Dzūkų žinios

Maratonui Druskininkuose besiruošiantis olimpietis R. Guščinas: „Galvojau, kad tokie bėgimai – ne man“

Dalintis:
Rokas Guščinas. (Roko Lukoševičiaus nuotr.)

Iki vieno didžiausių pavasarinių bėgimų Lietuvoje – „RASA Druskininkai Run“ maratono – liko vos keletas dienų. Gegužės 7 dieną bėgimo mylėtojai rinksis viename gražiausių Lietuvos kurortų ir mėgausis didele sporto švente.

Pirmą kartą šio renginio istorijoje Druskininkuose vyks ne tik pusmaratonio bei trumpesnių distancijų bėgimai, bet ir maratonas. Graži trasa, nuostabus peizažas su Nemunu priešakyje vilioja vis daugiau bėgimo entuziastų, todėl nenuostabu, kad atsirado poreikis labiausiai prestižinei bėgimo rungčiai.

Pirmąjį „RASA Druskininkai Run“ maratoną sieks įveikti ir pirmasis nepriklausomos Lietuvos gimnastas vyras, dalyvavęs olimpinėse žaidynėse – Rokas Guščinas. Baigęs profesionalo karjerą, jis neatitrūko nuo sporto ir ėmė siekti naujų tikslų. Vienas iš tokių buvo maratonas. Šį tikslą jis įgyvendino praėjusiais metais, įveikęs Vilniaus maratoną. Neseniai jis nubėgo ir antrąjį savo maratoną – šįkart Kauno maratono renginyje. Dabar atėjo laikas ir Druskininkams.

„Dar užsiimdamas sportine gimnastika, mėgdavau pabėgioti ir bent kartą į mėnesį prabėgdavau 5 arba 10 km. Baigęs sportuoti gimnastiką, nusprendžiau bėgimui skirti daugiau dėmesio. Praėjusiais metais išsikėliau tikslą įveikti pirmąjį maratoną ir tą pavyko įgyvendinti“, – prisiminė R. Guščinas.

Kaip ir daugelis maratono naujokų, savo tikslo R. Guščinas siekė nedideliais žingsniais. Jis keletą sykių prabėgo pusmaratonio distancijas, o vėliau savo pirmajam maratonui ruošėsi apie keturis mėnesius.

Organizatorių nuotr.

„Visada norėjau bėgti maratoną, bet nuolat pagalvodavau, kad tai – ne man. Psichologiškai būdavo sunku apie tai galvoti. Visgi mintis apie finišą neapleido ir šiaip ne taip pasiruošiau maratonui“, – kalbėjo jis.

Po maratono Kaune R. Guščinas planavo padaryti ilgesnę pertrauką tarp bėgimų, tačiau draugo paskatintas jis užsiregistravo į „RASA Druskininkai Run“ maratoną.

„Draugas užsirašė į šį bėgimą, tai nusprendžiau, kad jam reikės pagalbos. Kaune jis nefinišavo, skundėsi, kad pritrūko vandens, turėjo kitokių problemų, todėl juokais pasakiau, jog Druskininkuose prabėgsiu maratoną, kad jam vandenį paduočiau, – juokėsi R. Guščinas. – Jei rimtai, tai pagalvojau – kodėl ne? Vasarą planuoju prabėgti net 100 km, todėl norisi turėti kuo daugiau startų.“

Na o tiems, kas maratonui dar nėra pasiruošę, organizatoriai paruoš įprastas ir didelio populiarumo susilaukiančias mažesnes distancijas. Vaikams ir šeimoms bus surengtas nuotaikingas 500 m bėgimas, vėliau bus duotas startas 5 km bėgikams, o po to į bėgimo trasas pajudės „Garmin“ 10,5 km bei pusmaratonio distancijas pasirinkę žmonės. Jie startuos kartu su maratono bei estafetės 2×10 km dalyviais. Šia estafete bus pratęstas projektas „Bėk drauge su draugu Druskininkuose“.

Pusmaratonio ir estafetės nugalėtojams atiteks didžiausio sporto prekių ir atletiškos laisvalaikio mados tinklo Baltijos šalyse „Sportland“ įteigti „Adidas“ dovanų čekiai. 10,5 km bėgimo nugalėtojų laukia ypatingos dovanos – „Garmin“ laikrodžiai.

„Ne visiems reikia bėgti maratoną, tam ir yra trumpesnės distancijos. Bėgioti reikia dėl bendros savijautos, dėl pačio sveikatinimo. Bent du kartus per savaitę išbėgus pabėgioti, pasijausite tikrai geriau, nes tai naudinga sveikatai. Žinoma, jei norima įveikti maratoną, tada į bėgimą reikia pažiūrėti šiek tiek rimčiau“, – patarimų negailėjo R. Guščinas.

Maratono distanciją Druskininkuose sieks įveikti ir žinomas Lietuvos ilgų nuotolių bėgikas Ruslanas Seitkalijevas. Tarp užsiregistravusių dalyvių – ir svečiai iš Lenkijos bei Ukrainos.

Organizatorių nuotr.

Visi renginio dalyviai bus apdovanoti specialiais bėgimo medaliais. Po finišo visi dalyviai bus pavaišinti RASA LIGHT ACTIVE LIFE – itin tyru natūraliu mineraliniu vandeniu.

„Nuolat remiame sporto renginius, kurie prisideda prie sveikos gyvensenos skatinimo. Šis „RASA Druskininkai Run“ bėgimas yra vienas didžiausių sporto renginių Druskininkuose ir nenuostabu, kad jis užaugo iki maratono. Kaip žinia, vanduo ir sportas yra neatsiejama geros fizinės ir emocinės sveikatos dalis, todėl džiaugiamės galėdami būti šio renginio dalimi“, – teigė „Druskininkų RASA“ direktorius Aurelijus Sinkevičius.

Gegužės 6-7 dienomis vyks ir virtualus bėgimas tiems, kas negalės atvykti į Druskininkus, bet norės bent simboliškai sudalyvauti šioje bėgimo šventėje. Visi norintys galės savo pasirinktoje vietoje įveikti 5 km, 10 km arba pusmaratonio distancijas.

„RASA Druskininkai Marathon“ maratonas yra „Bėk drauge su draugu Druskininkuose” projekto dalis, kurį bendrai finansuojama Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) Sporto rėmimo fondo lėšomis, skirtomis įgyvendinti sporto projektus, susijusius su sporto renginių organizavimu, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas ir Centrinė projektų valdymo agentūra.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: