Dzūkų žinios

Kučiūnų bendruomenė pakvietė į tradicinę rudens ir medžioklės sezono atidarymo šventę

Dalintis:

Praėjusį šeštadienį šv. Mišiomis prasidėjusi tradicine Kučiūnų krašte tapusi rudens ir medžioklės sezono atidarymo šventė „Padėka gamtai“ sulaukė gausaus dalyvių ir svečių būrio.

Šventė prasidėjo nuotaikingu „Šilelio“ medžiotojų pasirodymu – inscenizacija „Išėjo tėvelis“ bei daina „Vasara miške“. Ypatinga šventės dalis – naujų medžiotojų inauguracija. Šiemet medžiotojų gretas papildė dar vienas medžiotojas – Saulius Vasiliauskas. Išlaikęs lietuvių miško deivės Medeinos egzaminą ir priėmęs priesaiką, jis buvo „įšventintas“ į „Šilelio“ medžiotojų būrį. Taip pat buvo apdovanoti aktyviausi „Šilelio“ medžiotojai, aptarti kaimo bendruomenių nuveikti darbai.

Susirinkusieji į šią tradicinę šventę buvo lepinami Lino Dumbliausko „Miško virtuve“. Karštas šernienos troškinys bei koldūnai su elniena nepaliko abejingų net ir didžiausių gurmanų. O kur dar medžiotojų šeimų bei kaimo šeimininkių paruošti ištaigingi patiekalai: rūkyta briedžio lūpa, bebro uodega, įvairiausi žuvies patiekalai, saldūs sūriai, naminiai tortai, kaimiška gira ir gausybė kitų skanėstų.

Susirinkusiems gerą šventinę nuotaiką dovanojo šaunūs dainininkai – „X faktoriaus“ finalininkai Rokas ir Laurynas. O norintiems nusipirkti iš vietos gamintojų originalią atminimo dovanėlę ir parnešti tiems, kas negalėjo atvykti į šventę, taip pat buvo puiki galimybė.

Artūro Margelio nuotraukos.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: