Dzūkų žinios

Ausmos šutvė reikalauja ponų E. Zaburo ir R. A. Viniarsko skalpų

Dalintis:
Algimantas Mikelionis.

Praėjusį penktadienį vykusiame eiliniame Lazdijų rajono savivaldybės tarybos posėdyje buvo išklausytos UAB „Lazdijų vanduo“ ir UAB „Lazdijų šiluma“ metinės ataskaitos. Jeigu pastarąją ataskaitą pristatė pats įmonės vadovas R. A. Viniarskas, tai pirmąją – UAB „Lazdijų vanduo“ darbuotoja. Atrodo, lyg ir nieko ypatingo ir neįprasto, bet tik pristačius pirmąją ataskaitą pasijuto, kad valdančioji dauguma, vadovaujama pačios merės, nusiteikusi ataskaitai jokiu būdu nepritarti, nes tokiu būdu galima siekti savo tikslo – pono E. Zaburo atstatydinimo iš užimamų pareigų. Gal ir šio asmens tarybos posėdyje nebuvo dėl pateisinamos priežasties, nes jis puikiai suprato, kad nieko gero jo tarybos posėdyje nelaukia. Tiksliau, laukia pats elementariausias susidorojimas. Juk ne veltui etatinis ponios A. Miškinienės kadras specialioms užduotims I. Adomynienė UAB „Lazdijų vanduo“ direktoriui dar prieš posėdį buvo pasakiusi, kad jis savo noru išeitų iš darbo, nes kitu atveju vis tiek bus rasti būdai, kaip su juo susidoroti.

Kas gi, mielieji ponai ir ponios, tokio ypatingo nutiko, kad kažkada tikęs ir patikęs ponas E. Zaburas staiga pasidarė nemielas ir atgrasus, kad taip atvirai ir beatodairiškai siekiama jį pašalinti iš direktoriaus posto? Tik nekreipkite dėmesio į mielą ir malonų merės suokimą ir raginimus nedaryti išankstinių išvadų. Juk puikiai žinome, kad merė moka pakalbėti, tik visa bėda, kad jos žodžiuose būna mažai tiesos. O atsitiko labai paprastas dalykas – kol ponas E. Zaburas buvo valdančiosios daugumos žmogus (praeitoje kadencijoje), tol viskas buvo gerai. Dabar, kai jis tapo opozicijoje esančio A. Žymančiaus bendrapartiečiu, o čia jau labai blogai, tad ir prireikė rajono valdžiai E. Zaburo galvos. Dabar ir merė, ir ponia I. Šaparauskienė net susilenkusios įrodinėja ir dievagojasi, kad nieko čia tokio nevyksta, tik eilinės ataskaitos eilinis, visiškai niekuo neypatingas svarstymas, bet ko žodžiu tiesiai šviesiai neįvardijo šios ponios, viską tiesmukai pasakė tas pats merės kadras specialioms užduotims I. Adomynienė. Tiesa, nuo nepritarimo ataskaitai E. Zaburą išgelbėjo valdžioje esantis B. Rūtelionis, kuris balsuojant už ataskaitą susilaikė.

Adomo Žilinsko piešinys.

Vėliau eilė pristatyti ataskaitą atėjo UAB „Lazdijų šiluma“ direktoriui R. A. Viniarskui. Nuo pat pirmų jo žodžių pasijuto, kad tai žmogus, turintis itin daug kompetencijos ir ilgametės darbo šioje srityje patirties. Jis rajono tarybai pateikė aibes skaičių, pavyzdžių, tendencijų ir įžvalgų kaip tikras šios įmonės strategas. Deja, nuo valdančiosios daugumos priekabių ir priekaištų tai jo neišgelbėjo ir ataskaita buvo palikta svarstyti kitame tarybos posėdyje.

Viskas viskuo, bet jau dabar aišku kaip pačios šviesiausios vasaros dienos vidurdienį, kad valdžiai reikalingos minėtų įmonių vadovų, E. Zaburo ir R. A. Viniarsko, galvos. O kabinėjimasis prie ataskaitų, merės gražbyliavimas, ponios Ilonos dalykiški pasiūlymai tėra tik kelio pradžia siekiant minėtų įmonių vadovų atleidimo, nes į jų vietas norima patupdyti savus žmones. Tuomet ant Lazdijų rajono savivaldybės stogo ponia Ausma galės dar užtempti kuo daugiau asmenų iš kitų rajonų ar miestų.

Iš tikrųjų tai nieko čia naujo, keisto ar ypatingo neįvyko ir neįvyks ateityje, nes nuo pat savo pirmosios kadencijos pradžios ponia Ausma su šutve periodiškai atlieka sau nepalankių ir neparankių žmonių valymus. Prisimenant pono A. Žymančiaus pasisakymą paskutinio tarybos posėdžio metu mums visiems ir ypač Lazdijų rajono savivaldybės tarybai reikėtų išgirsti pono Eimanto turimą įrašą, kuriame atsispindi, kokiu tonu ir kokiais žodžiais buvo kalbama su UAB „Lazdijų vanduo“ direktoriumi E. Zaburu. Būtinai reikia nuplėšti ponios Ausmos ir kitų valdžios žmonių gražbyliavimo ir suokimo kaukes ir parodyti, kaip valdžia iš tikrųjų elgiasi ir kalba, kai niekas viešai nemato ir negirdi.

Dalintis:

1 komentaras apie “Ausmos šutvė reikalauja ponų E. Zaburo ir R. A. Viniarsko skalpų”

  1. Vis labiau ir labiau geda del dzuku ziniu nekompetencijos (saliskumo). Nepamineti labai svarbus ir galbut zmoniu nuomone pakeisentys dalykai, priezastys kodel netiko ataskaitos ir kokie buvo siulymai.

Komentarai yra išjungti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: