Dzūkų žinios

Legendinėje „Pasienio fiestoje“ – puiki galimybė pajusti saldų gyvenimo skonį

Dalintis:

Praėjusį savaitgalį Lazdijus sudrebino svarbiausias šio krašto metų renginys „Pasienio fiesta“, suteikęs lazdijiečiams ir rajono svečiams daug geros nuotaikos ir šviesių emocijų.

Šiemet „Pasienio fiesta“ buvo skirta poeto Sigito Gedos 80-osioms gimimo metinėms. Visas veiklas į bendrą reginių pynę sujungė pirmajam Lazdijų rajono garbės piliečiui S. Gedai ir jo kūrybai skirta tema, paimta iš poeto kūrybos: „Danguje ir žemėj, vandeny“.

Ryškiausiu šventės akcentu tapo penktadienio pavakarę surengta daugiau kaip 1500 lazdijiečių ir rajono svečių eisena nuo Lazdijų kultūros centro, per miesto centrą – iki šventės renginių scenos miesto parke. Pirmose eisenos gretose žygiavo Lazdijų kultūros centro meno saviveiklos kolektyvai, Lenkijos Elko kultūros centro Mozūrijos dainų ir šokių kolektyvas „ELK“, Latvijos Jaunjelgavos kultūros centro jaunimo šokių kolektyvas „Kodolinš“, taip pat svečių delegacijos iš Lenkijos, Latvijos, Estijos, Ukrainos savivaldybių. Paskui juos sekė Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narių, savivaldybės administracijos, rajono savivaldybės įstaigų, organizacijų, ugdymo įstaigų, nevyriausybinių organizacijų kolonos.

„Pasienio fiestos“ scenoje penktadienį žiūrovai išvydo ir išgirdo meninę programą S. Gedos kūrinių motyvais „Giesmė apie žmogų ir paukštį“, kurioje pasirodė apie 100 dalyvių, o penktadienio vakaro pramogas užbaigė dainininko Vaido Baumilos koncertas.

Šeštadienį Lazdijų miesto parke surengtos tradicinės vištų bėgimo varžybos Dalyvauti vištų varžybose užsiregistravo 11 vištų ir poros gaidžių šeimininkai. Kas neturėjo savo lenktyninio paukščio, galėjo jį išsinuomoti iš renginio organizatorių. Po atkaklios kovos varžybų nugalėtoja tapo vilnietė Modesta Puniškytė su išsinuomota lenktynine višta Vėtra.

Šeštadienio vakarą lazdijiečiams koncertavo grupės „Mango“ ir „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Šventė buvo spalvinga, kupina puikios nuotaikos, sunku ją nupasakoti žodžiais, todėl siūlome savo skaitytojams pamatyti gražiausias šventės akimirkas, užfiksuotas nuotraukose.

Dzūkų žinių“ informacija

Nuotraukos iš Lazdijų kultūros centro feisbuko paskyros

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: