Dzūkų žinios

Pajamas deklaravo 66 tūkst. Alytaus apskrities gyventojų

Dalintis:

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) informuoja, kad šiemet iš 33,5 tūkst. pajamų deklaracijas privalančių pateikti Alytaus apskrities gyventojų, laiku pareigą atliko apie 83 proc. Bendrai iki termino pabaigos metines pajamų deklaracijas apskrityje pateikė 66 tūkst. gyventojų. Didžioji jų dalis – neprivalėjo deklaruoti pajamų, bet tai padarė norėdami susigrąžinti gyventojų pajamų mokesčio (GPM) permoką.

Pajamų mokesčio permoką (13,6 mln. eurų) deklaravo 44 tūkst. Alytaus apskrities gyventojų, o 15 tūkst. gyventojų deklaravo mokėtiną GPM sumą (7,5 mln. eurų).

„Ačiū visiems gyventojams, laiku deklaravusiems pajamas ir sumokėjusiems mokesčius. Džiugu, kad vis daugiau gyventojų pajamas deklaruoja savarankiškai – šiemet tokių buvo kiek daugiau nei pernai ir jie sudarė 88 proc. visų patiekusių deklaracijas“, – teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, pažymėdama, kad GPM permokos grąžintos jau rekordiškam gyventojų skaičiui, o likusiems, laiku ir teisingai deklaravusiems pajamas, jos bus pervestos iki liepos 31 d.

Alytaus apskrityje gyventojo (šeimos) turto deklaracijas dėl užimamų pareigų (viešojo sektoriaus darbuotojai, politikai ir kt. bei jų šeimos nariai) pateikė 84 proc. tai padaryti turėjusių asmenų. Šiuos duomenis pateikti VMI turėtų dar daugiau nei 900 apskrities gyventojų.

Prašymus dalį sumokėto GPM skirti paramai pateikė 22 tūkst. Alytaus apskrities gyventojų. Primenama, kad nuo praėjusių metų, VMI inicijavus pokyčius, gyventojų skirta parama dalį gavėjų pasieks anksčiau – jau nuo liepos mėn., o visus paramos gavėjus gyventojų skirtos sumos pasieks iki šių metų lapkričio 15 d.

Ką turi žinoti deklaracijas pateikti ir GPM sumokėti pavėlavę gyventojai?

„Jei gyventojas turi pareigą deklaruoti pajamas, tačiau to nepadarė laiku – VMI visada pirmiausia išsiunčia priminimus. Gyventojui susidūrus su finansiniais sunkumais ir neturint galimybės sumokėti visą nepriemokos sumą, galima kreiptis į mokesčių administratorių ir išdėstyti mokėtiną sumą dalimis, sudarant mokestinės paskolos sutartį (MPS)“, – primena J. Stankienė, atkreipdama dėmesį, jog nesudarius MPS ir toliau nedeklaravus pajamų bei nesumokėjus GPM, teisės aktų nustatyta tvarka mokėtina suma gali būti nuskaičiuota nuo banko sąskaitos.

Už deklaracijų ar kitų dokumentų pavėluotą pateikimą ar nepateikimą, pagal teisės aktų nuostatas, gali būti pritaikyta ir administracinė atsakomybė.

Konsultacijos mokesčių klausimais teikiamos paskambinus 1882 (+370 5 260 5060) ar e. būdu per Mano VMI, nuotolinės paslaugos – telefonu 8 5 2191 777. Paslaugos ir konsultacijos klientų aptarnavimo padaliniuose – tik su išankstine rezervacija.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: