Dzūkų žinios

Tarybos komitetai išsirinko vadovus, teiks tvirtinti tarybos posėdyje

Dalintis:

Rajono savivaldybės tarybos komitetai išsirinko savo vadovų kandidatūras, kurias teiks tvirtinti savivaldybės tarybai artimiausiame tarybos posėdyje. Jis planuojamas gegužės 26 dieną.

Šiemet yra naujovė Vietos savivaldos įstatyme, ir visi komitetų posėdžiai yra transliuojami tiesiogiai internetu savivaldybės „Facebook“ paskyroje.

Anksčiau tokios transliacijos vykdavo tik pačios tarybos posėdžių metu.

Teritorijų planavimo ir ūkio komitetą sudaro keturi tarybos nariai: demokratai Evaldas Brusokas, Sigita Lenauskienė, „valstietė“ Vilma Danauskienė ir socialdemokratas Saulius Petrauskas.

Į komiteto pirmininkus bus siūlomas E. Brusokas, į pavaduotojas – S. Lenauskienė. Abiem kandidatūroms pritarta vienbalsiai.

Biudžeto, turto ir investicijų komitetą sudaro penki nariai: konservatorius Audrius Klėjus, Regionų partijos atstovas Albinas Žymančius, demokratai Ilona Šaparauskienė ir Rimantas Pileckas bei Krikščionių sąjungos atstovas, savivaldybės tarybos opozicijos lyderis Artūras Margelis.

Siūlant kandidatūras į komiteto vadovus, čia nuomonės išsiskyrė. A. Margelis su A. Žymančiumi siūlė komiteto pirmininke siūlyti I. Šaparauskienę, tačiau pastaroji kandidatūrą atsiėmė ir pasiūlė A. Klėjaus kandidatūrą.

Po balsavimo paaiškėjo, kad komitetui siūloma vadovauti konservatoriui Audriui Klėjui, pavaduotoja siūloma skirti I. Šaparauskienę.

Kaimo reikalų ir aplinkosaugos apsaugos komitetą sudaro trys nariai – Krikščionių sąjungos atstovai Deivydas Palačionis ir Ričardas Dulskas bei demokratas Benius Rūtelionis. Pirmininku siūloma skirti D. Palačionį, o pavaduotoju – B. Rūtelionį.

Šis komitetas – vienintelis, kuriame vadovauti siūloma opozicijos atstovui. Kituose vadovaujančius postus pasiėmė valdantieji.

Sveikatos apsaugos ir socialinių reikalų komitetą sudaro keturi atstovai: konservatorė Jūratė Juodzevičienė, demokratė Nijolė Jurčiukonienė, socialdemokratas Arūnas Vaišnoras ir Krikščionių sąjungos atstovė Odeta Lenkauskienė.

Į pirmininkes siūloma J. Juodzevičienė, pavaduotoja – N. Jurčiukonienė.

Švietimo, kultūros, sporto ir turizmo komitetą sudaro penki nariai: demokratai Rimas Kauzonas, Mantas Valukonis ir Jurgita Kurauskienė ir „krikščionys“ Gintautas Salatka bei Jonas Stankevičius.

Į komiteto pirmininkus siūloma skirti J. Kurauskienę, pavaduotoju – jos bendrapartietį M. Valukonį.

Visoms šioms kandidatūroms pritarti arba ne reikės balsavimo savivaldybės tarybos posėdyje gegužės 26 dieną.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: