Dzūkų žinios

Netektis: mirė muzikologė Zita Kelmickaitė

Dalintis:

Eidama 72-uosius metus mirė muzikologė, LRT laidų vedėja, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentė Zita Kelmickaitė, šiandien ryte liūdną žinią pranešė LRT.

„Ilgametė televizijos laidų vedėja kurį laiką buvo gydoma Santariškių klinikų Hepatologijos ir gastroenterologijos skyriuje po to, kai kovo 19 d., vesdama tiesioginę radijo laidą „Toks gyvenimas su Zita Kelmickaite“, pasijuto prastai ir buvo išgabenta greitosios pagalbos medikų. Atsidūrusi ligoninėje, ji pati dar bendravo su žurnalistais ir ramino, kad jaučiasi geriau“, – rašo lrt.lt.

Siuvėjo šeimoje Klaipėdoje užaugusi Z. Kelmickaitė 1975 m. baigė tuometę Lietuvos konservatoriją, vėliau – Teatro, muzikos ir kinematografijos instituto Leningrade aspirantūrą. Nuo 1978 m. dėstė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Užuojautą dėl muzikologės, laidų vedėjos Zitos Kelmickaitės netekties pareiškė Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

„Netekome ryškios muzikos bendruomenės narės, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentės, savo gyvenimą paskyrusios lietuvių folkloro puoselėjimui, mūsų šalies muzikinio palikimo išsaugojimui. Z. Kelmickaitė visa savo esybe, neišsemiama energija ir optimizmu, kūrybine, pedagogine ir žurnalistine veikla, vidine šiluma teigė ir mylėjo gyvenimą, savo talentu ir asmenybės charizma skiepijo meilę Lietuvai ir jos žmonėms“, – sakė šalies vadovas.

Z. Kelmickaitės veikla 1995 m. įvertinta Jono Basanavičiaus premija, 1999 m. – Vyriausybės meno premija, 2000 m. jai įteiktas Gedimino ordino Riterio kryžius, 2018 me. –ordino Už nuopelnus Lietuvai Karininko kryžius.

Pagal lrt.lt

LRT/D. Umbraso nuotr.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: