vokalo ir vasariškų ritmų pripildyta muzika. Vakarą pratęs dainininkė ir dainų autorė Monika Pundziūtė-Monique – viena ryškiausių ir žinomiausių jaunosios kartos atlikėjų.

O štai grupės „Solo Ansamblis“ pasirodymas sukels tikrą jausmų furorą: „sad dance“ arba liūdnųjų šokių meistrai Pramogų aikštėje žada karštą muzikinę valandą! Šeštadienio muzikinę fejeriją užbaigs alternatyvaus roko grupė „Gruodis“. Ekspresyviais judesiais, drąsiais muzikiniais sprendimais ir gitarų solinėmis partijomis jau spėję išgarsėti vaikinai žada daug sunkaus garso.

Deguonies taurė ir sulėtėjęs laikas gamtos oazėje

Gamta Druskininkuose pati savaime turi magišką galią, netgi nieko neveikiant ji pailsina ir kūną, ir protą. O jeigu dar įsitrauki į gausybę aktyviam laisvalaikiui skirtų veiklų ir pramogų, tai net kelios valandos, praleistos šioje gamtos oazėje, prilygsta pilnavertėms trumpoms atostogoms.

Šeštadienį K. Dineikos sveikatingumo parke liesis muzika, Druskininkuose turinti nemažai gerbėjų, – į liaudiškos muzikos popietę kvies kapelos „Griežikai“ ir „Sadūnai“.

Du ankstyvus savaitgalio rytus pasiryžusiems išjudinti kūną prieš artėjančias vakaro linksmybes – sporto salė gamtoje. Vėlyvą šeštadienio rytą Nemuno pakrantėje ant žolės – Yin joga su jogos ir judesio mokytoja J. Baravykiene – vienas iš būdų skirti laiko kūno poilsiui ir pasiekti atsipalaidavimą atliekant ilgas, pasyvias tempimo ir poilsio padėtis. O gyva gitaros muzika praktiką padarys dar ypatingesnę.

K. Dineikos sveikatingumo parke – tradicinės jogos treniruotė kartu su prabudusiais paukščiais ir lengvu pušų šnarėjimu, itin druskininkiečių pamilta gongų terapija su R. Binkausku ir pirmą kartą kurorte pristatoma Acro joga – žaisminga judėjimo forma, susidedanti iš akrobatikos ir terapijos elementų, atliekamų porose. Jokia patirtis jogoje ar akrobatikoje nėra reikalinga.

Vijūnėlės parke užvirs tikros vasaros sporto aistros – čia vyks paplūdimio tinklinio ir krepšinio 3×3 rungtynės. Registruotis ir dalyvauti gali visi norintys.

Pilnatvės pojūtis suaugusiems ir vaikams

Nemuno krantinėje tradiciškai įsikurs linksma ir spalvinga pramogų vaikams zona. Linksmuoliai iš „Mimų teatro“ vaikams sukurs juoko šventę, ,,Stebuklingo miško“ paukštukai kvies skraidyti, puoštis gėlėmis ir mokytis paukščių kalbos. Bene vienintelė pasaulyje nuolat koncertuojanti vaikų rašytojų muzikos grupė „Knygų vaikai“ privers drauge pajudėti visą šeimą! Populiariausio vaikų rašytojo T. Dirgėlos ir jaunimui rašančio J. Žilinsko duetas mielai išduos visas savo rašytojiškas paslaptis.

Ir tai dar ne visos pramogos! Vilniaus alėjoje ir kitose judriose kurorto vietose bus galima stebėti šiuolaikinio cirko pasirodymus, virtualios bibliotekos iniciatyvos „Sunku skaityti? Pagarsink knygą“ pristatymą, Orientaciniai pasivaikščiojimai siūlys paragauti deguonies kokteilio ar susipažinti su senaisiais Druskininkais, ekskursijų gidai atskleis daugybę neįtikėtinų faktų apie kurortą. O kur dar išskirtinė ekskursija į „Malūno kalvę“. Ir, žinoma, kaipgi be amatininkų ir kulinarinių gardumynų mugės pėsčiųjų takuose prie Druskininkų bažnyčios!

Priimti svečius ruošiasi Druskininkų vandens parkas „Aqua“, Eglės sanatorija, „Grand Spa Lietuva”, „Mineral SPA Draugystė” ir kitos poilsio, sveikatinimo bei grožio paslaugas teikiančios įstaigos, stalus lauko terasose dengia picerija „Sicilija“, restoranas „Etno Dvaras“, kitos kavinės ir restoranai, desertus kepa kepyklėlė „Boulangerie“, dviratininkams atnaujinti maršrutai ir parengti kelionių po apylinkes pėsčiomis maršrutai, keleivių smagiam pasiplaukiojimui Nemunu lauks laivai.

Pušų skleidžiamas chlorofilas, saulė, meditacinė Nemuno tėkmė, šaunių draugų būrys ar puikiuose kurorto SPA pailsėjusi šeima ir gera nuotaika – ko gi daugiau bereikia? Tiesiog ĮKVĖPK Druskininkus ir atsiduok kurorto vasaros vilionėms!

Sekite informaciją Druskininkų socialiniuose tinkluose, kur bus paskelbti eismo pakeitimai ir visos renginio naujienos.

Šventės programa https://bit.ly/ĮkvėpkDruskininkus.

Ramunė Tarandė, Druskininkų kultūros centro reklamos ir komunikacijos vyriausioji specialistė

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: